Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

Valentijn Foodswap: wat ik verstuurde!

Valentijn Foodswap

Eigenlijk doe ik niet aan Valentijn. Ik vind het een beetje overdreven. Op een gegeven moment blijf je elkaar verplicht cadeaus geven met de feestdagen en jubilea. Het blijft geen feest. En ik hou natuurlijk iedere dag van mijn liefje, of het nu valentijn is of niet.

Maar toch is het leuk elkaar te verrassen met iets liefs, iets lekkers. En eigenlijk is het ook wel leuk als ik ook verrast wordt. Daarom heb ik me aangemeld voor de Valentijn foodswap! Zo verras ik een ander, en mezelf!

De foodswap kun je zien als een soort zelfgemaakte (kerst)pakketten die verstuurd worden, natuurlijk in relatie met food (eten)! Je stelt een pakket samen voor je swaptoffer, en zelf krijg je ook een pakket thuisgestuurd. Deze foodswap staat in het teken van.. surprise surprise.. VALENTIJN!
Esmée van Es’ Factory is de organisator van de #foodswap en bedenkt de zeven opdrachten die in het pakket verwerkt worden. Deze keer bereiden we een valentijnsontbijtje voor twee personen.

Het leuke is dat iedereen een eigen draai aan de opdrachten geeft. Het is leuk om een pakket te geven, maar zeker ook om er een te krijgen! Het is net kerst. Als je me via Twitter volgt heb je inmiddels het een en ander over de #FoodswapNL voorbij zien komen.

Mijn swaptoffer ontvangt (als het goed is vandaag) van mij het volgende pakket:

Valentijns Foodswap

Opdracht #1: Doe iets met chocolade. Bij Valentijn hoort uiteraard chocolade. Omdat dit chocolade voor het ontbijt moest zijn wilde ik eerst zelf chocopasta maken. Maar uiteindelijk heb ik gekozen voor ontbijtpretzels met chocolade. Ik heb zachte pretzels gemaakt, dit is een soort brood, ideaal voor het ontbijt. En chocolade bij het ontbijt moet op een dag als Valentijnsdag kunnen.
Het eten van deze ontbijtpretzels is een feestje op zich.

Valentijns Foodswap

Opdracht #2: Maak een mix voor een ontbijtproduct. Over deze opdracht hoefde ik niet na te denken. Mijn keuze viel direct op scones. Ik houd ontzettend van scones, vooral met clotted cream en lemon curd. Het lijkt me heerlijk om dit eens bij het ontbijt te eten. Daarom stelde ik voor mijn swaptoffer een mix samen waar scones mee gebakken kunnen worden. Zoals je begrijpt vond ik het geen straf dat de scones eerst door mij persoonlijk getest moesten worden voor ik de mix voor mijn swaptoffer kon samenstellen. Het recept voor de scones zal ook op mijn blog verschijnen.
Het handige aan scones is dat ze zo klaar zijn, je hoeft geen uren in de keuken te staan voor je kunt ontbijten. De scones gaan maar 10 minuten in de oven, en het deeg is ook zo gemaakt. Én je kunt de scones in een hartvorm bakken, extra leuk!

Valentijns Foodswap

Opdracht #3: Maak iets dat op het ontbijtproduct gedaan kan worden.Nadat mijn keuze voor het ontbijtproduct vaststond, hoefde ik niet meer na te denken over het iets dat op het ontbijtproduct moest. Ik heb clotted cream en lemon curd gemaakt. Het is niet helemaal in de Valentijnsfeer (niet rood of roze), maar wel super lekker. En liefde gaat door de maag toch…?

Valentijns Foodswap

Opdracht #4: Doe iets voor een drankje in het pakket. Deze opdracht vond ik het moeilijkste. Ik drink thee bij het ontbijt, dat vind ik echt heerlijk. Eigenlijk drink ik de hele dag thee. Bij het ontbijt vind ik dit extra lekker. Daarom moest er wel thee in het pakket zitten.  Daarnaast houd ik ook van een sapje. In verband met de verzending en temperatuur durfde ik het niet aan om sap ongekoeld op te sturen. Daarom heb ik deze twee roze champagneglazen erbij gedaan. Ik hoop dat de sapjes die in deze glazen gedronken worden extra lekker zullen smaken.

Valentijns Foodswap

Opdracht #5: Maak/ bak/ koop iets dat bij het ontbijt gebruikt of gegeten kan worden in de vorm van een hart.  Toen ik deze schattige lepeltjes zag was ik verkocht.  Bij dit ontbijtje kun je het gebruiken om de pannenkoekjes te eten of de clotted cream en lemon curd op de scones te smeren.

Valentijns foodswap

Opdracht #6: Maak iets dat je zelf ook bij je liefdes ontbijt zou willen eten. Bij mijn ultieme liefdesontbijt kunnen pannenkoeken niet ontbreken. En omdat het Valentijnsdag is ga ik niet voor de Healthy Banana Breakfast Pancakes, maar voor American Pancakes! Yummy! Uiteraard zijn deze pannenkoekjes ook uitvoerig getest voor ze door mij verzonden werden.

Valentijns foodswap

Opdracht #7: Koop of maak een leuk cadeautje. Gewoon omdat liefde voor iedereen is. Ik heb een chocolade fondue-setje gekocht en een hart-fotolijstje met sneeuw. Chocolade fonduen past niet echt bij het ontbijt, dus dit kun je ‘s middags doen, of eten als toetje. Het fotolijstje vond ik gewoon ontzettend lief. Dit kun je het hele jaar laten staan.

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

4 Reacties

 1. Judith 17 februari 2013 om 12:56

  Ook jouw pakket ziet er geweldig uit!
  Leuk om te lezen wat iedereen ervan gemaakt heeft.

  1. Brenda 19 februari 2013 om 08:31

   Dank je Judith. Ja, leuk om te zien hé!?
   Ik vond het weer super leuk om mee te doen met de foodswap

 2. Iris 19 februari 2013 om 10:00

  Wat een leuk pakket heb jij gemaakt, die broodstengels met chocolade lijken mij heerlijk!

  Groetjes,

  Iris

  1. Brenda 19 februari 2013 om 11:30

   Dank je Iris. Ja, die zijn erg lekker! Recept voor de broodstengels zal ik binnenkort plaatsen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *