Zeg je high tea, dan zeg je scones. En zeg je scones, dan zeg ik Lemon Curd én Clotted Cream!
De eerste keer dat ik zelf scones maakte ging ik opzoek naar clotted cream. In de supermarkt kon ik het niet vinden. Niet bij de slagroom, crème fraîche, kookroom, melk en zelfs niet bij de koffiemelk.
Wat blijkt? Het was niet te koop bij ‘mijn supermarkt’.
Maar geen paniek, je kunt dit namelijk gemakkelijk zelf maken.
Een recept kan ik het niet noemen. Je hoeft er weinig voor te doen, in feite meng je alleen twee ingrediënten met elkaar. Dat is alles. Zo ontstaat niet de originele Engelse clotted cream, maar het komt verdacht dicht in de buurt.
Ik kon het niet laten om na de scones te plaatsen hoe je zelf clotted cream ‘maakt’ of eigenlijk mengt. Voor het geval je binnenkort de scones met lemon curd van mijn blog gaat maken. Vergeet dan de clotted cream niet!
Clotted Cream
Ingrediënten:
- crème fraîche
- mascarpone
Bereiding:
Meng 1 deel crème fraîche met twee delen mascarpone. Zorg dat het goed met elkaar gemengd is.
Bijvoorbeeld: 100 gram crème fraîche en 200 gram mascarpone. Of als je een kleine hoeveelheid nodig hebt: 50 gram crème fraîche en 100 gram mascarpone.
Snijd je scone doormidden, smeer hier clotted cream op. Verdeel hierover lemon curd.
Eet smakelijk!