Lunch @ Onder de Wester [Enkhuizen]


Afgelopen weekend heb ik met een vriendinnetje (P.) geluncht bij Onder de Wester in Enkhuizen. Dit is een nieuw restaurant in Enkhuizen, geopend sinds 4 juni 2012.
De gerechten van Onder de Wester zijn mediterraans georiënteerd.  Je kunt hier koffiedrinken, lunchen, tapas eten en dineren.

Tijdens de Amusetour Enkhuizen heb ik hier voor het eerst gegeten (een amuse). In mijn verslagje liet ik weten hier graag nog een keer terug te komen.
Dus dat heb ik gedaan. Het leek me leuk hierover een review te schrijven.

Zaterdag was het eigenlijk niet zo mooi weer, maar rond lunchtijd was het droog en brak zelfs het zonnetje door! We konden dus lekker op het terras zitten.
Onder de Wester heeft een groot en fijn terras waar je rustig kunt zitten. Het terras is gelegen aan de Westerstraat (dé winkelstraat in Enkhuizen) hier rijden geen auto’s langs, wel wandelend winkelend publiek.

We waren aan de vroege kant met onze lunch, 12 uur, toen we gingen zitten waren er ‘slechts’ 2 tafeltjes bezet. Binnen een halfuurtje druppelde het vol. Bijna alle tafeltjes op het terras waren bezet.

Als het slechter weer is zit je binnen ook erg gezellig bij Onder de Wester. Het is gezellig knus ingericht, Mexicaans, en je kunt de kok volgen via de open keuken (altijd leuk).


Ik ging voor de CLT Chorizo, lettuce, tomato en mayonaise. Je kunt kiezen tussen oer- of champagnebrood, ik ging voor het witte champagne.
Het is een heerlijk broodje, je proeft dat de chorizo goed is. Dit is de lekkerste chorizo dat ik ooit heb gegeten.

Vriendinnetje P. ging voor de Beenham, honing/mosterdmayonaise, rucola en pijnboompitten. Dit broodje smaakte ook erg lekker, hij was lekker fris.

Conclusie

Pluspunten:

  • Gezellige sfeer en vrolijke bediening
  • Heerlijk terras
  • Goede prijs/kwaliteitsverhouding, deze broodjes kosten € 6,- (CLT) en € 6,50 (Beenham)
  • Beste chorizo dat ik ooit gehad heb

Minpunten:

  • Wat ons betreft had het broodje iets groter gemogen. Niet dat we met honger weggingen, het was net genoeg. Omdat het zo lekker was lustten we nog wel meer.
  • Op het moment dat wij er zaten waren er veel wespen. P. had op een gegeven moment een wesp in haar jus d’orange zitten.

Bron eerste foto: Onder de Wester


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
1 comment

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk