Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Hartige taart: Broccoli & Kip

Ik wilde iets maken met broccoli, en dit is het geworden. Een heerlijke hartige taart met broccoli en kip. Dat is wat dit is!

De lekkerste hartige taart die ik tot nu toe ooit gegeten heb. Het verraste me dat hij zo lekker is. Misschien had het ook te maken met de nieuwe quiche-vorm die ik hiervoor eindelijk kon gebruiken. Nieuwe (kook)spullen zijn altijd leuk. En soms smaken dingen dan even extra lekker omdat je er zo blij mee bent. (Ja, zo werkt het bij mij ;-))

Maar in een gewone taartvorm is deze ook erg lekker, dat weet ik zeker!

 Hartige taart: Broccoli en kip

Ingrediënten: (4 personen)

  • 400 gram broccoli
  • 400 gram kipfilet
  • eventueel: kipkruiden
  • 1 rode paprika
  • 3 stengels lente-ui
  • 125 gram champignons
  • 1lepel crème fraîche
  • 4 eieren
  • 3 eetlepels bloem (75 gram)
  • zout
  • peper
  • theelepel cajunkruiden
  • theelepel gedroogde tijm
  • theelepel gedroogde oregano
  • halve theelepel knoflookpoeder
  • 100 gram geraspte kaas (plus een beetje extra)
  • deeg (bijvoorbeeld 5 plakjes hartige taartdeeg of bladerdeeg van Koopmans)

Bereiding:

Snijd de broccoli in kleine roosjes en kook ze 10 minuten voor.
Snijd de kip in blokjes, kruid eventueel met kipkruiden en bak in een koekenpan gaar.

Snijd de rode paprika in blokjes, champignons in plakjes en lente-ui in ringetjes.

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Vet de taart- of quichevorm in. Bekleed de vorm met bladerdeeg.

Maak in een ruime kom een beslag van de eieren, bloem en crème fraîche. Meng de cajunkruiden, tijm, oregano, knoflookpoeder, peper en zout hierdoor. Voeg hier 100 gram geraspte kaas bij.
Meng de broccoli, kipfilet, paprika, champignons en lente ui met het beslag.

Giet het beslag in de beklede bakvorm, strooi hier een beetje geraspte kaas over en bak 45 minuten in de oven.

———————————————

Op de hoogte blijven? Volg mijn blog via FacebookTwitter of Bloglovin
Op Instagram (username @brendakookt) komen de lekkerste foodfoto’s voorbij!

 

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

51 Reacties

  1. Eef 31 januari 2016 om 19:11

    Echt heerlijk! Ook de 2e dag nog lekker. Gaan we zeker vaker eten! Dank.

  2. Tanja 27 maart 2016 om 20:48

    Dit was een heerlijke hartige taart, die maakbik nog wel een keer.

  3. Ans 15 april 2017 om 13:37

    Hallo Brenda,
    Moet je de paprika en champignons ook niet eerst even bakken? of kan dat rauw in het beslag?

    Groetjes Ans

    1. Brenda Kookt 15 april 2017 om 16:48

      Hoi Ans, de paprika en champignons gaan inderdaad rauw in het beslag.

      1. Ans 17 april 2017 om 11:13

        Bedankt Brenda!! Had het er op goed geluk maar rauw ingedaan en de taart was erg lekker. Ik heb gerookte kip gebruikt en dus viel er helemaal niet te bakken, nog makkelijker/sneller!!!! Altijd fijn!

  4. Zita 23 april 2017 om 23:25

    Superlekkere quiche! Die ga ik zéker vaker maken!

  5. Arwen 26 november 2017 om 00:40

    Deze taart klinkt super! Is het ook in te vriezen?

    1. Brenda Kookt 26 november 2017 om 09:53

      Ja deze taart kun je heel goed invriezen. Laat het ontdooien in de koelkast en warm het weer op in de oven.

  6. Jan 27 maart 2018 om 14:39

    Eerste keer dat ik een recept van je probeer, ( hartige taart: broccoli en kip) moet nog gaan proeven hoe het smaakt. Ziet er in ieder geval lekker uit. Maar 3 el bloem kunnen nooit 75 gram wegen als één afgestreken el bloem +/- 7 gram weegt.

  7. Tini Hendriks 8 november 2018 om 20:09

    Juist gemaakt (én gegeten). Erg erg lekker!
    Bedankt, een heerleijk recept er weer bij!

  8. Marita 6 februari 2019 om 13:18

    Die 75 gram bloem. Klopt dat?

      1. Lubina 18 mei 2019 om 15:19

        2 a 3 eetlepels bloem is geen 75 gram; 1 eetlepel bloem weegt maar ca 8 gram…Dus het is of 75 gram of 3 eetlepels (24 gram). :-)
        Ik heb deze hartige taart nu 2x gemaakt, en hij is echt heel lekker! Ik heb er ca 30 gr bloem in gedaan, en dat werkte op zich prima. Ben wel benieuwd wat het nu officieel moet zijn? Ik denk 3 eetlepels?

  9. Selma 27 februari 2019 om 11:22

    Dankjewel Brenda

    Mijn tip is de broccoli geen 10 minuten te koken. Even de roosjes blancheren (ca. 2-3 minuten) is voldoende. De roosjes garen verder tijdens het bakken en behouden zo toch een beetje hun bite. De paprikastukjes en champignons kort voorbakken vind ik juist wel weer een aanrader voordat ze in het mengel gaan.

  10. Annemei 30 maart 2019 om 08:35

    Net weer even opgezocht, is mijn favoriete hartige taart, altijd een succes. Maar ik maak hem met kippendij shoarma ipv kipfilet. Echt een aanrader.

    1. Brenda Kookt 30 maart 2019 om 22:10

      Leuke tip, ik ga hem de volgende keer ook maken met kip-shoarma :)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *