Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Rijst met Chorizo en Gamba’s, ik bedoel KIP!

Een heerlijk gerecht met rijst. En Chorizo. En gamba’s of kip, of allebei niet.

Dit recept is  ‘out of my box’.  Was eigenlijk.  Want nu is het absoluut ‘in my box’. Dit gaan we vaak eten.

Ik denk niet dat ik er zelf op was gekomen om chorizo met rijst te eten. Of om dit recept überhaupt te bewaren. Een oud-collega heeft dit recept naar me doorgestuurd, hierdoor heb ik het gemaakt. (Bedankt nog A!!)

En het was heerlijk. Dit is echt een toppertje!

De ingrediënten bij elkaar.

Eigenlijk horen er gamba’s in dit gerecht. Maar omdat niet iedereen hier in huis van gamba’s houdt heb ik ze weggelaten. En vervangen door kip.

De kip was lekker, maar ik vind dat het niet veel toevoegt, niet genoeg.
Volgende keer maak ik dit zonder kip. Misschien met gamba’s, of zonder.
De chorizo geeft namelijk voldoende smaak.

Dit is een eenpansgerecht. De ongekookte rijstkorrels gaan in de pan bij de groenten en bouillon.
Hierin wordt de rijst gekookt.

Weinig afwas dus! Ideaal!

Pak de pan, rijst, bouillon, chorizo en groenten en maak deze topper!

Ik geef je alvast het recept:

Rijst met Chorizo en Gamba’s ik bedoel KIP!

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 1 ui
  • 4 tenen knoflook
  • 3 paprika’s (een rode, groene en gele)
  • 2 tomaten
  • 250 gram rijst
  • 300 gram chorizo
  • 5 deciliter kippenbouillon
  • peper en zout
  • olijfolie
  • Optioneel: 1 kipfilet of 20 gepelde gamba’s (zie tips)

Bereiding:

Voorbereiding: Snipper de ui, snijd de paprika in blokjes en de tomaten grof. Pers de tenen knoflook, snijd de chorizo (en kip) in blokjes.

Fruit de ui, knoflook en paprika in olijfolie (ongeveer 3 min). Fruit de tomaten vervolgens 2 minuten mee. (bak de kip in een andere koekenpan gaar) Voeg de rijst en chorizo toe en schep het geheel een paar keer om. Voeg de kippenbouillon toe en laat dit met de deksel op de pan sudderen tot de rijst gaar is.
Meng de kip met het rijstmengsel en breng het op smaak met peper en zout.

Tips:

  • Als je dit gerecht met gamba’s wilt eten, voeg de gamba’s bij het rijstmengsel nadat de rijst gaar is. Laat de gamba’s even goed doorwarmen tot ze glazig zijn.
  • De kip kun je ook achterwege laten.

Bron: mijnreceptenboek.nl

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

8 Reacties

  1. Sabine 19 oktober 2012 om 18:45

    Het ziet er heerlijk uit! Chorizo met rijst lijkt me een perfecte combinatie. Kan me voorstellen dat de kip weinig toevoegt, lijkt me dat de chorizo de kipsmaak nogal overheerst.

    Lekker weekendgerecht zo, aangezien het in één pan gaat. Scheelt weer afwas.

  2. Kim 20 mei 2015 om 20:34

    Wat een mooie en vooral lekkere site! Vandaag ontdekt en er staan al een hoop recepten in de wacht om uitgeprobeerd te worden :D
    Volgens mij is dit een soort jambalaya ;) ziet er lekker uit!
    Groetjes, Kim

  3. Cecilia 5 september 2015 om 17:05

    Net klaargemaakt, maar ipv mixed paprika, heb ik zoete paprika gebruikt, en voor iets wat pittiger smaak, een rode ui gebruikt. Het smaakt top! Bedankt

  4. Angelique 16 september 2018 om 18:58

    Hoi Brenda,

    Ik ben veel van jouw recepten aan het maken. Ben er heel erg blij mee. Heerlijk! Bij dit recept gebruik ik zilvervliesrijst die je 15 min moet koken. Na 15 min was de rijst nog niet zacht. Volgende keer gebruik ik toch maar die van 8 min. ?

    Lieve groet,
    Angelique

  5. Margreet Simons 20 juli 2019 om 13:51

    hoi Brenda.

    Wat een heerlijk recept !rijst was prima gaar en ik heb de milde chorizo genomen.

  6. Rik van Andel 14 oktober 2019 om 14:51

    Hallo Brenda,

    Geen groene paprika in de winkel; wat dan als je iets groens wilt? Courgette werkt dan ook prima; niet te vroeg erin dan blijft het lekker knapperig

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *