WIN: Holland Food & Flowers

Collage Holland Flowers & Food

24 februari tot en met 3 maart vindt in Bovenkarspel (NH) Holland Food & Flowers plaats. In de volksmond ook wel de West-Friese Flora genoemd. Dit is een beurs waarbij de agrarische sector zich presenteert aan het publiek. De beurs is een paar jaar op een andere locatie gehouden. Maar sinds vorig jaar is de Flora terug op de oude locatie in Bovenkarspel, onder de naam Holland Food & Flowers. Deze naam trok me meteen, vooral het Food klonk me als muziek in de oren ;-)

De slogan van het festival luidt: “proef, ruik, beleef en bewonder”.

Flowers

Op het festival worden verschillende activiteiten en lezingen georganiseerd, allemaal in relatie met de agrarische sector. Traditiegetrouw is er een grote bloementuin aanwezig. Hier zijn de meest bijzondere bolbloemen, bomen, struiken en andere sierteeltproducten te bewonderen. Ook vinden er activiteiten plaats met betrekking tot bloemen. Zo worden er dagelijks workshops groendecoraties georganiseerd waar je als bezoeker aan deel kunt nemen. Ook wordt het Nederlands Kampioenschap Tulpenkeuren gehouden, dit vind donderdag 28 februari plaats. Het is ook mogelijk zelf te ervaren hoe tulpenkeurders te werk gaan en mee te doen aan de consumentenkeuring. Het volledige programma van de beurs vind je hier.

Food

Ik kan niet ontkennen dat het food-gedeelte van deze beurs me het meeste aanspreekt. Op dit gebied vinden onder andere de volgende activiteiten plaats: er worden workshops, proeverijen en kookdemonstraties georganiseerd. De kookdemonstraties vinden ieder half uur plaats, hierbij staan de verse streekproducten uit Noord-Holland centraal. Er zijn ook activiteiten die op specifieke dagen georganiseerd worden. Een greep uit het programma: Annette van Ruitenburg en Hans de Kroon (auteurs van het boek: ‘Onvergetelijke groenten’) geven uitleg over verschillende vergeten groentesoorten en laten bezoekers de groenten proeven. In het kooktheater geven professionele koks uit de regio kookdemonstraties. En vrijdag 1 maart geeft zelfs Sterrenkok Ron Blaauw een demonstratie.
Ook vind er een leuke kookwedstrijd plaats! Het Noord-Hollands dagblad organiseert dinsdag 26 februari een Junior Masterchef wedstrijd. Koks in opleiding  (leerlingen van een aantal scholen uit de regio) bereiden een voorgerecht met streekproducten. De winnaar wordt door de jury, bestaande uit chef-koks uit de regio, gekozen.

Lifestyle

Naast Food en Flowers biedt het festival ook een Lifestylebeurs. Hier zijn producten en diensten te vinden op het gebied van ‘lekker leven’: wonen, koken en vrije tijd. Er zijn ook verschillende activiteiten voor kinderen aanwezig. Zo kan er bijvoorbeeld geknutseld worden, lammetjes en konijnen mogen geaaid worden en er is een draaimolen aanwezig op de beurs.

Nog een leuk weetje: maandag tot en met vrijdag is man bijt hond aanwezig op de beurs!

Win!

Ben je nieuwsgierig geworden naar dit festival? Lijkt het je leuk een kijkje te nemen? Pak dan nu je kans! Ik mag 2 x 2 kaarten weggeven.  Om kans te maken op de kaarten voor Holland Food & Flowers moet je het volgende doen:

De win-actie is inmiddels gesloten, het is niet meer mogelijk om een reactie achter te laten

 • Laat een reactie achter onder deze post waarin je aangeeft dat je meedoet aan deze actie. Vermeld hierbij een geldig e-mailadres, per mail wordt contact opgenomen met de winnaars.
 • Volg/like BrendaKookt op facebook

Meedoen kan tot en met woensdag 13 februari 2013, 19.00 uur. Hierna worden de winnaars getrokken.

Voor meer informatie over Holland Food & Flowers kun je terecht op de website. Hier vind je informatie over de openingstijden en entreeprijzen.


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
16 comments
 1. Leuk, ben er in jaren niet geweest, maar vooral dat FOOD klinkt wel heel aantrekkelijk.

 2. Hoi Brenda!
  Wat ziet dat er kleurig uit. Heerlijk! Wat een prachtige foto’s op de aankondiging. Jouw Facebook-post trok gelijk mijn aandacht. Ik zie mezelf al helemaal rondlopen met m’n camera, om al die kleuren en mooie producten vast te leggen. En natuurlijk te genieten ook vooral van het Food-gedeelte! Ik ben gek op eten, koken, nieuwe dingen proeven en ervaren.
  Als ik de kaartjes win, neem ik m’n vader mee! Hij is vroeger kok geweest en vindt dit zeker weten prachtig!
  Groetjes, Milou

 3. Hoi Brenda,
  Wat leuk joh! Het lijkt me leuk om dit eens mee te maken en daarna lekker uit te waaien op het strand!
  Groetjes van Nienke

 4. Ohhh wat super leuk! Ik doe mee! Ik kende het festival nog niet! Ik volg je via FB en Twitter :)

 5. Brenda,

  lijkt mij heeeeel leuk!
  Ben zelf geboren en opgegroeid op de boerderij en mijn hobby is FOOD!
  Vandaar ook dat ik je volg via facebook!
  Altijd leuk!

  Tjitske

 6. Leuke herinneringen aan de Flora, ik ging vroeger ook vaak naar de Flora, voor de legionellabacterie de kop op stak (-: Het lijkt mij leuk om de “vernieuwde” Flora te bezoeken.

 7. Lijkt me fantastisch om maar toe te gaan. Food van NL is helemaal mijn onderwerp. Zie mijn site. Ik volg ruim 1116 twitterende boeren, telers, vissers en imkers van het eten van NL en ruim 5800 mensen volgen mijn verhaaltjes op twitter. Het lijkt me super om bij het koken met de streekproducten te zijn op 26 februari en dan twitterverslag te doen. ;-)

  Met vriendelijke groeten Ester van Aalst

 8. Lijkt me erg leuk! Zie een mogelijkheid om mijn ontzettend stadse vriend een beetje te winnen voor het platteland haha. Ben zelf geboren en getogen op de boerderij en toch wel erg gek op het platteland.

 9. Ik zou ze graag willen winnen Brenda en er samen met mijn dochter een leuk dagje uitvan maken !
  Diana

Reacties uitgeschakeld.

Misschien vind je dit ook leuk