Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

The end of…

#Happylunchtime!

De afgelopen negen weken hebben we heerlijk geluncht met de #Happylunchtime-reeks! Sommige combinaties waren nieuw, anderen zijn klassiekers die nou eenmaal super goed samengaan, en altijd een succes zijn.

De uitdaging was om bij alle letters uit het alfabet een lekkere lunch te maken, beginnend bij ACB, eindigend bij XYZ. Inmiddels zijn ze allemaal voorbij gekomen. Ik vond het erg leuk om deze reeks te maken en telkens weer een nieuwe lekkere lunch te verzinnen bij de verschillende letters. Het lastigste was JKL. Maar gelukkig heb ik hierbij ook een heerlijke lunch bedacht.

Hierbij het laatste overzicht van de 9 lunches volgens het alfabet in de #HappyLunchtime! reeks:

Nr 1. ABC Broodje Aardbei, Brie en Chocolade (uit de oven)

Nr 2. DEF Donut (bagel) met Ei en Fricandeau

Nr 3. GHI Italiaanse bol met Geitenkaas en Honing

Nr 4. JKL Limoen-Kruiden-Roomkaas met Jonagold

Nr 5. MNO Omelet met Mozzarella en Nomaatjes

Nr 6. PQR Quesadilla met Pesto en Rucola (en kip)

Nr 7. STU Uiensoep Sandwich

Nr 8. VWX Visburger met Wasabimayo

Nr 9. XYZ Wrap met Ysbergsla en Zalm

Ik kan moeilijk kiezen. Ik kan er niet 1 noemen die ik het lekkerst vond. Ik vond ze ALLEMAAL lekker! ABC was een onverwachte verrassende combinatie, super lekker!  JKL was ontzettend fris en ga ik zeker nog eens eten op een zomerse dag. Door MNO heb ik geleerd een heerlijke perfecte omelet te maken. Nu ik dat eenmaal kan moet dat natuurlijk vaker gegeten worden. PQR is een nieuwe ontdekking. Door de gesmolten kaas extra lekker.
Geitenkaas en Honing blijft een van mijn favorieten, daarom komt GHI zeker nog vaker langs op mijn bord. Ik hield niet van visburgers uit de diepvries. Maar wel van de zelfgemaakte visburger van VWX, wat is die lekker zeg! Wasabimayo is voor mij een nieuwe heerlijke ontdekking, dus die houden we er ook in. XYZ is altijd lekker..als hapje, maar zeker ook als lunch! De ‘neppe’ vitello tonato van DEF was een topper. We hebben hem inmiddels al vaker gegeten. En uiensoep is lekker, maar STU is nog veeel lekkerder! Daarom hebben we deze inmiddels al een paar keer gegeten. Ik kan niet kiezen. Ik vind ze allemaal lekker, en ik ga ze allemaal vast vaker eten!

Welke lunch vond jij (of lijkt jouw) het lekkerste?

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

8 Reacties

 1. Nienke 23 november 2012 om 11:00

  Oei.. ik kan ook niet kiezen hoor! Ook ik heb geleerd een perfecte omelet te maken.. alleen doet Jamie het beslist handiger dan ik.. (maar dat komt misschien omdat ik zonder boter bak..
  De honing geitenkaas was al een favoriet hier, met basilicum en tomaat is die ook heel lekker en als tosti is deze ook top..

  De aardbei-brie-chocolade is de meest verrassende combi, daar was ik nooit zelf opgekomen..

  Kortom Lunchtime was ook happy for me.. het is leuk om iets lekkers van je lunch te maken!
  Ga door Brenda.. (ik was even bang dat je the end of je website zou aankondigen door je titel van deze post..)

  1. Brenda 25 november 2012 om 12:32

   Nee, ik ben nog niet van plan om te stoppen hoor!
   Honing en geitenkaas als tosti met tomaat lijkt me ook heerlijk. Bedankt voor de tip! Ga ik binnenkort eens doen! ;-)

 2. Es 25 november 2012 om 10:45

  Ik ben benieuwd naar je nieuwe project! Dit was in ieder geval leuk om te lezen.

  1. Brenda 25 november 2012 om 12:33

   Dank je wel Es! Ben zelf ook benieuwd naar het volgende project ;-)
   De tijd zal het leren…

 3. Ineke 26 november 2012 om 15:40

  Ik heb jouw projectje gevolgd en heb er toch paar nieuwe ideeën doorgekregen :D. Bedankt!

  1. Brenda 29 november 2012 om 07:05

   Leuk om te horen Ineke!
   Er valt genoeg te combineren en variëren ;-)

 4. astrid 30 januari 2014 om 15:38

  Ik vond de GHI en de VWX erg lekker. Moeilijke keuze.
  ook ik was van mening dat je aangaf te stoppen met de site.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *