Ga naar de inhoud
2 beoordelingen

MonChoutaart met stroopwafels en karamel

Het is inmiddels traditie, vandaag op mijn verjaardag publiceer ik al 5 jaar een lekkere taart. Deze zesde keer zag het er even naar uit dat ik een makkelijke maaltijd zou publiceren, na de zoetigheden van de sinterklaasweek van vorige week wilde ik weer even wat gezonders. En daarbij had...
45 minuten Voorbereidingstijd
Delen op

MonChoutaart met stroopwafels en karamel

Het is inmiddels traditie, vandaag op mijn verjaardag publiceer ik al 5 jaar een lekkere taart. Deze zesde keer zag het er even naar uit dat ik een makkelijke maaltijd zou publiceren, na de zoetigheden van de sinterklaasweek van vorige week wilde ik weer even wat gezonders. En daarbij had ik ook niet echt inspiratie om een nieuwe taart te maken. Tot ik afgelopen weekend tot mijn eigen verbazing deze mega lekkere MonChoutaart met stroopwafels en karamel maakte. Hij is zo goed gelukt, en lekker, dat hij meteen gedeeld moet worden!

Monchoutaart met stroopwafels en karamel recept

Naast appeltaart is de MonChoutaart bij onze verjaardagen altijd een van de favorieten. Meestal ga ik voor een simpele versie zoals deze met aardbei topping. Al kan ik niet ontkennen dat ik meestal de topping vervang door een blik kant-en-klare vlaaivulling. Dat vind ik stiekem veel lekkerder.

Omdat ik in de ‘sinterklaastijd’ jarig ben heb ik de Sinterklaastaart met MonChou, nutella en kruidnootjes natuurlijk ook al een paar keer gemaakt voor mijn gasten. Dat blijft deze periode een topper. Het is ook zo leuk om te zien dat jullie ook dit jaar het recept massaal bekijken, en maken!

MonChoutaart met stroopwafels en karamel

Ik vind het super leuk om iedere keer ook een taart te maken die de gasten niet eerder gegeten hebben. Al had ik er dit jaar geen inspiratie voor. Ik bakte die weekend daarom deze appeltaart en de Siinterklaastaart carrot cake en omdat sommige familieleden het erg lekker vinden wilde ik toch weer voor de standaard MonChoutaart gaan. Tot ik in de koelkast nog een blikje dulce de leche zag staan en dacht hƩ daar wil ik iets mee doen!

Het werd deze lekkereĀ MonChoutaart met stroopwafels en karamel. Als extraatje heb ik er ook kaneelappeltjes aan toegevoegd. Het resultaat is weer een topper die zeker niet mag ontbreken hier op de blog.

Monchoutaart met stroopwafels en karamel recept

Monchoutaart met stroopwafels recept

Ingrediƫnten

-12 personen

Voor de topping:

Extra benodigd: een bakvorm met diameter van 24 tot 26 cm

Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze monchoutaart met stroopwafels en karamel

Voorbereiding: 45 minuten
Stap 1
Bekleed de bodem van je bakvorm met bakpapier of aluminiumfolie.
2
Stap 2
Smelt de boter in een pannetje. Plaats de Bastogne koeken in een staafmixer, blender of keukenmachine en maal dit tot kruimels. Voeg de boter erbij en meng dit door tot het goed met elkaar gemengd is. Verdeel het mengsel over de bodem van de springvorm en druk dit met een lepel goed aan. Plaats de springvorm in de koelkast zodat de bodem kan opstijven.
3
Stap 3
Klop de slagroom samen met de klopfix in een kom op tot het mooi stijf is. Meng de MonChou met de basterdsuiker en vanillesuiker luchtig in een andere kom. Klop de slagroom en het MonChoumengsel door elkaar. Verdeel dit mengsel in de springvorm en strijk het glad met een spatel of de achterkant van een lepel.
4
Stap 4
Laat de taart minimaal 3 uur opstijven (mag ook langer, laat hem bijvoorbeeld een nachtje opstijven in de koelkast)
5
Stap 5
Snijd de appels in blokjes en verwarm dit in een pannetje met de kaneel en suiker. Roer goed door en laat op zacht vuur even sudderen. Laat de kaneelappeltjes afkoelen.

Het afmaken van de taart:

1
Stap 1
Verwarm eventueel de karamel even kort (op een lage wattage) in de magnetron of een pannetje. Verdeel dit met een lepel of spatel over de MonChoutaart. Verdeel de appeltjes over de karamel. Hak de stroopwafels grof en strooi dit tot slot over de taart.
2
Stap 2
Snijd met een mesje langs de rand van de springvorm voordat je deze eraf haalt. Hierdoor komt de taart mooier los.

Tip:

ā€¢ Maak de taart een dag van te voren zodat hij goed kan opstijven

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Witte chocolade koeken met karamel en pretzels
Eton mess met lemoncurd
Bladerdeegnestjes met Nutella
MonChoutaart Paastaart met bokkepootjes en lemon curd

30 reacties

Annemarie Notenboom
5/5 sterren

Super lekkere taart!

Laat een bericht achter

Johan
5/5 sterren

Echt een groot succes! Heerlijk en ik heb mijn gasten verbaasd! Superlekker. Nu nog maken voor mijn collega's. Maar die krijgen naast deze ook de keus in een Wiite chocladetaart! Dat wordt voor veel mensen lastig haha!

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

Super leuk om te horen Johan!

Anoek

Ik heb de taart ook gemaakt? Ik heb bebogeen gebruikt als caramel, was echt heerlijk. Bezoek vond de taart ook erg lekker!

Laat een bericht achter

E van Oort

Hallo Brenda , Kun je mij vertellen hoe je de bodem maakt met stroop wafels ? bij Bastogne doe je boter maar dat zie ik hier niet staan

Laat een bericht achter

Noor

Hoi Brenda, ik wil graag deze taart gaan maken, want hij klinkt heerlijk! Ik heb alleen een vraagje over de appels; doe je daar niks van water of beter oid bij zodat het niet aankoekt? Alvast bedankt! :) (Sorry als mijn reactie er nu dubbel staat, maar volgens mij is het bij de vorige mis gegaan, ik zie hem nergens)

Laat een bericht achter

Wilma

De taart zag er super lekker uit. Ik heb 'm gisteren gemaakt. Helaas is de taart niet opgestegen. Groetjes Wilma

Laat een bericht achter

Inge

De taart gemaakt voor mijn verjaardag, hij was echt heerlijk en viel bij de visite ook erg in de smaak!

Laat een bericht achter

Marij Vercoulen

Hoi Brenda. Wil deze taart gaan proberen. Maar wil kant en klare karamel gebruiken. Welke kan ik hiervoor kopen? Alvast dank.

Laura

Heerlijke taart! Je moet wel van zoet houden ;) Ik heb hem precies zoals beschreven gemaakt maar de monchou was niet stijf genoeg. Had ik langer moeten mixen of toch meer klopfix toevoegen? Verder had ik gisteravond de topping al aangebracht en heeft het zo de nacht in de koekkast gestaan. De stroopwafelstukjes vond ik wat zacht geworden. Maar de taart smaakte ondanks dat heel er lekker! Zeker een aanrader!

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

De stroopwafelstukjes worden inderdaad wat zachter als je ze een dag van te voren al aanbrengt. Bij 2 zakjes klopfix kan het eigenlijk niet mis gaan. Wel de slagroom goed opgeklopt? En monchou uit het pakje gebruikt, en niet de zachte monchou uit het bakje?

Hanna

Hallo, Ik wil deze taart graag proberen maar welke karamel gebruik jij hiervoor? Groeten

Laat een bericht achter

Sjannien

Kan hier ook ander fruit voor gebruikt worden dan appel?

Laat een bericht achter

Maria

Deze taart is verrukkelijk! De kids vinden hem ok heerlijk!

Laat een bericht achter

DorothƩe

Super taart! Super recept!! Gemaakt met kerst en nu weer voor oudjaar. De hoeveelheid monchou is perfect. De meeste zijn te monchou-erig. Voor groot en klein. Heb speculaas gebruikt ipv bastognekoeken. Bedankt voor dit heeeeerlijke recept. Doro-T

Laat een bericht achter

DorothƩe

Super taart! Super recept!! Gemaakt met kerst en nu weer voor oudjaar. De hoeveelheid monchou is perfect. De meeste zijn te monchou-erig. Voor groot en klein. Bedankt voor dit heeeeerlijke recept. Doro-T

Laat een bericht achter

Daniƫlle

Mmm wat een lekkere taart met die stroopwafel erbij!

Laat een bericht achter

inge naert

hallo Brenda, je taart ziet er overheerlijk uit, maar kan je aub verduidelijken wat bastognekoeken zijn (speculoos?), wat is klopfix en wat is monchou? ik wil het ook eens proberen te maken maar dan wel direct met de juiste ingredienten... bedankt voor een antwoordje terug en keep up the good cooking hƩ mvg Inge

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Bastognekoeken zijn koeken, je koopt ze bij de supermarkt en ze heten: Bastognekoeken. Monchou is een soort roomkaas, dit zit in een pakje en ligt in het koelvak. Klopfix gebruik je om de slagroom dikker te maken, dit ligt bij de bakbenodigdheden in de supermarkt. Tip: zoek deze woorden anders een op, op bijvoorbeeld de website van ah.nl, dan zie je meteen een plaatje erbij.

Miny

Super lekker!

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Super om te horen!

Lianne

Wauw Brenda, dit ziet er echt waanzinnig goed uit! Van harte met je verjaardag en deze taart lijkt mij echt heerlijk!

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Dank je wel!

Suzan

Lijkt mij super lekker. Even een vraagje, waarom een bastogne bodem? Kun je van stroopwafels geen bodem maken?

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Je kunt ook gaan voor een bodem van stroopwafels. Door de karamel die hierin ziet (en dus ook smelt als je het met boter mengt) wordt de bodem dan wel wat harder, het kan zijn dat hij erg lastig door te snijden is.

Yvonne

Van Harte Gefeliciteerd!

Laat een bericht achter

Michel

Gefeliciteerd met je verjaardag!!

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

De beoordelingen van het recept
2 beoordelingen
Wil je dit recept delen?
Delen op