Workshop Fotografie en Styling voor Foodbloggers!

 

Eindelijk heb ik afgelopen zaterdag de workshop Fotografie en Styling voor Foodbloggers gevolgd!

Eind april las ik over de workshop op de website van Simone, net voor ik van plan was een digitale spiegelreflexcamera te kopen. De workshop van mei zat vol. In juni, juli, augustus en september had ik vakantie-, festival- en andere plannen op de data dat de workshop gepland stond. In oktober kon het helaas niet doorgaan. Dus 1 december was mijn dag!

Waarom ik deze workshop zo graag wilde volgen? Op zich ben ik tevreden (en op soms ook stiekem wel een beetje trots) over de foto’s die ik op mijn blog plaats. Maar ik heb het gevoel dat ik zomaar wat doe. Ik denk dat ik op het gebied van (food)fotografie nog heel veel kan leren. Bijvoorbeeld over het gebruik van mijn camera. Dat er tijdens deze workshop ook over foodstyling wordt verteld kwam ook heel goed uit! Daar is ook zeker verbetering mogelijk ;-)

Om 10 uur werden we (Inge, Bibi, Yolanda, Ria, Leila, Murielle en ik) verwacht in Nootdorp, in de super mooie woonkeuken van Alexandra. Styliste Alexandra van Alexstyling organiseert de workshop samen met fotografe Simone van Junglefrog.
We begonnen met de theorie van (food)fotografie. Simone liet ons zien wat je kunt doen met belichting, sluitertijd, diafragma en witbalans. Van de sommige dingen wist ik al wat af, maar niet hoe ik het in de praktijk  kan toepassen. Om eerlijk te zeggen gebruik(te) ik (tot nu toe) bijna altijd dezelfde instellingen in mijn camera. Vanaf nu ga ik daar dus verandering (in proberen) te brengen!
Alexandra heeft daarna tips gegeven over de styling van foodfoto’s. Hierbij werden super handige tips gegeven voor het creëren van levendige foto’s waar iets in gebeurd.

‘s Middags mochten we zelf aan de slag om de theorie in de praktijk te brengen. In groepjes van 2 hebben we drie foodfoto’s gemaakt. Een ontbijtje, een salade en iets met soesjes.
Om de foto aan te kleden stonden er verschillende borden, bakjes, schaaltjes, bestek en stofjes voor ons klaar. De keuze was reuze, super leuk, maar hierdoor wordt het soms ook wel wat lastiger. Doordat de keuze zo groot is, is het soms moeilijk kiezen welk bordje je gaat gebruiken.
Tijdens het praktijkgedeelte kwamen Alexandra en Simone regelmatig langs om tips te geven. Ontzettend handig omdat je meteen vragen kunt stellen over bijvoorbeeld je eigen camera.

Samen met mijn maatje Leila maakte ik deze foto’s:

Ik vond de workshop ontzettend leerzaam en leuk om te doen. We hebben veel tips gekregen waarmee ik aan de slag kan. Nu is het thuis oefenen geblazen. Ik verwacht niet dat mijn foto’s in de delicious. of Jamie Magazine komen te staan, maar het zou toch wel leuk zijn als ze er mooier uit komen te zien. Ik ben benieuwd of ik het in de vingers ga krijgen, als het zo is, zou het hier op mijn blog te zien moeten zijn ;-) Maar dat kan wel even duren hoor.

Meer informatie over de workshop, onder andere beschikbare data, vind je hier.

Bekijk ook de blogs van Bibi en Ria en de websites van Inge (hele mooie taarten), Leila en Yolanda (recepten met sjalotten).

 

 

 


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
6 comments
 1. Leuk stukje Brenda! Ik ben blij dat het lange wachten dan toch eindelijk zijn vruchten af heeft geworpen! ;) En we gaan echt af en toe even kijken op je blog of er al verbeteringen te zien zijn… Je bent gewaarschuwd.. Haha..

 2. Brenda,
  Voor mijn eetclub ben ik fan van je gerechten. Die zijn ontzettend goed. En de foto’s zal mij worst (vlees of vis) zijn. Maar succes hoor…
  Ina

  1. Bedankt voor het compliment Ina :-) Leuk dat je regelmatig langskomt!
   Zelf vind ik het leuk als er een foto bij het recept zit die er ook echt lekker uitziet.
   Zodat je het gerecht wilt eten.

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk