Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Spinaziesalade

 


Toen ik de basis voor deze spinaziesalade tegenkwam  ben ik “gevallen” voor de dressing.  De combinatie van honing, balsamicoazijn en mosterd leek me heerlijk! En dat blijkt wel, dit is al tijden mijn favoriet.

Een salade van verse spinazie is weer een anders dan de standaard ijsbergsla toch? Neem ook eens een kijkje bij mijn recepten van spinaziesalade met aardbei en couscous, of met stoofpeer.

Spinaziesalade

Voor 4 personen heb je het volgende nodig:

  •  300 gram verse spinazie
  • 100 gram Parmezaanse kaas
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • 1 theelepel honing
  • 3 eetlepels extra olijfolie
  • 0.5 theelepel Franse mosterd
  • pijnboompitten
  • zongedroogde tomaat
  • zout

Bereiding:

Was de spinazie en dep het goed droog. Rasp de Parmezaanse kaas, snij de zongedroogde tomaat in stukjes. Meng de balsamicoazijn met honing, mosterd, de extra olijfolie en zout tot een dressing. Meng in een kom de spinazie door de dressing. Voeg de pijnboompitjes en zongedroogde tomaatjes hierbij. Roer het mengsel door.
Verdeel het mengsel over 4 bordjes en bestrooi het gerecht met de kaas.

Tip: ook lekker met geitenkaas.

Bron: Gebaseerd op een recept van mijnreceptenboek.nl, extra ingrediënten toegevoegd.

———————————————
Op de hoogte blijven? Volg mijn blog via Facebook, Twitter of Bloglovin
Op Instagram (username @brendakookt) komen de lekkerste foodfoto’s voorbij!

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

25 Reacties

  1. Inge 11 maart 2012 om 13:34

    Ziet er lekker uit Bren! Ga ik ook een keer proberen! x

  2. Vera 11 maart 2012 om 16:38

    O Brenda dit ziet er lekker uit!
    ik ga zeker deze salade een keer maken ,
    nu het voorjaar eraan komt , heerlijk
    gr . Vera

  3. Dominique 14 maart 2012 om 09:25

    Mmmm, ziet er heerlijk uit, ga ik zeker een keer maken! Leuk blog Bren! Hoef ik niet meer naar je recepten te vragen (-:
    Groetjes Dominique

    1. brendakookt 14 maart 2012 om 20:55

      Dank je Do! Nu hoef je het inderdaad niet meer te vragen…
      Jouw tips hoor ik uiteraard nog wel graag! ;-)

      Groetjes

  4. Dominique 27 maart 2012 om 22:28

    Vanavond de spinaziesalade gemaakt en hij was heerlijk!!! Had er nog een ui en spekjes aan toegevoegd. Echt een aanrader deze salade (-:

    1. brendakookt 28 maart 2012 om 09:56

      Leuk om te horen dat je er iets aan toegevoegd hebt.
      Heb je de ui en spekjes even gebakken?

      Liesbeth heeft het ook gegeten, ze had er gerookte kip aan toegevoegd.

  5. Joke Cornelisse 2 april 2012 om 09:33

    Voor de afwisseling kan er ook roquefort kaas ( gebrokkeld) en cashew noten worden toegevoegd bij de spinaziesalade

  6. Pingback: Friday Five {Part 1} – My 5 favorites right now « Brenda Kookt!

  7. Pingback: Friday Five: je favoriete recepten « Brenda Kookt!

  8. Marloes 17 mei 2013 om 23:11

    Gemaakt als bijgerecht voor pasta carbonara, werkte erg goed!

  9. Kevin 24 juli 2014 om 20:19

    Het was lekker! Bedankt voor de tip

  10. Eva 15 augustus 2014 om 19:29

    Mmm wat was dit lekker zeg! De dressing was ook heerlijk. Ik heb het bereid met couscous, dat past er erg goed bij!

    1. Brenda Kookt 19 augustus 2014 om 10:19

      Wat leuk Eva, toevallig heb ik ook een spinaziesalade met couscous op de site staan. Die is iets uitgebreider, maar ook heel erg lekker!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *