Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

NU VERKRIJGBAAR​
De 2021 scheurkalender 
nu met gratis bewaarmapje!
2021 scheurkalender & Brenda’s nieuwe kookboek!

Clotted Cream

Clotted cream

Zeg je high tea, dan zeg je scones. En zeg je scones, dan zeg ik Lemon Curd én Clotted Cream!

De eerste keer dat ik zelf scones maakte ging ik opzoek naar clotted cream. In de supermarkt kon ik het niet vinden. Niet bij de slagroom, crème fraîche, kookroom, melk en zelfs niet bij de koffiemelk.

Wat blijkt? Het was niet te koop bij ‘mijn supermarkt’.
Maar geen paniek, je kunt dit namelijk gemakkelijk zelf maken.

Een recept kan ik het niet noemen. Je hoeft er weinig voor te doen, in feite meng je alleen twee ingrediënten met elkaar. Dat is alles. Zo ontstaat niet de originele Engelse clotted cream, maar het komt verdacht dicht in de buurt.

Ik kon het niet laten om na de scones te plaatsen hoe je zelf clotted cream ‘maakt’ of eigenlijk mengt. Voor het geval je binnenkort de scones met lemon curd van mijn blog gaat maken. Vergeet dan de clotted cream niet!

Clotted cream

Clotted Cream

Ingrediënten:

  • crème fraîche
  • mascarpone

Bereiding:

Meng 1 deel crème fraîche met twee delen mascarpone. Zorg dat het goed met elkaar gemengd is.

Bijvoorbeeld: 100 gram crème fraîche en 200 gram mascarpone. Of als je een kleine hoeveelheid nodig hebt: 50 gram crème fraîche en 100 gram mascarpone.

Snijd je scone doormidden, smeer hier clotted cream op. Verdeel hierover lemon curd.
Eet smakelijk!

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

32 Reacties

  1. Barbara P.K. 19 mei 2014 om 17:03

    Bedankt voor alle goede adviezen. Ik heb gisteren scones gemaakt van scone meel., meegebracht uit australië.
    Nu moet ik verder met wat hier te koop is en ben blij met de recepten en ik woon dicht bij alkmaar dus kan nu de echte clotted cream kopen

  2. Jerry 16 september 2014 om 16:16

    Ik heb dit recept geprobeerd en het leek absoluut niet op clotted cream. Waarom zou je ook zo moeilijk (en duur) doen om een zure room en een roomkaas te mengen om een simpele vette room te imiteren? In Engeland gebruikt men bij de cream tea als alternatief voor clotted cream of double cream doorgaans gewoon slagroom. Overal verkrijgbaar voor nog geen 50 cent per pakje, even kloppen, hartstikke lekker! Clotted cream is trouwens te koop bij de Jumbo.

  3. Rick 25 februari 2015 om 15:47

    Clotted cream is één, double cream is een ander verhaal. Deze 48% room is in Nederland niet te koop volgens mij. Ik zie wel alternatieven gebruikt worden als Crème Fraîche, maar ik kan me slecht voorstellen dat dat de smaak niet beïnvloedt. Hier nog iemand een idee? Ik kom het zo vaak tegen in Engelse recepten – die ik vervolgens dan maar niet maak :-(

  4. erno 13 april 2015 om 14:55

    Maar natuurlijk is de originele clotted cream te koop in Nederland.
    Bezoek onze site voor verkoopadressen.
    En uiteraard zijn wij altijd op zoek naar nieuwe verkoop adressen om deze heerlijke lekkernij voor iedereen bereikbaar te maken.

  5. Yvonne 19 april 2015 om 22:36

    Bij onze Jumbo hebben ze clotted creme, in een glazen potje bij de kaas afdeling!

  6. Debra 25 mei 2015 om 17:24

    Firstly my apologies that I’ve had to type this up in English (my written Dutch isn’t great)
    It’s great to see the Dutch taking an interest in clotted cream!! Just a shame we can’t really buy the ingredients or the real thing so easily.
    If you can get hold of raw milk or full fat cream then it’s a pretty simple to make.
    Either way this is a good alternative!

  7. Anneke 26 oktober 2015 om 15:47

    zou je ook een recept kunnen doen met een rolcake

  8. Robert Johnson 11 november 2015 om 21:25

    Brenda,

    Thanks for this recipe. My wife was going nuts trying to find the recipe in the Dutch language.

    regards
    Betty + Robert

  9. Axel 7 december 2015 om 23:30

    Clotted cream kun je makkelijk zelf maken,
    schenk ca 0,75 liter (slag) room in een vuurvaste schaal/kom die je, evt au bain marie, 10 tot 12 uur in een warme oven van max 80 graden laat reduceren tot ongeveer de helft van het volume. (gewoon ‘s avonds voor het slapen gaan doen) Haal de schaal uit de oven en laat afkoelen en vervolgens nog verder afkoelen in de koelkast en klaar is je clotted cream. In potjes schenken en is ca 2 tot 3 dagen houdbaar. Op youtube staat een handige video https://www.youtube.com/watch?v=HPan8OUl9Ps

    Succes,
    Axel

  10. Monique 31 december 2015 om 14:35

    Ik heb the Devon Cream bij Jan Linders gekocht. Hij is verrukkelijk.
    Ik ga nog een voorraad inslaan. Na de feestdagen zal hij wel niet meer te koop zijn.
    Monique

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Makkelijk & Snel

Meld je aan voor mijn maandelijkse nieuwsbrief en ontvang tijdelijk een heerlijk recept uit mijn nieuwste kookboek Makkelijk & Snel helemaal gratis!