Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

Makkelijke maandag: Sperziebonenschotel!


Op maandag willen we gezond eten, omdat we in het weekend meestal niet zo gezond eten. Maar het moet ook makkelijk zijn omdat we op maandag minder tijd hebben om te koken. In dat geval is deze sperziebonenschotel een hele goede tip.

Deze sperziebonenschotel maken we al járen (meestal op maandag), volgens mij is het oorspronkelijk een Sonja B. recept. Sommige gerechten maak je één tot drie keer, daarna vergeet je het weer. Nadat we deze eenmaal gemaakt hadden bleef hij in “ons rondje”.

Hij is lekker, snel klaar en soms maak ik hem op zondag zodat we hem op maandag alleen nog in de oven hoeven te schuiven.

Makkelijke Sperziebonenschotel

30 minuten
+ 20 minuten
2 personen

Ingrediënten

  • aardappelpuree op makkelijke maandag uit een pakje..
  • 400 gram sperziebonen
  • 1 pakje hamblokjes
  • 1 ui
  • paneermeel
  • vloeibare boter

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180°C en vet een ovenschaal in.
  • Dop de sperziebonen en halveer ze.
  • Kook de sperziebonen ongeveer 10 minuten voor.
  • Snipper de ui (niet té fijn) en bak deze in een koekenpan.
  • Voeg de hamblokjes bij de ui.
  • Bereid de aardappelpuree (zelf met gekookte aardappelen en melk, of volgens de bereiding van het pakje).
  • Verdeel de aardappelpuree in de ovenschaal, hier bovenop de sperziebonen en vervolgens het ham-uimengsel.
  • Druppel hier een beetje vloeibare boter over.
  • Verdeel tot slot een beetje paneermeel over de schotel.
  • Bak de schotel 20 minuten in de oven.

Tip:

Lekker met een beetje jus.

Hoofdgerecht
Hoofdgerecht, Ovenschotel

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

33 Reacties

  1. Margriet 7 mei 2012 om 22:18

    Ziet er erg lekker uit! Ik ben wel (sperzie)bonenfan. :)
    En herkenbaar hoor, makkelijke maandag. Meestal kook ik uitgebreid in het weekend, dan heb ik maandag (en soms ook dinsdag) lekker eten dat alleen nog even opgewarmd hoeft te worden. :)

    1. brendakookt 8 mei 2012 om 09:55

      Bonenfan ben ik helemaal niet (heb bruine nog nooit gegeten… witte wel maar geen fan meer van. Hou ook niet van erwten ;-))

  2. Kim 15 mei 2012 om 08:39

    Nou Bren, ik heb gisteren op Makkelijke Maandag je schotel gemaakt en we vonden ‘m erg lekker !! Voor herhaling vatbaar :)

    1. brendakookt 15 mei 2012 om 09:02

      Goed om te horen! Komt ie ook in jullie “rondje”? ;-)

  3. natas 12 juni 2012 om 19:57

    hoi brenda,
    je sperziebonen schotel was erg lekker, en erg makkelijk om te maken.
    gr natas en kees

    1. brendakookt 12 juni 2012 om 20:49

      Top! De volgende keer de spitskool? (bereidingstijd is iets langer, maar niet té moeilijk!)

  4. Esther 28 augustus 2012 om 16:44

    Heerlijk!!!! Lekker makkelijk en gezond ;-)

  5. lieke 16 maart 2013 om 18:39

    supper lekker ben het nu aan het maken :D
    ben 16 en kan het maken voel me nu supper goed :$ haha
    heb meerdere schotels op internet gezocht waar het niet zo goed was uitgelegt als hier xx

    1. Brenda 16 maart 2013 om 20:27

      Wat leuk om te horen Lieke! Hij is lekker hé!?

  6. Sas 14 mei 2013 om 09:53

    Ik ga m vandaag maken.. makkelijke dinsdag zullen we maar zeggen :) Dank je wel voor het recept!

    1. Brenda Kookt 15 mei 2013 om 07:12

      Ik hoop dat het heeft gesmaakt Sas. Bij ons staat deze schotel zeer regelmatig op tafel, niet alleen op maandag ;-)

  7. Jenny 24 september 2013 om 08:56

    Hallo Brenda! Gisteren je website ontdekt. Wat een lekkere recepten zeg :-) ik wilde voor morgenavond deze schotel maken, ik heb alleen geen hamblokjes in huis. Heb je ook een alternatief? Bijvoorbeeld speklapje in stukjes? (Kan varkensvlees niet zo goed verdragen)

    Groetjes Jenny

    1. Brenda Kookt 24 september 2013 om 09:40

      Dank je Jenny, leuk dat je hier terecht bent gekomen :) Spekjes lijken met een prima alternatief. Ik zou ze even kort aanbakken in een pannetje, niet te krokant want in de oven garen ze verder.

      1. Jenny 24 september 2013 om 10:45

        Dankjewel! Ga ik het proberen. Ben pas laat terug van stage en is dan altijd makkelijk als je het eten zo de oven in kan schuiven :-)

  8. Elly 18 oktober 2013 om 15:40

    Wat een leuke site zeg ! en zo duidelijk met die uitleg en foto’s. Ik wil morgen de spercibonenschotel maken. Voor hoeveel volwassen personen is ie ????
    Ga zo door. Bezoek je site nu regelmatig en heb al een leuke verzameling !

  9. Pauline 19 november 2013 om 08:44

    Ik maak deze schotel ook regelmatig en doe ipv van de ham er blokjes kipfilet wat je op brood doet door en ook een rood pepertje. Mmmm

  10. Conja 19 januari 2015 om 17:02

    Zoooo lekker! Wij zijn wel echt sperziebonen-fan, en met spekjes is dit echt smullen! Vaste prik onze maandagmaaltijd vanaf vorige week! Thanks!

    1. Brenda Kookt 20 januari 2015 om 21:12

      Wat leuk Conja! Dat worden heerlijke makkelijke maandagen…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept