Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

De lekkerste aardappeltjes uit de oven!

Wij zijn GEK op deze aardappeltjes uit de oven! Met rozemarijn, tijm én knoflook, heerlijke aardappeltjes dus! Het is super simpel om deze aardappeltjes te maken. De aardappeltjes zijn lekker bij een salade (klik voor inspiratie) stukje vlees of vis. Of gewoon met een klodder mayo. 

Aardappeltjes uit de oven txt 2

Ja, je ziet het goed. Deze aardappeltjes schillen we niet. Nee, dat is niet vies, maar juist lekker! Je moet de aardappeltjes gewoon goed wassen. Het schijnt ook zo te zijn dat de vitamines beter in de aardappel (of pieper) blijven als je ze bereid in de schil. Dus toen ik deze mooie schone kleine aardappeltjes zag wist ik meteen dat ze in de oven moesten, met schil.

De aardappels heb ik soms gehalveerd en soms in drieën gesneden. Hoe groter de aardappeltjes zijn, hoe langer het duurt voordat ze gaar zijn. Zorg er daarom voor dat je een goede ovenschaal hebt.

Aardappeltjes uit de oven 01

De lekkerste aardappeltjes uit de oven! 

De lekkerste aardappeltjes uit de oven!

15 minuten
+ 30 minuten
4 personen

Ingrediënten

  • 750 gram aardappeltjes of aardappelen (of zoveel als je nodig denkt te hebben)
  • flinke theelepel rozemarijn
  • flinke theelepel tijm
  • 2 flinke tenen knoflook
  • halve theelepel kerrie
  • peper
  • zout
  • olijfolie

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Spoel de aardappels af, borstel ze schoon en snijd ze zó dat ze ongeveer even groot zijn. (Tip: je kunt de aardappeltjes ook 10 minuten voorkoken zodat ze straks in de oven sneller gaar worden)
  • Maak in een kommetje of kopje een papje van de uitgeperste knoflook, kerrie, peper, zout, tijm en rozemarijn met olijfolie.
  • Verdeel de aardappels in een ovenschaal. Sprenkel de olijfolie met kruiden er over heen en hussel dit door elkaar zodat iedere aardappel met de kruidenolie is bedekt. Desgewenst kun je extra olijfolie over de aardappelen sprenkelen.
  • Bak de aardappelen ongeveer 30 minuten in de oven. (als je ze hebt voorgekookt is 20 minuten voldoende) Controleer of de aardappels mooi gaar zijn voor je ze uit de oven haalt. (even prikken met een vork)
  • Serveer deze lekkerste aardappeltjes met vlees en groenten, of een salade. Of een klodder mayo.

 

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

78 Reacties

  1. Annelies 13 december 2016 om 09:08

    Na 20 minuten zijn ze echt nog niet klaar. Bij mij waren ze na 40 minuten pas bruin en gaar. Ze waren wel lekker.

    1. Wilma 13 december 2016 om 11:38

      5 min voorkoken helpt echt! En dan nog steeds 20 min in de hetelucht oven op 200 C

  2. Sarah 18 januari 2017 om 23:13

    Die aardappeltjes in de oven zijn zalig.

  3. A m Amanda 9 februari 2017 om 19:21

    Ziet er heerlijk uit. Ik wil dit recept combineren met de Beef Wellington. Wij zijn met 8 personen. Kunnen al die aardappelen ook in 1 keer in de oven?

  4. Marleen 26 september 2017 om 20:51

    Hoi Brenda,
    Ik heb een vraagje over je aardappels. Wij hebben ze vanavond gegeten, maar zoals altijd krijg ik die dingen niet bruin en knapperig. Ze liggen te sudderen in de ovenschaal. Ik heb ze 20 min 200 graden in de oven gehad en nog 5 min onder de gril. Misschien heb jij een idee?

    1. Brenda Kookt 28 september 2017 om 11:00

      Als je wilt dat de aardappels echt knapperig worden zou ik adviseren de oven hoger te zetten, op 220C. Al moet je er wel om denken dat het dan niet verbrand.

  5. Ingrid 13 december 2017 om 15:59

    Heerlijk! We maken ze nu vaker en genieten elke keer weer. Mjammie…

  6. Marja 17 januari 2018 om 18:46

    Vanavond deze aardappeltjes gegeten, wat hebben we genoten!!
    Dit gaan we vaker eten!

  7. johan 28 maart 2018 om 09:55

    hallo beste brenda,

    heeft u er wel bij stilgestaan dat uw voorjaarssalade bereid is met paling en dat deze vis aan het uitsterven is?
    kweekpaling bestaat namelijk niet
    ik ben een groot fan van u maar dit schoot even in mijn verkeerde keelgat
    zou u aub dit recept omwille van dit unieke dier (want dat is het, die de mensheid tot uitsterven heeft bedreigt) er af willen halen svp

    mvg johan (geen veganist )

    1. johan 28 maart 2018 om 10:11

      ik bedoel niet (wat er namelijk staat dat de paling de mensheid tot uitsterven zou hebben bedreigd ) maar andersom he dat de mensen de paling heeft bedreigd

    2. Brenda Kookt 28 maart 2018 om 10:50

      Beste Johan,

      Door gebruik te maken van gesloten recirculatiesystemen is het kweekproces van paling goed beheersbaar en milieuvriendelijk. Paling wordt gekweekt door glasaal (soortnaam Anguilla Anguilla ofwel Europese paling) uit natuurlijke bronnen te halen die worden beheerd conform het Europese Aalbeheerplan. Slechts een minderheidsdeel van de glasaalvangst komt in de kwekerijen terecht. Daar groeit ze in een tot anderhalf jaar tijd op tot consumptierijpe palingen. Het visbestandsdeel in palingvoer is overigens afkomstig uit MSC-gecertificeerde visserijen. Kijk op http://www.dupan.nl voor meer informatie over paling en duurzaamheid.

      1. Johan 28 maart 2018 om 12:00

        Beste Brenda ,

        Ik wist dat u er mee zou komen heb daarom uw reactie afgewacht
        Glasaal kan en word nooit de redding van de paling
        Dat is een grote leugen ik ben hoogleraar biologie aan de VU in Amsterdam
        Er kan nooit glasbaal gekweekt worden in gevangenschap en zolang dit niet kan is het niet mogelijk paling op een verantwoordelijke mannier aan de consument te verkopen
        Kijk de glasbaal wordt gevangen ( in de vrije natuur)waarom laten ze hem dan opgroeien in gevangenschap?
        Dit doen ze enkel en alleen voor de consument eigenlijk voor de mensen en bedrijven die kosten wat kost geld willen verdienen
        Je moet het zien als een kievietsei
        Stel dat er volwassen exemplaren worden teruggezet planten ze zich nooit meer voort ( omdat de natuurlijke leefomgeving bij geboorte ontbreekt ) daar bedoel ik mee het eerste levensjaar ( jaren)
        Dat kan je nooit nabootsen helaas
        Nee echt als het waar zou zijn wat u denkt zou de paling ( Hollandse binnenwater paling) weer bij AH liggen en dat is niet zo
        Ook zou de paling dan van de lijst af zijn dit is jammerlijk niet zo
        Neen er is ons zand in de ogen gestrooid het is een grote economische leugen ook uw link deugt niet
        Ik zou maar eens gaan grasduinen op een betrouwbare site ik kan u wel iets opsturen maar daarover later meer
        Mvg Johan

      2. Johan 28 maart 2018 om 12:26

        Beste Brenda ,

        Het is op welke wijze dan ook onverantwoord om paling ( aal) te consumeren dit omdat de consument niet weet dat bijna alle aal soorten bedreigd zijn
        Je ziet dit nu al ,oh is de reactie zie je wel er is gewoon paling te koop
        En daar zit nu de kneep
        Er zijn nog steeds vissers die binnenwater paling verkopen en dus geen glas aal is
        En als het wel Anguillidae is afkomstig van glasaal is dit eigenlijk veel erger
        Ik hoop dat u mijn college begrijpt
        Ik schrijf dit niet om u de les te lezen hoor
        Maar ik wil dan mensen er over nadenken het is niet verantwoord echt niet
        Mvg Johan

  8. Annemarie 10 augustus 2018 om 20:19

    Zo lekker blijven deze! Doe er ook nog wat paprikapoeder door, en even voorkoken. Jammie!

  9. Else 28 september 2018 om 09:07

    Ik kook graag en veel, het vreemde is dat het mij nog nooit gelukt is om ongekookte aardappels (in welke vorm dan ook ) echt lekker gaar te krijgen in een ovenschotel .

    Toch zie ik voortdurend recepten waar ongekookte piepers in zouden moeten, ik doe het dus nooit , kook ze altijd even voor .

    Kant en klare schijfjes en krieltjes gebruik ik niet , wel eens geprobeerd in een ovenschotel , ook dat was geen succes .

    1. Johanna 29 september 2018 om 01:45

      Nou gewoon eerst een half uur in je kut daarna na garen in je reet

  10. Suzan 21 oktober 2018 om 20:31

    Heerlijk zo.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept