Wraps Geitenkaas met zongedroogde tomaat

wraps geitenkaas met zongedroogde tomaatAls je op een feestje kaas en worst langs laat gaan is het altijd goed (gevulde eieren ook!). Maar een mens wil ook wel eens wat anders.. Bijvoorbeeld wraps geitenkaas met zongedroogde tomaat!

Het gevaarlijke bij “eens wat anders” is dat er gasten bij zijn die het niet aandurven en toch voor het veilige blokje kaas gaan. 
Ik probeer altijd te zorgen dat voor ieder wat wils aanwezig is daarom hoort er meestal toch ook een blokje kaas bij.

Drie jaar geleden (of is het langer?) kwamen de wraps met zalm en roomkaas in opmars. Inmiddels zijn deze wraps  bijna zo gewoon als het blokje kaas. Al blijven ze wel ontzéttend lekker!

Wraps kun je heel goed voorbereiden, daarom zijn ze ook zo handig én lekker (voor de gastvouw)! Tijdens het feestje hoef je ze alleen in stukjes te snijden, een cocktailprikker te prikken en uit te delen.

Deze wraps met geitenkaas, kipfilet en semi-zongedroogde tomaatjes zijn weer eens wat anders!

De wraps worden belegd…

wraps geitenkaas met zongedroogde tomaat

…opgerold..

wraps geitenkaas met zongedroogde tomaat

..gesneden..

wraps geitenkaas met zongedroogde tomaat

..geserveerd..

wraps geitenkaas met zongedroogde tomaat

..en opgegeten!

wraps geitenkaas met zongedroogde tomaat

Wraps Geitenkaas met zongedroogde tomaat

Ingrediënten

  • 2 wraps
  • 8 plakjes kipfilet
  • semi-zongedroogde tomaatjes
  • smeerbare geitenkaas
  • pijnboompitjes
  • rucola
  • honingmosterd dressing

Bereiding

Voorbereiding:

  • Verwarm de wraps even in de magnetron. Hierdoor kunnen de wraps gemakkelijker opgerold worden.
  • Smeer de geitenkaas iets onder het midden in een lange baan. Smeer ook aan de bovenkant van de wrap alvast een beetje geitenkaas. Hierdoor plakt de wrap straks goed dicht.
  • Beleg de baan geitenkaas met plakjes kipfilet (ongeveer 4 per wrap). Verdeel hierover een beetje honingmosterd dressing.
  • Snij de rucola iets fijner en verdeel dit over de kipfilet. Doe dit ook met de semi-zongedroogde tomaatjes. Strooi tot slot de pijnboompitjes over de baan.
  • Rol de wrap van onder naar boven op. Probeer dit strak te doen. Bewaar de wrap in plasticfolie in de koelkast.

Voor het serveren: Snij de wrap in plakjes van circa 1,5 cm en zet hier een cocktailprikker in.

      Tip: Als je de wrap belegt met meer rucola of sla is dit een lekker lunchgerecht.

        Pin dit recept
        Afdrukken

        Brenda Hoff
        Brenda Hoff
        Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
        3 comments

        Geef een reactie

        Misschien vind je dit ook leuk