Broodje voor hem en broodje voor haar..


Vandaag heb ik niet een, maar twee lekkere broodjes voor jullie! Een broodje met pesto, salami en brie, en een broodje Hawaii.

Drie weken geleden alweer (wat gaat de tijd toch snel!) had ik samen met vriendinnen ons jaarlijkse super gezellige meidenweekend. We hebben gebruncht op het  zonnige terras bij de Twee Wezen in Hengelo.
Qua broodjes val ik vaak terug op hetzelfde. Iets met carpaccio, zalm of tonijn (altijd lekker!).

Mijn keuze was ook deze keer (standaard) gevallen op de carpaccio. Merle vroeg of ik samen met haar een halfje/halfje wilde, half Carpaccio half ??
De andere helft (keuze van Merle) werd een Italiaanse bol met pesto, salami, ananas en brie  (en tomaat). Deze keuze bleek een zeer lekkere combinatie. Daarom heb ik hem dit weekend thuis nagemaakt.

Hierbij een recept voor een broodje voor haar (mezelf) en een broodje voor hem. Omdat hij niet van brie houdt gaat hij voor de klassieke Hawaii. Als jouw hem wel van brie houdt kun je uiteraard het broodje voor haar ook voor hem maken.

Recept broodje pesto/brie/salami

Ingrediënten

 • (Italiaanse) harde bol
 • groene pesto
 • salami
 • plakjes tomaat
 • brie
 • ananas

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180°C.

Snij de harde bol open. Smeer beide helften in met groene pesto (mag best royaal). Beleg vervolgens met salami, plakjes tomaat, brie en stukjes ananas.

Gratineer het broodje ongeveer 5 minuten in de oven tot de brie gesmolten is.

 

Recept broodje Hawaii

Ingrediënten

 • (Italiaanse) harde bol
 • ham
 • ananas
 • kaas
 • boter

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180°C.

Snij de harde bol open. Smeer beide helften in met boter. Beleg met een plak ham, een ring ananas en een plak kaas.

Gratineer het broodje ongeveer 5 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is.


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
7 comments
 1. Ik heb vandaag en gisteren de hawai versie gemaakt.. Heeft verder geen uitleg nodig he?! Was heerlijk. Ik heb ze alleen met kaiserbroodjes gemaakt aangezien ik die in huis had en geen italiaanse bollen. Maar deze komt op mijn favorietenlijstje!! Yummieee..

 2. Dat broodje met pesto,salami en brie is ontzettend lekker! Die andere kende ik al en maak ik vaak maar van deze heb ik echt gesmuld en die gaat hier veel vaker op het menu komen!

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk