Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

dé Brenda Kookt met LEV BBQ box!

De box bevat een complete barbecuemaaltijd voor 4 personen!

Wil je 8 juli lekker van de box genieten?
Bestel dan voor donderdag 1 juli21.00,  uur.

Bestel nu:

dé Brenda Kookt met LEV BBQ box!

De box bevat een complete barbecuemaaltijd voor 4 personen!

Wil je 8 juli lekker van de box genieten?
Bestel dan voor donderdag 1 juli 21:00 uur.

Time flies..

Ouderwetse Chocoladetaart

..when you’re having fun! En dat heb ik het afgelopen jaar zeker gehad!
Brenda Kookt bestaat namelijk bijna een jaar. En wat vloog dit eerste jaar snel voorbij.

28 februari 2012 maakte ik de blog Brenda Kookt aan. Ik hoopte dat een foodblog me zou uitdagen nieuwe recepten te koken en te leren over alles wat met koken te maken heeft. Dit is zeker gelukt. Veel nieuwe recepten zijn gekookt, de blog daagt me ook uit telkens weer nieuwe dingen te proberen en te bedenken.
De eerste maand wist bijna niemand van mijn blog af. Nadat er een aantal recepten op stonden, waar ik stiekem best trots op was,  durfde ik het tegen vriendinnen en andere bekenden te vertellen. Ik was wel bang voor (negatieve) reacties. Maar dat bleek nergens voor nodig te zijn. Nadat steeds meer mensen er vanaf wisten durfde ik het aan om de Brenda Kookt Facebookpagina aan te maken en ben ik onder de naam Brenda Kookt gaan twitteren.

Sindsdien groeit Brenda Kookt. Iedere maand worden de bezoekersaantallen overtroffen. Nog steeds. De december-maand was de grote klapper. Het is duidelijk dat er in de feestmaand gezocht wordt op recepten. Het afgelopen jaar zijn er 166 blogposts geplaatst, waarvan 129 recepten.
Leuk weetje: In de Foodbloggers top 50 ben ik dit jaar binnengekomen op nummer 36! Niet verkeerd voor iemand die nog geen jaar bezig is lijkt me.

Ik wil jullie bedanken voor de lieve en enthousiaste reacties en mailtjes. Ik vind het super leuk om van jullie te horen. Dit maakt het bloggen extra leuk. Jullie laten me weten dat recepten van mijn blog worden gekookt. Ook hoor ik regelmatig via bekenden dat mensen die ik ken (en niet ken)  Brenda Kookt bezoeken en recepten koken. Dat vind ik echt heel erg gaaf om te horen. Ik hoop natuurlijk dat jullie regelmatig terug blijven komen om de recepten te lezen en te koken.

Laatst vroeg iemand aan me of ik al bijna klaar was. Of alle recepten er op stonden. Ik geloof het niet. Ik heb nog heel veel ideeën, en mijn to-cook-list groeit gestaag. Zolang ik het leuk vind blijf ik zeker doorgaan met Brenda Kookt.

En.. om deze eerste verjaardag te vieren plaats ik morgen het recept voor de overheerlijk ouderwetse chocoladetaart van Nigella.

 

 

 

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

20 Reacties

 1. Carlien 27 februari 2013 om 12:40

  Hallo Brenda. Ik ben ook zo’n vreemd die maar 1 handdruk vanje af staat en blijkbaar bijna bij je om de hoek woont Waar de kapper al niet goed voor is. Gefeliciteerd en ik geniet lekker mee.

  1. Brenda 27 februari 2013 om 16:38

   Oh, via de kapper? Wat leuk!

 2. Judith 27 februari 2013 om 12:58

  Van harte gefeliciteerd! Een jaar alweer, wat gaat dat hard… superknap dat je zo hoog staat en zoveel bezoekers hebt, echt heel leuk! Succes het komende jaar!

 3. Violet 27 februari 2013 om 15:44

  Ha Brenda,

  Wat een mooie mijlpaal, gefeliciteerd, en die 36ste plaats op foodbloggers is helemaal verdiend!!! Ga zo door en geniet van de chocoladetaart!

  Groetjes Violet

 4. Pauline 27 februari 2013 om 18:05

  Super zeg, wat een mijlpaal. Gefeliciteerd met je jubileum en dat er nog maar heel veel mooie blogs mogen volgen :)

  Liefs Pauline

 5. Marja 27 februari 2013 om 18:50

  Van harte gefeliciteerd! Twee mijlpalen! Allereerst je 1 jarig bestaan van de blog en die 36e plaats! Wat een super jaar heb je achter de rug zeg. Ik zou zeggen ga zo door! Dan blijf ik ( en met mij velen )je recepten gebruiken! Nou dat is toch een goede deal? Ik heb er al een heel aantal gemaakt en ik moet zeggen……ze zijn errug lekker! Net zo als die verrukkelijke taart op de foto! Ik ga hem zeker weten maken. Van het weekend misschien? Hhmm …..een goed idee. In ieder geval nogmaals…van harte gefeliciteerd met twee hoogtepunten! En dat in e nog maar lang door mag gaan! Groetjes, Marja

 6. Sylvia 27 februari 2013 om 21:42

  Wat goed Bren! Alweer 1 jaar!! Dit is zeker iets om trots op te zijn!! Succes voor het aankomende jaar.. Dikke kus van ons

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *