Kabeljauw in bladerdeeg

De dagen vliegen voorbij. Was het een paar dagen geleden nog makkelijke maandag, nu is het alweer vrijdag visdag! Bijna weekend dus! Vandaag gaan we voor kabeljauw in bladerdeeg.

Deze kabeljauw in bladerdeeg is een lekker fris gerecht voor op de vrijdag. Maar je mag hem ook op de andere dagen van de week eten.

Kabeljauw in bladerdeeg

Ingrediënten voor 2 personen

  • 6 plakjes bladerdeeg
  • een half pakje boursin
  • 2 kabeljauw filets
  • 1 prei
  • 2 tomaten
  • citroensap
  • boter
  • peper
  • zout
  • paneermeel
  • ei

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200°C, vet een ovenschaal in.

Ontdooi de bladerdeeg, snij de prei in ringen en de tomaten in plakjes.
Bak de prei in de wok aan met een beetje peper, zout en citroensap (ongeveer het sap van een halve citroen).

Plak 2 keer 3 plakjes bladerdeeg aan elkaar door de rand van het middelste plakje met ei in te smeren. Zorg ervoor dat de plakjes goed aan elkaar zitten.

Strooi over de middelste plakjes bladerdeeg een beetje paneermeel, leg hierboven de kabeljauw.
Verdeel vervolgens de prei over beide pakketjes. Hier gaat de boursin bovenop. Ik heb ongeveer 3 plakjes boursin per pakketje gebruikt. Tot slot verdeel je de tomaat eroverheen.

Vouw de pakketjes dicht door de zijkanten naar elkaar toe te vouwen. Druk de uiteinden goed aan met je vinger. Vervolgens kun je met de achterkant van een vork een motiefje maken. (het oog wil ook wat ;-))
Prik met een vork gaatjes in de bovenkant van de pakketjes, smeer de pakketjes in met het overige ei.

Leg de pakketjes in de ovenschaal en verwarm deze ongeveer 30 minuten in de oven op 200°C.


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
12 comments
  1. Hoi Brenda, dat ziet er lekker uit, weet je ook hoeveel calorieen er in een gerecht zitten? (ik moet daar natuurlijk op letten !!)

  2. Oh.
    Nee.
    Dat heb ik niet. Ik kan zelfs ontbijten met de restjes van de dag ervoor…. (Echt) En ik heb geen enkele structuur. En al helemaal geen pedagogisch inzicht. Eigenlijk ‘doe ik gewoon maar wat’.
    Alhoewel.
    Ik merk dat wij vrijdags wel vaak pizza eten de laatste tijd. Maar hier is het meestal een soort manie totdat ik het beu ben en een andere manie heb.
    :)
    Ik heb voor mijn 52 doelen mezelf een weekschema laten maken. We zijn nog net niet gescheiden, zo saai vond ik het en ik werd er chagrijnig van…

    Gelukkig zijn we allemaal anders. ;)

    De kabeljauw ziet er wel heel erg lekker uit. Maar ja, hier willen ze weer geen vis… En dat is dan weer wel een gewoonte. Van hun dan. Ik eet alles. Op elke tijd.

  3. @ Agnes: Ik heb eerlijk gezegd geen idee hoeveel calorien er in dit gerecht zitten. (wel minder dan in de Eton Mess! ;-)) Voor mijn gevoel is het een aardig gezond gerecht. Boursin kun je vervangen door magere roomkaas (of weglaten).

    @ Es: Zo zie je maar dat we allemaal anders zijn.. En dat is natuurlijk maar goed ook!
    Ik plan ook omdat ik niet zovee tijd heb (of maak) om boodschappen te doen. Liefst 1 keer per week.
    Lusten ze ook geen vissticks? Joost lusste ook bijna geen vis. Langzaam eet hij steeds meer (de aanhouder wint). Als het je lekker lijkt kun je dit pakketje kun je ook eens voor jezelf maken, het zijn 1-pesoons pakketjes.. ;-)

  4. Gisteren het vispakketje gemaakt, weliswaar met pangafilet, maar dat zal niet uitmaken. Het was overheerlijk, wel een bord vol, zeker als je er ook nog als en patat bij maakt.
    Volgende keer probeer ik het met zalm, een volgende keer komt er zeker.

    1. Hi Liesbeth, Zalm met spinazie lijkt me ook heerlijk! Misschien dat ik die hier ook nog eens plaats.
      Het is inderdaad een aardige hap als je er ook patat bij eet.
      Misschien de volgende keer een plakje bladerdeeg per persoon minder? Dan wordt het pakketje iets kleiner.

  5. Hallo Brenda
    Vandaag maak ik jouw recept kabeljauw in bladerdeeg.
    Wij hebben deze al eerder gegeten en vonden dit heerlijk.
    Stiekem gluur ik af en toe op je site.
    Ik doe er leuke ideeën op, het zijn leuke recepten.
    Bedankt, daardoor eten wij heerlijk of hebben lekkere hapjes.
    Groetjes Petra Hoff

    1. Hoi Janneke, ik denk dat je dit ook heel goed met monchou kunt maken. Eventueel kun je extra kruiden toevoegen (aan boursin zijn extra kruiden toegevoegd) maar je kunt het ook proberen zonder.

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk