Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

NU VERKRIJGBAAR​
De 2021 scheurkalender 
nu met gratis bewaarmapje!
2021 scheurkalender & Brenda’s nieuwe kookboek!

Blueberry Muffins a la Starbucks

Ik drink (en lust) geen koffie, maar toch ging ik twee weken geleden op het station langs Starbucks. Ik ben namelijk gek op muffins. En ik moest er per se eentje van Starbucks hebben.
Er stond een lange rij, eigenlijk te lang om mijn trein te kunnen halen. Maar ik ben toch achteraan gesloten.
De mensen om me heen  keken een beetje raar op dat ik geen koffie nam. Alleen een muffin en een niet verse smoothie. Met de muffin ben ik naar het perron gesprint, ik kon nog net in de trein jumpen.

In de trein genoot ik van de blueberry muffin (niet de skinny variant). HEERLIJK!

Afgelopen week zag ik blueberry’s liggen in de supermarkt. Deze blueberry’s  vroegen erom verwerkt te worden in muffins. Nou vooruit, ik nam ze mee en ging aan de slag.

Op internet ben ik opzoek gegaan naar de muffins van Starbucks.
Ik kwam bij dit recept uit. Een copy-cat van de Starbucks versie.

Behalve de blueberry’s heb ik alle ingrediënten standaard  in huis. Geen moeilijk gedoe dus.
We kunnen meteen aan de slag!

Het is super simpel. Je hebt geen ingewikkelde apparatuur nodig. Alleen een oven om de muffins te bakken

Nadat de ingrediënten voor het muffinbeslag en de topping gemixt zijn (gewoon doorgeroerd) gaat het beslag in de muffinvormpjes. Met een ijslepel gaat dit erg makkelijk. 1 bol ijs per muffinvorm.

Daarna sprenkel je de topping over het beslag.
De muffins zijn klaar voor de oven!

En zo komen ze er 25 minuten later uit.

Ze zijn mooi gerezen. Niet zo hoog als die van de Starbucks.
Maar hoog genoeg.

Het is ontzettend verleidelijk om de muffins meteen te proeven nadat ze uit de oven komen. Maar geloof me ze zijn nóg veel lekkerder als ze zijn afgekoeld.

Beheers je dus even.

Deze muffins zijn nóg lekkerder dan die van Starbucks! Lekker zoet. Dus sprint naar de supermarkt of groenteboer opzoek naar blueberry’s, en ga aan de slag!

Ze zijn op voor je het weet!

Blueberry Muffins a la Starbucks

Ingrediënten (10 muffins)

  • 210 gram bloem
  • 150 gram kristalsuiker
  • snuf zout
  • 10 ml bakpoeder
  • 83 ml olie (liefst zonnebloem olie of een andere olie zonder bijsmaak)
  • 1 ei
  • 83 ml melk
  • 150 gram blueberry’s

Voor de topping:

  • 100 gram kristalsuiker
  • 45 gram bloem
  • 60 gram boter (op kamertemperatuur)
  • 7,5 ml kaneel

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200°C. Zet de muffinvormpjes klaar, eventueel  in een bakblik.

Roer de bloem, suiker, zout en bakpoeder door elkaar. Mix de olie, melk en ei in een aparte kom. Voeg dit bij het bloem-mengsel. Roer even door elkaar, maar niet te lang.
Roer de blueberry’s  er ook doorheen. (niet teveel roeren)

Maak de topping: Mix de roomboter met suiker, bloem en kaneel.  Dit kan met een vork zodat het een kruimig deeg wordt.

Vul de muffinvormpjes voor ongeveer 3/4 met het muffinbeslag. (gaat uitstekend met een ijslepel!) Sprenkel hier de topping op.

Bak de muffins ongeveer 25 minuten op 200°C.

Bron: Crustabakes

 

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

80 Reacties

  1. Rachelle 29 januari 2017 om 18:12

    Ik heb deze zojuist gemaakt en geloof me, ze waren enorm lekker ! Heb ook nog een beetje kaneel door het beslag gedaan en dat was ook geen misser
    Heel erg bedankt voor dit recept ! Meestal vind je recepten op internet wat helemaal niet klopt waardoor het helemaal mislukt maar dat was met deze recept helemaal niet het geval.
    Mijn complimenten !!

  2. Ang9lo 12 februari 2017 om 16:05

    Leuk! Ik heb ze nagemaakt, ze zitten nu in de oven. Ben benieuwd naar het resultaat.

  3. Edith 19 februari 2017 om 10:06

    Heel heel lekker, gisteren gemaakt, precies zo gedaan als in je recept. We hebben genoten. De knapperige kruimellaag is zo’n oppepper voor een saaie muffin. In mijn oven in 20 minuten klaar.

  4. Margreet 24 juni 2017 om 08:29

    Beste Brenda,
    Deze muffins heb ik nu een paar keer gemaakt en ze zijn echt heerlijk! Ik heb nog wel een vraag. In je recept staat 10 ml bakpoeder. Is de hoeveelheid inderdaad in ml of moet dit gr. zijn?

    1. Brenda Kookt 26 juni 2017 om 15:02

      Het is inderdaad 10 ml, dit meet ik af in een maatlepeltje

  5. Corrien 2 augustus 2017 om 22:46

    Vanmiddag gebakken met karnemelk ipv melk en extra baking soda (1/2 theel) en ze waren heerlijk! Een dochter houdt niet van bosbessenbaksels, maar vond deze heerlijk!
    Voor herhaling vatbaar!

  6. Tim 15 augustus 2017 om 15:37

    Hartstikke bedankt voor het recept! Ze zijn niet zo bol als uit de fabriek, maar dat doet niet af aan de smaak! Ik heb ze rustique genoemd bij het presenteren en iedereen nam het aan.

  7. Jessica 2 januari 2018 om 14:22

    Hoi hoi,

    Ziet er heerlijk uit.
    Vraagje kan je deze ook invriezen?

  8. Zonne 11 februari 2018 om 13:59

    SUPER lekker!
    bedankt voor dit lekkere recept.

  9. iemand 26 mei 2018 om 09:54

    ik wil deze muffins graag gaan maken maar kan je het ook zonder topping doen?

    1. Brenda Kookt 29 mei 2018 om 22:19

      Ja dat kan, is geen probleem. De topping is wel iets zoeter dan de binnenkant, maar hij blijft lekker.

  10. Damelsa 10 november 2018 om 22:56

    Hoi hoi.

    De bakpoeder en kaneel, klopt het dat dit in ML’s aangeven staat? Of dient dit gram te zijn?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *