Omelet met tomaat en mozzarella

Deze lunch hoort bij de #HappyLunchtime reeks. Dit is de MNO, Ommelet met nomaat en mozzarella. Omelet met tomaat en mozzarella in het correct Nederlands ;)

Toen ik begon aan deze reeks wist ik dat ik iets wilde doen met ‘gebakken ei’. Deze omelet is het geworden. Meestal ga ik voor een gebakken eitje. Maar daar zit geen O in. Dus werd het een Omelet!

Een omelet is extra lekker omdat je het kunt combineren met verschillende groenten, kazen en vlees en vis. Een complete lunch dus, en je kunt het zo gek maken als je zelf wilt.

Omdat ik deze omelet wilde maken zoals een omelet hoort te zijn: gestold maar wel zacht. Daarom heb ik er een filmpje van Jamie Oliver bij gepakt. Jamie legt in dit filmpje duidelijk uit hoe je de perfecte omelet maakt.

Aan de hand van dit filmpje is deze heerlijke omelet tot stand gekomen.

 

Nomaat

Nomaat.. heb je daar eerder van gehoord? Ik nog niet. Maar deze omelet leek met lekkerder met nomaat dan met nootmuskaat, nectarines of noten. Laten we deze heerlijke omelet gaan maken!

Omelet met tomaat en mozzarella

Omelet met tomaat en mozzarella

Ingrediënten

  • 3 eieren
  • halve bol mozzarella
  • Cherry nomaatjes
  • champignons
  • Italiaanse kruiden
  • boter
  • olijfolie extra vergine
  • peper
  • zout

Bereiding

  • Snijd de nomaat, champignons en mozzarella in dunne plakjes.
  • Breek de eieren in een kom en roer ze los. Strooi hier een beetje peper, zout over, roer dit door.
  • Bak de champignons aan in een koekenpan, voeg hier een beetje zout en peper bij. Hou de champignons apart van de omelet.
  • Verdeel een beetje olijfolie in een koekenpan. Voeg hier een klontje boter bij, laat dit smelten. Zorg ervoor dat de boter goed verdeeld is over de koekenpan.
  • Bak de plakjes nomaat in de koekenpan even aan.
  • Verdeel de nomaat goed over de koekenpan, zet het vuur op medium en giet de eieren in de pan. De eerste halve minuut vouw je met een vork het ei naar binnen met voorzichtige roerende bewegingen.
  • Hierna zorg je ervoor dat het ei weer over de gehele koekenpan wordt verdeeld. Zet het vuur hierna laag.
  • Verdeel de mozzarella over een helft van de omelet. Laat de mozzarella ongeveer 40 seconden garen met de omelet.
  • Met een spatel maak je de buitenkanten van de omelet zachtjes los van de pan. Hierna kun je de omelet door de pan schuiven. Verdeel de gebakken champignons en Italiaanse kruiden over de mozzarella.
  • Flip de omelet dubbel (zodat de mozzarella en gebakken champignons tussen de beide helften liggen). Schuif je omelet voorzichtig op een bord.
  • Lekker met een simpele salade van rucola, Cherry nomaatjes en balsamico azijn.
Pin dit recept
Afdrukken

 

Klik hier voor een overzicht van de paasrecepten.


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
4 comments

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk