Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Holland Food & Flowers

Collage Holland Flowers & Food

Twee weken geleden mocht ik kaartjes weggeven voor de beurs Holland Food & Flowers.  Oftewel de West-Friese Flora. Gertrud en Vera hebben de kaartjes gewonnen, Gefeliciteerd!
Afgelopen zondag heb ik de beurs bezocht. Het leek me leuk jullie een sfeerimpressie van de beurs mee te geven.

Op Holland Food & flowers presenteert de agrarische sector zich aan het publiek. Denk hierbij vooral aan groenten, fruit en tulpen. De beurs is opgebouwd in drie grote hallen. In de eerste hal draait het om food, hier kun je kennismaken met verschillende soorten groenten en er worden kookdemonstraties gegeven. In deze hal is veel mogelijkheid tot proeven. In de tweede hal is de bloementuin opgebouwd. Hier vind je mooie bolbloemen (veel tulpen), bomen, struiken en andere sierteeltproducten. In de derde hal is een lifestyle beurs gerealiseerd. Hier is van alles te koop op het gebied van lifestyle. Van pannen, gedroogd fruit, ijs, nagellak, sieraden, kaas en snoep tot tuininrichting, schoenen, sauna’s, massagestoelen en nog veel meer.
Ook voor kinderen is er genoeg te doen, er zijn dieren aanwezig (schattige konijntjes en een schaap met lammetjes, maar ook een slang.) en er staat een draaimolen. Ook is het mogelijk mee te doen aan oud-Hollandse spelletjes en kun je workshops volgen.

De slogan van het festival luidt: “proef, ruik, beleef en bewonder”.   Bij deze geef ik je een impressie van wat ik geproefd, geroken, gezien en beleefd heb.

Holland Food & Flowers

Dagelijks vinden er kookdemonstraties plaats bij Holland Food & Flowers. Een van de koks maakt hier een paprikasoepje op.

Holland Food & Flowers

De koks in actie. Iedere dag staat er een andere groente centraal, zondag draaide het om de paprika. De rode, groene en gele paprika’s worden het meest verkocht. Wist je dat de meeste vitamines echter in de oranje paprika zitten?

Andere kook-activiteiten: vandaag (dinsdag 26 februari) wordt er  ‘s middags een Junior Masterchef wedstrijd georganiseerd en vrijdag 1 maart komt sterrenkok Ron Blaauw koken! 

Holland Food & Flowers

In de eerste hal staat de food, oftewel de tuinbouw centraal. Naast de kookdemonstraties kun je allerlei producten proeven. Onder andere verschillende soorten tomaatjes, paprika, cress, spitskool en vergeten groenten.
Ook verteld Rob Baan (bekend van 24 Kitchen)  van alles over de groente die op de dag centraal staat.

Holland Food & Flowers

Vergeten groenten worden in het zonnetje gezet en mogen volop geproefd worden. Dit is pomelo, een citrusvrucht. Dit is vergelijkbaar met grapefruit en sinaasappel.

Holland Food & Flowers
Studenten van de Food Academy van Hogeschool Inholland laten zien wat je met smaken en structuren kunt doen. Deze zoete Cherry tomaatjes gaan heel goed samen met het zoute van mais.

Holland Food & Flowers

De studenten zijn de hele week aanwezig op de beurs en laten verschillende hapjes proeven. Deze mangochutney wordt in een bakje met een stofje (waarvan ik de naam vergeten ben) gedruppeld. Hierdoor stolt het buitenste laagje. Er ontstaat een belletje met daarin de vloeibare mangochutney. In je mond knapt dit belletje en komt de mangochutney vrij.

Holland Food & Flowers

De mooie bloementuin.

Holland Food & Flowers

Holland Food & Flowers
Foto’s en beeld van 80 jaar historie in de agrarische sector en de West-Friese Flora. Hierop is onder andere te zien hoe de tuinders vroeger met de schuit de producten naar de veiling brachten.

Holland Food & Flowers

Op de lifestyle beurs is van alles te verkrijgen van nagellak, massagestoelen, laarzen..

Holland Food & Flowers
…tot kaas, tulpen en gedroogd fruit.
Zelf nam ik lekkere gedroogde goji bessen mee naar huis.

Holland Food & Flowers

Ik sluit af met dit schattige lammetje.

Lijkt het je leuk de beurs te bezoeken? Tot zondag 3 maart is de dagelijks beurs geopend. Er worden verschillende activiteiten georganiseerd. Meer informatie over de beurs vind je hier.

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

4 Reacties

 1. Nienke 26 februari 2013 om 09:17

  Leuk verhaal Brenda! Ik hoop voor je dat je bij de kraam gedroogd fruit wat hebt meegenomen, wij zijn deze vorig jaar tegengekomen op een braderie en dat was echt een verrassing!
  Die Mango belletjes, dat lijkt me echt een super leuke beleving.. Heb je de pomelo ook geproefd? Dat is een hele lekkere vrucht.

  Nou mijn dag is goed gestart vol inspiratie. Thanx!

  1. Brenda 26 februari 2013 om 21:28

   Pomelo zeker geproefd! Lekker, vond het erg op de sinaasappel lijken, hij is wel meer bitter. Bij de kraam gedroogd fruit heb ik gedroogde goji bessen meegenomen.

 2. Brenda 26 februari 2013 om 10:53

  Leuk! Ik ga nog wel even heen denk ik. Wil de hapjes wel proeven haha, de mango lijkt net een ei.

  1. Brenda 26 februari 2013 om 21:28

   Ja, daar lijkt het zeker op, maar zo smaakt het niet hoor ;-)

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *