Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

Frisse kipcocktail

Een lekker fris voorgerechtje, dat komt wel van pas toch? Ga dan voor deze kipcocktail. 

Lekker in het voorjaar of de zomer, maar ook met kerst.  Met kerst (een half jaar geleden dus alweer) was dit voorgerecht zeker geslaagd! Een HIT! Eigenlijk was het beter dan het toetje. Dus dat zegt genoeg…

Genoeg reden om hem weer te maken. En met jullie te delen!
Daar gaan we…

Frisse Kipcocktail

+ 30 minuten
4 personen

Ingrediënten

  • 300 gram kipfilet
  • 1/2 liter water
  • 1 tablet kippenbouillon
  • 1 zoetzure appel
  • citroensap
  • 2 schijven ananas
  • 1 eetlepel crème fraîche
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 1 eetlepel gembersiroop
  • 2 theelepeltjes kerrie
  • zout en peper
  • 1 theelepel suiker
  • enkele blaadjes ijsbergsla

Bereiding

  • Breng het water met het bouillontablet aan de kook. Leg de kipfilet erin, breng het opnieuw tegen de kook en laat de kip zachtjes gaar trekken in ±20 minuten. Laat de kip daarna afkoelen.
  • Snijd het kippenvlees en de appel in dobbelsteentjes en de ananas in stukjes. Besprenkel de stukjes appel met citroensap tegen verkleuren.
  • Scheur de blaadjes sla in stukjes. Doe het mengsel in een kom.
  • Roer kerrie, suiker en gembersiroop door de crème fraîche en mayonaise. Voeg hier naar smaak peper en zout bij. Giet dit over het kippenmengsel en laat het een kwartiertje staan.
  • Serveer de salade in ijscoupes of op schaaltjes.

Tip:

  • Lekker om er brood of toast met boter bij te eten.
  • Het is ook lekker om hier een pastasalade van te maken, lekker als frisse maaltijd. Voeg gekookte paste toe en serveer met extra sla. 
Bron: Smulweb

Bijgerecht, Lunch, Salade
Bijgerecht, Lunch, Salade, voorgerecht

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

27 Reacties

  1. Keukenprinsesje 28 november 2012 om 01:00

    Kun je de appel evt ook vervangen voor ander (zachter) fruit? Ik heb nml. iemand in huis die geen hard fruit kaneten. Of zou ik het evt. ook eruit kunnen laten? Lijkt me wederom ook weer heerlijk, ik ben dol op kip en zocht nog wat variaties, dus vandaar mijn vraag, want ik zou dit recept ook graag een keertje maken, maar dan dus zonder de appel en met (of zonder) een andere fruitvariant. Heb je een ideetje voor me?! :-)

    1. Brenda 29 november 2012 om 07:02

      Hi, de appel kun je ook weglaten of vervangen door partjes mandarijn.
      Vooral het ‘sausje’ van deze kipcocktail vinden wij ontzettend lekker.
      Succes, en eet smakelijk!

  2. lisette 13 december 2012 om 21:46

    Voor hoeveel persoon is dit recept?

    1. Brenda 14 december 2012 om 09:05

      Dit recept is voor 4 personen.
      Heb het meteen even toegevoegd aan het recept.

  3. Joyce 19 december 2012 om 18:35

    Hallo,
    Ik ga dit recept maken voor kerstmis (ben aan de beurt voor het koude voorgerecht) , ik ga het maken voor 16 personen ds alle ingredienten maal 4? (Ben een beginnend kok haha)
    Maar wat moet ik met de suiker doen, dit staat er niet bij?!

    Groetjes Joyce

    1. Brenda 19 december 2012 om 18:43

      Voor 16 personen moet je de ingrediënten inderdaad x 4 doen. Handig om dit recept voor een grote groep mensen te maken, je kunt veel voorbereiden.
      Bij de dressing gaat een beetje suiker.

      1. HoiHoi 12 juli 2014 om 17:05

        lekker hoor…!
        handig!

  4. Ingrid 22 december 2012 om 09:08

    Kun je de gembersiroop ook vervangen door iets anders?

  5. Emma 26 december 2012 om 08:54

    Hallo

    De coctail was erg lekker ik heb de appel vervangen voor
    manderijntjes.

    1. Brenda 27 december 2012 om 10:07

      Leuk om te horen Emma :-) Goed idee om de appel te vervangen door mandarijntjes, is ook lekker fris.

  6. nellie 28 januari 2013 om 21:57

    hoe versier ik de kipcoktail ‘n beetje leuk ??

    1. Brenda 30 januari 2013 om 09:58

      Je zou bijvoorbeeld laagjes kunnen maken van de ingredienten. Of de ananas uitsteken met vormpjes.

  7. klasiena 20 december 2013 om 19:45

    vandaag gemaakt om het te testen voor 2e kerstdag, nou ben blij dat ik dit voorgerecht heb gekozen, erg lekker en mijn man vindt het ook leker

  8. Erica 23 december 2013 om 10:12

    Het kan nog sneller en makkelijker: ik heb kant en klare gerookte kipblokjes/reepjes genomen. Heerlijk! Gehakte cashewnoten zijn er trouwens ook heel lekker bij.

  9. Bren 24 december 2013 om 08:22

    Heerlijk! Ik heb als bakjes kleine maistortilla’s gebruikt. In een rond ovenschaaltje 10 minuten in de oven op 180 graden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept