Dit recept is een van de eerste recepten op het blog. En dit is de eerste pastasaus die ik (inmiddels alweer jaren geleden) helemaal zelf maakte. Een mijlpaal, en een extra lekkere bolognesesaus.
Eigenlijk is het maken van deze pastasaus heel simpel. In fases “gooi” je ingrediënten in de pan, af en toe roer je wat… en op een gegeven moment is het klaar en kun je genieten van een heerlijke bolognesesaus
Bolognesesaus
Ingrediënten voor 4 personen
- 2 uien
- wortel
- 3 vleestomaten (ik had hele flinke)
- 250 gram champignons
- paprika
- 300 gram rundergehakt
- 1 blikje tomatenpuree
- 200 ml vleesbouillon
- 100 ml droge witte wijn
- 1 theelepel gedroogde tijm
- 2 teentjes knoflook
- 1 rode peper (peper uit de molen kan ook)
- zout
- 4 el slagroom
- nootmuskaat
- boter
Bereiding
Pel en snipper de ui. Schraap de wortel, borstel de champignons en was de paprika. Snijd de wortel en paprika in stukjes en de champignons in plakjes. Snijd de tomaten in kleine stukjes.
Pers de knoflook en snijd het pepertje fijn (ik heb geen zaadjes gebruikt).
Verhit de boter in een pan (wok) en bak de ui, knoflook en peper even aan. Voeg het gehakt toe, roerbak dit circa 4 minuten rul. Voeg de tijm, wortel en tomaat toe en bak dit even mee.
Schenk de wijn bij het gehaktmengsel. Laat de vloeistof op hoog vuur al roerende inkoken tot het vocht vrijwel verdampt is (bij mij lukte dit niet helemaal). Voeg de tomatenpuree, bouillon en zout naar smaak toe.
Breng de saus op hoog vuur aan de kook, draai het vuur vervolgens laag en laat dit 20 minuten zachtjes pruttelen. Roer dit af en toe door.
Voeg de champignons en paprika bij de saus en laat dit nog 10 minuten pruttelen.
Roer de slagroom door de gehaktsaus, verwarm de saus al roerende.
Serveer met spaghetti of andere pasta.
Buon appetito!
Bron: basis uit Kook Ook
———————————————
Op de hoogte blijven? Volg mijn blog via Facebook, Twitter of Bloglovin.
Op Instagram (username @brendakookt) komen de lekkerste foodfoto’s voorbij!