Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Ei in broodje

Een broodje ei. Het eitje niet er op, maar er in. En niet gekookt, niet uit de koekenpan, maar een ei in broodje uit de oven. Een lekkere variatie op het welbekende broodje met ei.

Dit is een heerlijk broodje met ei, na al die jaren blijft dit recept een van mijn favorieten. Het is simpel, lekker en je kunt er heel goed mee variëren. Zo is het iedere keer weer anders en aan ieders smaak aan te passen. En daarbij presenteert het ook erg leuk. Een hele goede tip voor het paasontbijt of brunch, als je het mij vraagt.

Ei in broodje

Ei in broodje

In dit geval hollen we een afbakbroodje uit. Hier in breken we het ei en vervolgens bakken we dit in de oven. En klaar is je lekkere warme broodje met ei.

Het is lekker om naast het eitje extra ingrediënten toe te voegen. Zo krijgt je broodje ei nog meer smaak.  Ik koos voor tomaat, spinazie, champignons en kaas. Maar je kunt natuurlijk ook andere dingen toevoegen. Bijvoorbeeld zalm, ham of kip. Of extra groenten.

Ei in broodje

Ei in broodje

15 minuten
+ 30 minuten
4 broodjes

Ingrediënten

  • 4 pistoletjes
  • 4 eieren M
  • 6 Cherry tomaatjes
  • 16 blaadjes spinazie
  • 3 champignons
  • 4 plakjes kaas
  • 2 eetlepels gesmolten boter
  • peper en zout

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 °C. Plaats bakpapier op een bakplaat.
  • Snijd de champignons in plakjes, de Cherry tomaatjes in kwarten.
  • Hol de pistoletjes voorzichtig uit. Zorg ervoor dat de buitenkant van de broodjes heel blijft.
  • Smeer de binnenkant van de broodjes in met boter en bestrooi met peper en zout.
  • Leg in ieder broodje 3 blaadjes spinazie, een paar plakjes champignon en 3 stukjes tomaat. Leg hierop een plakje kaas. Druk dit even goed aan.
  • Breek boven ieder broodje een ei. Verdeel tot slot nog een beetje spinazie, stukje tomaat en plakje champignon over het broodje.
  • Strooi er nog een beetje peper en zout over.
  • Bak de broodjes 10 tot 12 minuten in de oven. Bedek de broodjes hierna losjes met aluminiumfolie. Bak de broodjes nog 20 tot 25 minuten af.

Lunch, Ontbijt
Lunch, Vegetarisch

 

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

33 Reacties

  1. Gre Wessels 4 maart 2015 om 22:26

    Ziet er lekker uit. Ik ga het morgen maken.

  2. sandra 2 april 2015 om 07:33

    Brenda het ziet er lekker uit. Ga het zeker proberen . en dat gebeurd met mijn gezin aan de paasbrunch. Fijne Pasen .
    Groetjes Sandra.

    1. nelly 3 april 2015 om 21:50

      ik heb ze gemaakt volgens je recept en smaakten heerlijk. Met Pasen maak ik ze weer en dan met was ontbijtspek erbij. Lijkt me heerlijk.

  3. linda 6 april 2015 om 14:40

    Met kleine pistolets een beetje prieken, maar erg lekker! De kleine er 28 minuten ingehad in totaal.

  4. Tanja 17 maart 2016 om 13:17

    Jummie, ik kwam via je recept voor ei in een tomaat bij dit recept van ei in een broodje. En ze lijken me allebei heerlijk! En een prachtige presentatie, deze komen bij de paasbrunch. Want één ei is geen ei, twee ei is een half ei en drie ei is een paasei ;-)

  5. Mandy 16 augustus 2016 om 11:59

    Hallo

  6. geert 6 april 2017 om 21:11

    leuk receptje en super gemakkelijk te maken goed bezig brenda ik ben alvast favoriet.

  7. Marieke 15 april 2017 om 10:21

    Hoi Brenda,

    Gebruik je afbakpistoletjes aangezien ze best lang de oven in moeten?

    Groetjes Marieke

    1. Brenda Kookt 15 april 2017 om 16:49

      In dit geval heb ik inderdaad afbak-pistoletjes genomen, je kunt ook verse pistolets gebruiken.

  8. Bhutini 23 april 2017 om 12:00

    May I please have the English version of the recipe:Ei in broodje

  9. michelle 30 maart 2018 om 00:05

    Ik heb deze broodjes al een paar keer gemaakt. Helaas worden de pistoletjes zo hard dat je er iemand mee kan doodgooien. Zit te denken of het zou werken door afbak broodjes even in de oven te zetten, ei etc erin en dan verder afbakken.

    1. Brenda Kookt 30 maart 2018 om 15:51

      Zo maak ik ze inderdaad ook, door afbakbroodjes te gebruiken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeel recept