Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

Van het een, komt het ander..

Bij het bijhouden van een foodblog komt meer kijken dan alleen het koken van een recept. Er moet een (liefst pakkend en leuk) stukje (zonder spelfouten) geschreven worden en daarbij vind ik het leuk om een foto te plaatsen. De foto moet er dan eigenlijk ook nog aantrekkelijk, lekker, leuk en gezellig uitzien.
En dat is een vak apart!

Ik was al een tijd van plan om “binnenkort” een nieuw fototoestel te kopen. Maar omdat ik  over de kwaliteit van de “eetfoto’s” die ik met onze compactcamera maakte niet altijd tevreden was is “binnenkort” drie weken geleden “NU!” geworden. Nu ben ik de trotse eigenaar van een DSLR (digitale spiegelreflex) camera!

Ik wilde graag een cursus/workshop volgen om de functies en mogelijkheden van mijn camera te leren kennen. Tot nu toe maakte ik de foto’s voornamelijk vanuit de standaard scene-symbolen. Opzich is daar niets mis mee. Ik moet bekennen dat ik niet ontevreden ben over de foto’s die ik tot nu toe met mijn toetsel gemaakt heb (soms zelfs best trots). Maar ik wist zeer weinig af van het instellen van de diafragma, sluitertijd, ISO-waarde, witbalans etc. Ik wist eigenlijk ook niet hoe ik de flitser uit kon zetten en vond het vreemd dat mijn camera soms (soms ook best vaak) blokkeerde als ik een foto van een gerecht wilde maken.

Vanmiddag heb ik de workshop “Basis Fotografie” gevolgt bij Claudia Jager. Claudia heeft een praktijkgerichte workshop gegeven. In een groepje van 5 personen hebben we door de stad (Hoorn, N-H) gewandeld. Na uitleg over functies en het instellen van verschillende waardes op de camera hebben we foto’s gemaakt naar aanleiding van opdrachten die Claudia ons gaf. Omdat we met een klein groepje waren konden we ook al onze vragen aan Claudia stellen.

De workshop was erg praktisch. Hierdoor heb ik de functies van de camera leren kennen én weet ik nu iets meer van fotografie af. Doormiddel van het naslagboek dat we hebben ontvangen kan ik alles teruglezen en er thuis mee aan de slag!

Ik ga meteen beginnen!

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

2 Reacties

  1. agnes 23 april 2012 om 14:25

    Hoi Brenda, mooie foto’s hoor. De gerechten zagen er al smakelijk uit, maar nu vast en zeker nog mooier :-)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *