Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

Chocolate Chip Cookies

 

Chocolate Chip Cookies zijn super lekker!!!
Ik hou van Chocolate Chip Cookies!
Helemaal als je er drie soorten chocolade in verwerkt en dit recept maakt!

Om mijn collega’s te bedanken voor de fijne samenwerking wilde ik op mijn laatste dag iets voor ze achterlaten. Iets dat ze de volgende dag zouden vinden en zodat ze nog even aan me zouden denken.

Ik wilde iets maken dat in een “Thank-you-bag” pastte.

Op de blog van Annemerel kwam ik de koekjes tegen.

Heerlijke Chocolate Chip Cookies, met drie soorten chocolade. Om eerlijk te zijn, zijn dit de LEKKERSTE Chocolate Chip Cookies die ik ooit heb gegeten. En geloof mij.. ik heb er al veel op.

Dit recept stond omschreven als een recept voor 9 grote koeken. Ik had verwacht dat ik zo’n 90 koekjes nodig zou hebben om alle naaste collega’s een “Thank-you-bag” te kunnen geven.

Daarom heb ik 3 x de ingrediënten voor dit recept in huis gehaald. Om te kijken hoeveel koekjes ik er van kon maken heb ik eerst keurig 1 keer het recept gemaakt.

En wat bleek? Ik kon van dit recept 91 koekjes bakken!

Ik was veel sneller klaar dan gedacht…. want ik hoefde maar een keer het deeg te maken.

Wel heb ik 6 bakplaten nodig gehad om alles te bakken.

.

Chocolate Chip Cookies

30 minuten
+ 20 minuten
9 grote (of 90 kleine) koeken

Ingrediënten

  • 250 gram bloem
  • snufje zout
  • snufje bakpoeder
  • 200 gram bruine suiker
  • 100 gram kristalsuiker
  • 180 gram ongezouten roomboter
  • 1 ei
  • 1 eidooier
  • 2 zakjes vanille suiker
  • 300 gram chocolade oftewel een reepje wit, melk en puur

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 165°C. Bekleed een (of meer) bakplaat met bakpapier.
  • Zeef de bloem, het zout en de bakpoeder en zet dit apart.
  • Breek de chocolade in kleine stukjes. Dit gaat erg goed met een hamer. Leg de chocolade in een diepvrieszak op de grond en sla dit fijn met de hamer.
  • Smelt de boter in een pannetje. Als de boter gesmolten is meng je de bruine en witte suiker hierdoor. Vervolgens voeg je het ei, eidooier en de vanillesuiker hierbij. Meng dit tot een gladde mix.
  • Roer met een houten spatel het bloem-bakpoedermengsel hierdoor. Meng tot slot de stukjes chocolade hierdoor.
  • Rol balletjes en leg deze op het bakpapier. Als je grotere balletjes hebt, en dus grote koeken wilt maken, leg de balletjes dan VER uit elkaar! De balletjes lopen erg uit.
  • Het is niet nodig de balletjes plat te maken, dit gebeurd vanzelf in de oven.
  • Bak de koekjes 20 minuten in de oven en laat ze daarna afkoelen op een rek.

Tip:

Als de koekjes goed afgekoeld zijn kun je ze direct eten, maar het is lekkerder om ze even in de koelkast te plaatsen. Hierdoor wordt de chocolade hard.
Zelf vind ik de koekjes na 2 dagen het lekkerste, het lijkt wel of je de smaken dan nóg beter proeft.
Bron: annemerel

Borrelhapje, Tussendoortje
Sinterklaas, Zoet recept, Zoete recepten

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

29 Reacties

  1. Laura's Bakery 18 juli 2012 om 13:05

    Die zien er heerlijk uit! hoe groot waren jouw koekjes ongeveer? Vraag me af hoe groot ze worden als je er echt maar 9 uit haalt ;)

    1. brendakookt 18 juli 2012 om 13:33

      Mijn koekjes waren 5cm (heb ze net opgemeten). Als je er maar 9 maakt worden ze echt MEGA denk ik. Ik heb ook een paar koeken van 8 cm gemaakt, die bleven wel wat dikker, maar dat vond ik al aardig groot.

      Het leuke aan kleine koekjes is dat je er meerdere kunt pakken ;-)

      1. Laura's Bakery 18 juli 2012 om 13:56

        Bedankt voor je antwoord! 5 of 8 cm is een leuk maatje inderdaad, bij 9 koeken uit dit recept kan je er maar eentje kwijt op de bakplaat volgens mij ;)

  2. agnes 20 juli 2012 om 09:37

    ze waren heerlijk

  3. Bo 29 augustus 2012 om 14:27

    Ik heb ze ook gemaakt, ik had denk alleen een paar (beginners) foutjes gemaakt hi..

    Ze waren een beetje TE knapperig, had ze wel 20 min. in de oven, op 180 graden. Maar blijkbaar moet dit in mijn oven korter

    De tip van de chocolade kapot slaan in een diepvries zak was handig ! :)

    Ik had ipv pure chocolade (hou ik niet zo van ) melk chocolade en witte chocolade gedaan. Misschien dat ze daarom ook zo donker en knapperig waren ?
    Qua smaak zijn ze best nog wel te doen hoor, maar die van jou zien er smakelijker uit!

    En wat ik me afvroeg, moet de gesmolten boter afgekoeld zijn? ik had dat namelijk niet gedaan, misschien zijn ze daarom ook wel beetje misvorm haha

    Groeten,
    ps. leuke site ! ik ga zeker nog meer receptjes gebruiken

    1. brendakookt 29 augustus 2012 om 19:01

      Hi Bo, leuk dat je de cookies ook gemaakt hebt!

      De gesmolten boter hoeft niet af te koelen voor je het mengt met de andere ingrediënten. Het kan zo (warm) door elkaar.

      De baktijd kan inderdaad per oven verschillen. Zelf heb ik het tussentijds ook een beetje in de gaten gehouden. Volgens het recept moet de oven op 165 graden ingesteld zijn, misschien dat dit scheelt. Als jouw oven niet op 165 ingesteld kan worden moeten ze waarschijnlijk iets korter in de oven.

      Leuk als je meerdere recepten gaat gebruiken!
      Groetjes, Brenda

      1. Bo 30 augustus 2012 om 11:38

        Ok, dan heb ik dat wel goed gedaan, alleen te lang in de oven dan waarschijnlijk hi..

        Bij jou foto’s zie je ook nog echt stukjes chocolade , klopt dat?

        Bij mij was er echt niets meer van de chocolade te zien. Ze zijn inderdaad na 2 dagen lekkerder !

        Groetjes

  4. Anja 9 maart 2013 om 11:01

    Ben nu ook de koekjes aan het maken. Is het misschien de bedoeling voordat de chocolade in het mengsel gaat dat deze eerst iets afkoelt?

    1. Brenda 9 maart 2013 om 11:56

      Als de chocolade erg warm is kun je het beter een beetje laten afkoelen.
      Ik zorg er altijd voor dat chocolade niet te warm wordt tijdens het smelten, anders kan de chocolade verbranden.
      Dus of au-bain-marie, of heel erg rustig in de magnetron, tussendoor steeds goed doorroeren.
      Succes, en eet smakelijk straks :-)

      1. Anja 9 maart 2013 om 13:21

        Ze zijn erg goed gelukt en smaken geweldig, heb er geen 90 uitgehaald maar ook geen 9 :-) , maar wel 20.. bedankt voor het recept. Vanavond ga ik vor de kippasteitjes en aardappeltjes uit de oven. Ben benieuwd.

        1. Brenda 9 maart 2013 om 14:03

          Wat leuk! Je bent goed bezig zeg :-) Ik hoop dat alles lekker zal smaken.

  5. Charlotte 19 april 2013 om 21:29

    Ze zijn inderdaad heerlijk! Ik kon geen twee dagen wachten hoor ;-), maar bij mij is de meeste chocolade toch gesmolten. Volgende keer (ja die komt er vast) wacht ik toch wat langer met de chocolade er door heen roeren.
    Dankje voor het delen van het recept!

    1. Brenda Kookt 19 april 2013 om 21:32

      Is de chocolade helemaal door het koekjesdeeg gemengd?
      Dat is inderdaad jammer, misschien was je deeg (door de boter) dan toch iets te warm. Ik hoop dat ze wel zullen smaken :-)

  6. jessie 19 juni 2013 om 17:45

    HMMM Heb ze ook gemaakt en ze zijn heerlijk! Alleen is het deeg veel lopender bij mij waardoor ik niet zo’n mooi gevormde koekjes heb. Maar lekker, dat zijn ze zeker!

  7. Saskia 27 augustus 2013 om 15:25

    Ik heb ze ook gemaakt en ja, er gingen er echt heel veel uit het beslag. Het hele huis rook heerlijk, maar toen ik de eerste hap nam vond ik ze echt VEEL te zoet! Ik ben een echte zoetekauw, maar dit ging me te ver.

    Hoe kan ik de suiker wat verminderen zonder dat de koekjes straks helemaal uit elkaar vallen ofzo?

  8. Jolien 27 november 2013 om 16:34

    Net klaar uit de oven… 18 stuks! eerste 9 iets te lang erin gehad maar nog steeds lekker. dus was blij dat ik er meer uit kon halen. Super recept!!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept




Meld je aan voor mijn maandelijkse nieuwsbrief en ontvang tijdelijk een gevarieerd weekmenu (5 recepten) uit de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 helemaal gratis!