Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

NU VERKRIJGBAAR​
De 2021 scheurkalender 
nu met gratis bewaarmapje!
2021 scheurkalender & Brenda’s nieuwe kookboek!

Lente stamppot met rucola

Stamppotjes zijn lekker “Hollands”, en lekker “lekker”! Niet alleen in de winter, maar ook in de lente. Wat dacht je van een lente stamppot met rucola? 

Zuurkoolovenschotel, boerenkool met worst, andijviestamp en hutspot zijn heerlijke winterkorst. (ik hou ervan!) De winter is voorbij, en dus zijn de stamppotjes voorbij.. dacht ik en dacht jij misschien ook?
 
Maar je kunt ook nu nog genieten van een lekker stamppotje.Dit rucola stamppotje smaakt heerlijk in de lente!

Hoe het zo kwam? Ik had een halve zak rucola over en had geen zin in een (pasta)salade, dus ontstond dit stamppotje met rucola. Ik heb ingrediënten gebruikt die ik zelf lekker vind, én in huis had! 

Het pakte goed uit, dit stamppotje is zeker voor herhaling vatbaar! En daarom deel ik hem met jullie!

 

Lente stamppot met rucola

Ingrediënten voor 1 persoon

  • rucola
  • aardappelen
  • spekjes
  • semi-zongedroogde tomaten
  • 2 eetlepels geitenkaas
  • pijnboompitjes
  • teentje knoflook
  • 50 – 100 ml melk (net hoe stevig je de aardappelpuree wilt hebben)
  • peper
  • zout

Bereiding

Zet de ingrediënten klaar. Schil en kook de aardappelen, rooster de pijnboompitjes en bak de spekjes uit.
Verwarm de melk met een geperst teentje knoflook, peper en zout.

Stamp de aardappelen, voeg de melk hierbij en stamp dit door elkaar.
Roer de rucola door de aardappelpuree, en vervolgens de geitenkaas.
Meng de uitgebakken spekjes, zongedroogde tomaten en pijnboompitjes hierdoor.

Eet smakelijk!

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

19 Reacties

  1. Conny 18 mei 2012 om 17:43

    Ziet er lekker uit, Brenda. Ga het vast binnenkort n keertje maken en dan hoor je wel wat we er van vonden!!

  2. astrid 21 mei 2012 om 10:44

    Hoi Brenda,
    ziet er goed uit, ga het deze week direct uitproberen. en dan de cake/pudding er direct achteraan lekkerrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr.

  3. brendakookt 21 mei 2012 om 16:55

    @ Conny: Ik hoor het graag :-)

    @ Astrid: met de pudding er achteraan heb je een lekker diner! Pasteitje ragout vooraf? ;-)

  4. Pingback: Friday Five {Part 1} – My 5 favorites right now « Brenda Kookt!

  5. astrid 14 juli 2012 om 19:14

    Het heeft even geduurd maar vandaag het rucola stamppotje gegeten, superrrrrrrlekkerrrrrrrrrrrrr. Al mijn favorieten ingrediënten zitten er in hmmmmmmm. Alleen gebruik ik de volgende keer geen zout want daar zorgen de spekjes wel voor.
    Ook dit recept ga ik zeker aanbevelen.

    1. brendakookt 15 juli 2012 om 11:49

      Jaa lekker he!? Door jouw reactie bedenk ik dat ik deze ook weer eens MOET eten! Heb de rucola al in huis ;-)
      Ik hou van zout, maar door de spek is het inderdaad ook al aardig zout!

  6. Linda Collignon 8 augustus 2013 om 14:35

    Hoi Brenda,

    Wat een heerlijk recept. Ik heb eerder een rucola stamppotje gemaakt geïnspireerd op een recept van Rudolph van 24 kitchen. De spekjes bakken en afblussen met Aceto Balsamico en honing. In de stamppot gaat rucola, parmezaanse kaas en pijnboompitjes. Lekker met een magere unox rookworst.

    1. Brenda Kookt 8 augustus 2013 om 14:45

      Dat klinkt ook niet verkeerd Linda :) Lijkt wel een beetje op dit recept. Wie weet ga ik het eens proberen.

  7. Ilja 26 juni 2014 om 16:17

    Hoi Brenda,
    Van huis uit ben ik alleen zakjes, potjes en de ‘saaie’ groenten-aardappels-vlees gewend. Kruiden gebruiken kent mijn moeder niet, en dus ik ook niet.
    Mijn man zat wel eens vaker te zeuren dat ik eens moest leren koken met kruiden, en dus ben ik een week geleden op zoek gegaan naar recepten. We eten nu een week de recepten van deze site, en ik krijg elke avond grote complimenten van mijn man!! Die zijn eigenlijk voor jou!
    Zelf vonden we dit recept tot nu toe het aller lekkerste.

    1. Brenda Kookt 30 juni 2014 om 18:54

      Wat super leuk om te horen Ilja, ik wens je veel kookplezier :)

  8. Joyce 18 juni 2015 om 10:24

    hoi Brenda,
    Ohh dit ga ik morgen maken! Neem wel feta ipv geitenkaas want helaas dat lust ik ècht niet.
    Nog een vraagje, wat is het verschil tussen semi gedroogde en gedroogde tomaten?

    1. Brenda Kookt 18 juni 2015 om 13:55

      Semi gedroogde tomaten zijn vaak verkrijgbaar in het koelvak. Ik koop ze bij Deen, maar lidl heeft ze bijvoorbeeld ook. Dit staat ook vaak bij de tapas en verse olijven. De tomaatjes zijn vaak wat vetter, maar minder hard.

  9. Rita 18 juni 2015 om 17:45

    Lijkt me lekker……kan het ook met Feta?
    Groetjes Rita….

  10. An 22 maart 2016 om 10:57

    Ik had uitgeprobeerd ricolastamppot maar vond niet zo lekker! Bitter van smaak, hoe zou dat nou komen?

    1. olga 15 augustus 2019 om 14:00

      Hoi hoi, Het kan dat de rucola bitter word doordat het teveel gekneusd wordt! Dus de rucola zo luchtig mogelijk door de aardappels roeren (Door stampen kan het idd een bittere nasmaak geven)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Makkelijk & Snel

Meld je aan voor mijn maandelijkse nieuwsbrief en ontvang tijdelijk een heerlijk recept uit mijn nieuwste kookboek Makkelijk & Snel helemaal gratis!