Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

Snap Shots Januari 2013

Eind 2012 heb ik me voorgenomen maandelijks mijn lekkerste/mooiste/leukste of apartste foodfoto’s met jullie te delen in een blogpost. Vanaf nu deel ik deze foto’s met jullie in deze ‘Snap Shot’ serie. De meeste foto’s zijn gemaakt met mijn telefoon, echte snap shots dus.

Januari zou een ‘gezonde’ maand worden na al het feest-eten van november en december. Uiteindelijk is dit niet helemaal gelukt. Doordat we in december aardig vol zaten met gezellige dingen zijn een aantal feestjes en afspraken in januari beland. Hierdoor was januari uiteindelijk ook een erg gezellige en lekkere maand.

Snap Shots Januari

We beginnen gezond, met een smoothie naar het werk. Ik maakte een smoothie van 400 ml sinaasappelsap, 2 sinaasappels (met vruchtvlees) 2 kiwi’s en 2 bananen. Dit is voldoende voor 2 personen. (2 grote bekers vol)

Snap Shots Januari

Voor collega’s maakte ik mini kaneelbroodjes die ik vond op de blog van Tess. Deze heerlijke zoete broodjes maak je gemakkelijk zelf met croissantdeeg. Binnenkort plaats ik een recept dat hierop geïnspireerd is.

Snap Shots Januari

In het weekend staat er bij ons regelmatig soep op tafel. Uiensoep it is!

Snap Shots Januari

Een verlaat familie sinterklaasfeestje. We speelden Oud-Hollandse spelletjes en gingen gourmetten. Als toetje kregen we dit super lekkere grand dessert!

Snap Shots Januari

Ik hou van stoofpotjes! J. gelukkig ook, daarom maakte hij een lekker stoofpotje naar recept van 24Kitchen.

Vrienden weten waar ik van hou. Voor mijn verjaardag kreeg ik een scheurkalender met recepten!

Een gezellige (verlate)  nieuwjaarsmiddag bij vrienden. We zouden het simpel houden, gewoon even een hapje. Geen gedoe. Uiteindelijk was er weer veel werk van gemaakt. Er stonden verschillende sandwiches op tafel, en een broodtaart. Heerlijk!

Snap Shots Januari

Januari was een koude maand. Deze sapjes worden warm gehouden in het schap van de Kiosk op het station.
Snap Shots Januari

Healty Lunchtime @ Work! Toast met kipfilet, avocado, tomaat, peper en zout.

Snap Shots Januari

Iets minder gezond, maar wel erg lekker: Chocolademelk met kaneel, echte stukjes chocolade, geklopte slagroom én hagelslag on top! #genieten

Vrienden weten waar ik van hou. Voor mijn verjaardag kreeg ik een scheurkalender met recepten!

Het jaarlijkse ‘kerst-etentje’ met vriendinnen en onze boys vond ook eindelijk plaats in januari. We genoten eindeloos bij Tydloos in Enkhuizen.

Snap shots januari

Ik bakte voor het eerst zelf brood! Dit is een zogenoemde ‘Flat-bread’. Een lekker brood om mee te dippen. Het recept van de tomatendip waar ik dit brood mee at zal ik ook op mijn blog plaatsen. Zelf broodbakken is ook een van de voornemens die ik voor dit jaar stelde. En dit is zeker niet het laatste brood dat ik in 2013 bak, in april ga ik een workshop broodbakken volgen.

Snap Shots Januari

Een kom snert kon deze koude maand niet ontbreken.

Snap Shots Januari

In het nieuwe nummer van Memory Magazine staat een van mijn recepten! Super leuk! Het is de lekkere Limoncello Semifreddo.

Snap Shots Januari

Tijdverdrijf op zondagmiddag: koekjesbakken!
Het recept van deze chocolade koekjes plaats ik volgende week op mijn blog.

Snap Shots Januari

Een avondje theater. Met mijn nicht ging ik naar de voorstelling ‘Heb je hun weer’ van Plien en Bianca. Voordat we de voorstelling bekeken aten we een lekker hapje bij de Bonte Bengel in Alkmaar. Ik koos voor de Nacho Todos. Onder de salade met crème fraîche en guacamole zitten nacho’s en pittig gekruid gehakt. Yum!

Snap Shots Januari

Vrienden weten inmiddels waar ik van hou. Voor mijn verjaardag kreeg ik een scheurkalender met recepten! Super leuk, want ik mag iedere dag een recept afscheuren. Een recept met deze naam MOET ik wel bewaren natuurlijk ;-)

 

 

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

8 Reacties

 1. Maaike 3 februari 2013 om 09:06

  Wat leuk! Ik hou wel van het bekijken van food-foto’s! :)
  Wat een leuke scheurkalender! Ben benieuwd wanneer je de taart gaat maken! :)

  1. Brenda 3 februari 2013 om 14:12

   Ik ook ;-)

 2. Tessa 3 februari 2013 om 09:20

  Wat leuk dat me genoemd hebt. Ik zat pas nog te bedenken of je jou versie al gemaakt had. Ben nieuwsgierig!! ;)

  En wat gaaf dat er een recept van jou in een tijdschrift staat! Te gek!

  Nou, ik hou je in de gaten! :-)

  Groetjes, Tessa

  1. Brenda 3 februari 2013 om 14:13

   Ja, tof hé!? Mijn versie staat binnen twee weken online ;-)

 3. Sabine 6 februari 2013 om 21:40

  Wat een súpertoffe kalender! Staan er lekkere recepten op?

  1. Brenda 6 februari 2013 om 21:44

   In het begin viel het me een beetje tegen. Maar nu komen er ineens heel veel lekkere achter elkaar.
   Heb er al veel bewaard, tot nu toe 2 gegeten.

 4. Mandy 13 februari 2013 om 16:27

  Ik heb dit recept gisteren gemaakt. Was heerlijk!

  1. Brenda 13 februari 2013 om 16:33

   Hoi Mandy, wat leuk. Welke heb je gemaakt?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *