Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

Goodbye 2012, Hello 2013!

Wat vliegt de tijd. Het is morgen alweer 2013!!  Het einde van het jaar is het tijd om terug te blikken, maar ook om vooruit te kijken naar het volgende jaar.

Tijd voor (goede) voornemens!

Eind 2011 was mijn voornemen om in 2012 meer te doen met koken. Ik wist alleen nog niet hoe. Uiteindelijk ben ik eind februari mijn blog begonnen. Het voornemen van vorig jaar is behaald. Door mijn blog hou ik me nu veel meer bezig met koken, en leer ik steeds weer iets bij. Ik kook nu recepten waar ik vorig jaar het bestaan niet van wist. Ik vind het ontzettend leuk om te doen. Daarom leek het met leuk om voor 2013 een paar voornemens op het gebied van koken/bloggen te stellen.

Mijn kook/blogvoornemens voor 2013 zijn:

Lekker doorgaan met bloggen
Ik ben afgelopen jaar met bloggen begonnen met de gedachte: ‘Ik zie wel hoe lang ik het leuk blijf vinden’. En eigenlijk had ik van te voren verwacht dat ik er al lang mee zou stoppen. Maar op dit moment kan ik me dat niet voorstellen. Het bloggen me heel erg goed, ik vind het super leuk om te doen. Daarom is mijn eerste voornemen om hier lekker mee door te gaan. Het afgelopen half jaar heb ik 3 posts per week geplaatst. Ik denk niet dat dit in 2013 nog haalbaar is, omdat ik weer fulltime werk. Daarom is mijn doel om minimaal 2 posts per week te plaatsen. (meer mag natuurlijk altijd ;-))

Koken uit kookboeken
Mijn kookboek (en foodmagazine) verzameling groeit, en groeit. Ik lees en blader er veel door, maar zoals vaker genoemd kook ik er te weinig uit. In 2013 ga ik dat vaker doen. Ik ga iedere maand minimaal één recept uit een kookboek én foodmagazine maken.

Brood bakken
In 2013 ga ik zelf brood bakken.

Een nieuwe reeks maken
Het afgelopen jaar heb ik de #HappyLunchtime reeks gemaakt. Door deze reeks ben ik anders naar recepten gaan kijken, ook heb ik zelf ook heerlijke combinaties bedacht.
In 2013 wil ik een nieuwe reeks maken. Omdat we (of in ieder geval ik) de afgelopen maanden niet helemaal gezond heb gegeten wil ik een reeks maken met groente en/of fruit in de hoofdrol.
Hierbij ga ik me weer vastklampen aan het alfabet. Dit keer niet per drie letters, maar per letter.
Vergeet de A van Arretjescake, de B van Brownies, C van Chocoladetaart en de D van Donuts.
Het worden 26 gerechten met groenten en/of fruit in de hoofdrol, de bedoeling is dat het gezonde gerechten zijn. Dus geen calloriebom zoals de Arretjescake of Eton Mess ;-)
Ik doop deze reeks om tot (tromgeroffel): 26x Groente! Naast hoofdgerechten komen er ook voor- en nagerechten voorbij in deze reeks.

Workshop/cursus koken volgen
Het lijkt me interessant, leuk en leerzaam om in 2013 een workshop of cursus te volgen op het gebied van koken.

Iets samen doen met andere blogger(s)
Kan het nog vager? Waarschijnlijk niet.
Het is nog een vaag plan in mijn hoofd. Maar in 2013 ga ik er iets mee doen.

Foodfoto’s
Ik maak foodfoto’s. Erg veel. Vaak maak ik een foto voordat ik iets op eet. Het is bijna een gewoonte. Mijn telefoon staat er vol mee. Soms plaats ik iets op facebook of twitter, maar vaak doe ik er niets mee. In 2013 ga ik maandelijks mijn lekkerste/mooiste/leukste of apartste foodfoto’s met jullie delen in een blogpost.


Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

4 Reacties

 1. Nell Nijssen 31 december 2012 om 18:55

  Met dank voor je belangstelling en/of reacties op mijn weblog. Ik wens jou en je naasten een heel gelukkig en vooral gezond 2013! Dat ook het komende jaar veel Eetplezier te wachten staat.

 2. Caroline Brouwer 1 januari 2013 om 11:02

  Ook voor jou en je familie de allerbeste wensen voor 2013!
  En ik hoop dat al je goede voornemens gaan lukken!

 3. Pauline 2 januari 2013 om 14:22

  Hoi Brenda, voor jou ook een heel gelukkig nieuw jaar. Leuk dat het bloggen je zo goed bevalt en dat je er lekker mee doorgaat. Ik zie uit naar al je projecten, vooral je groente projectje vind ik erg leuk.

  Liefs Pauline

  1. Brenda 2 januari 2013 om 19:20

   Bedankt voor jullie goede en lieve wensen dames :-) Ik wens jullie ook al het goeds voor 2013, met veel inspiratie en lekkere recepten om van te genieten met familie en vrienden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *