Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

Report: Amusetour Bergen 2013

Amusetour Bergen 2013

Na Enkhuizen en Alkmaar mocht ik afgelopen zondag, 17 maart, meedoen met Amusetour Bergen. Tijdens de amusetour loop je een route langs verschillende restaurants in een stad. Bij ieder restaurant staat er een heerlijke amuse en wijn voor je klaar. 200 amusegangers kwamen zondag tussen 12.30 en 17.00 uur langs bij 9 restaurants in Bergen. In deze blogpost lees je hoe ik deze middag ervaren heb.

Ben je nog opzoek naar een leuk uitje voor komend weekend? Doe dan mee met de amusetour op Texel of in Volendam! De laatste kaarten voor deze tours bestel je via www.amusetour.nl!
Heb je dit weekend al plannen, maar lijkt het je leuk ook eens een amusetour mee te maken? Dat kan! In verschillende steden wordt de amusetour georganiseerd. Onder andere in Groningen, Markelo, Laren, Vlieland, Amsterdam-Zuid en Amersfoort. Ga voor meer informatie naar de website.

Restaurant de Ware Jacob

 • Amuse: Rouleau van kippendijtjes en stoofvlees, bitterbal en zoetzuur van sjalot en kastanjechampignons
 • Wijn: Le Haut Pais 2011, Merlot (rood)

Samen met vriendin I. stond ik keurig om 12.30 uur voor ons beginpunt, Restaurant de Ware Jacob. Het begon al goed. Nog voordat ik een hapje van de heerlijke rouleau kon nemen stootte ik mijn rode wijntje om. Dit kwam doordat ik een foto van de amuse wilde maken. Gelukkig was het nog rustig in het restaurant en lag er geen wit tafelkleed over de tafel waar ik bij stond.
De amuse was heerlijk, hij behoord tot de favorieten van de middag. De rouleau was zacht en vol van smaak, dit gold ook voor de bitterbal die ook nog eens een lekker krokant korstje had. Het zoetzuur van de sjalot en kastanjechampignons met rucola was een lekkere aanvulling op de bitterbal en rouleau.
Het eerste (rode) wijntje was even wennen, maar deze smaakte wel goed. Niet te zwaar om 12 uur ‘s middags te nuttigen. Voordeel van het feit dat het nog rustig was is dat we even konden kletsen met chef-kok van dit restaurant, Remco Sterk.
Toen het drukker begon te worden gingen wij snel door naar ons tweede adres.

Amusetour Bergen 2013
Huis met de Pilaren

 • Amuse: Spiesje van kalfshaas en gamba
 • Wijn: Carmen, Chardonnay, Chili

Bij het Huis met de Pilaren werd het al iets drukker. Hier stonden we aan een statafel van het spiesje met kalfshaas en gamba te genieten. De saus was een beetje pittig, de taugé lekker knapperig. We mochten kiezen tussen een wit of rood wijntje, beide kozen we voor een heerlijk wit wijntje. Pluspunt dat er ook voldoende water beschikbaar was. Het gaat anders toch wel erg snel met de wijn ;-)

Amusetour Bergen 2013

DjaDjan

 • Amuse: Witlofscheut met Ayam Betawi en kroepoek
 • Wijn: Rose, Antica Terra, Grenache, Niellucciu, Corsica

Het knusse Indonesische restaurantje DjaDjan was onze derde stop. De witlof met Ayam Betawi was heerlijk. Ik ben niet zo bekend met Indonesisch eten, maar ik zou hier zeker eens terug willen komen om een hapje te eten. Erg leuk dat we deze amuse uit de hand konden eten. De rosé was een aangename afwisseling, bij eerdere amusetours waar ik aan mee deed werd geen rosé geserveerd. In Bergen hebben we bij meerdere restaurants een rosétje mogen nuttigen.

Amusetour Bergen 2013

Onder de Linde

 • Amuse: Gemarineerde lamsham met een mousse van geitenkaas en rode biet
 • Wijn: Rose Corette uit Frankrijk

Restaurant Onder de Linde zagen we bijna over het hoofd. Maar deze amuse hadden we zeker niet willen missen. De gemarineerde lamsham met een mousse van geitenkaas en rode biet was een schilderijtje op het bord. Aangezien er geitenkaas bij zat moest ik dit wel erg lekker vinden. En dat was het ook, yummy! Van mij had deze portie wel iets groter mogen zijn ;-)

Amusetour Bergen 2013

Bergen Binnen

 • Amuse: Ceviche van zeebaars, tomatenschuim, wasabi-kaviaar, gambatempura.
 • Wijn: Verdejo, Rueda, Spanje

Restaurant Bergen Binnen lag iets buiten de route. Treintje Bello reed door langs de restaurants om ons hier te brengen. We hebben ontzettend genoten van de ceviche van zeebaars, tomatenschuim, wasabi-kaviaar en de gambatempura. Dit was een aangename verfrissende amuse. De zeebaars was heerlijk zacht met daartegenover de knapperige gamba.

Amusetour Bergen 2013

Wonder’s Eten en Drinken

 • Amuse: MacWonders, mini hamburger op een bolletje met bacon en friet
 • Wijn: Rose, Pinotage, Shiraz, Mouvedre, Thokozani, Zuid-Afrika

Bij Wonder’s kregen we een amuse die minder culinair was, namelijk een hamburger met patatjes. Maar dit was zeker niet minder lekker. Het kwam ons goed uit dat we een grotere amuse kregen, de liflafjes vullen namelijk niet altijd goed. Doordat we geen bestek kregen was het opeten van de hamburger een beetje een geklieder, maar hierdoor smaakte het nog beter. Een aangename afwisseling.

Amusetour Bergen 2013

Parkhotel

 • Amuse: Gemarineerde zeebaars, geserveerd met een kruidige jus van tomaten
 • Wijn: Bellingham Legends ‘Fair Maiden’, Zuid-Afrika

De amuse bij het Parkhotel leek erg op de amuse van Bergen Binnen. Beide met zeebaars en tomaat. Omdat het bij Bergen Binnen zo ontzettend lekker was viel de amuse bij het Parkhotel eerlijk gezegd een beetje tegen. We waren verwend door de andere amuses die we die middag mogen eten. Deze amuse was lekker, maar  minder subtiel en vol van smaak dan de anderen.

Amusetour Bergen 2013

Brasserie Bar Nero

 • Amuse: Kalfssucade met een truffelrisotto
 • Wijn: Rood, Trumpeter, Merlot uit Argentinie

Bij Brasserie Bar Nero zaten we in de grote serre, het was gezellig druk. In plaats van de rode wijn kozen we hier ook weer voor wit. Dat is toch meer ons ding. De sukade en de jus waren rijk van smaak, heerlijk. De risotto was ook goed op smaak, alleen was het jammer dat de risottokorrel niet meer zo goed te herkennen was.

Amusetour Bergen 2013

De Dikke Prins

 • Amuse: Gerookte zalm op een poffertje van gepofte rode ui, crème van avocado en mandarijn met een kaviaar van biet.
 • Wijn: Sauvignon Blanc, Chili

We sloten af bij de Dikke Prins. We hebben een heerlijke amuse als afsluiter gekozen, weer een topper! Het poffertje met zalm en avocado was zalig. Echt genieten. Hier nuttigden we ons laatste heerlijke wijntje.

Amusetour Bergen 2013
De amusetour was om 17.00 uur af. Gezellig dat veel amusegangers nog even bleven zitten in dit gezellige restaurantje. Na alle amuses hadden Inge en ik trek in een zoete afsluiter. Daarom bestelden we beide de ‘Hot Chocolate” als toetje. Een warm chocoladetaartje, zacht van binnen met vanille-roomijs en slagroom… de perfecte afsluiter van deze heerlijke middag, zalig!

Amusetour Bergen 2013

 

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

3 Reacties

 1. Lisa 22 maart 2013 om 12:40

  Ziet er lekker uit!

 2. Maxime 22 maart 2013 om 16:31

  Ik wist helemaal niet dat zoiets bestond, wat een leuk idee! Ook zien de meeste gerechtjes er mooi en lekker uit :)

 3. Linda & Martijn Dudink 22 maart 2013 om 17:47

  wat leuk! Ook wij wisten niet dat dit bestond..het lijkt me een gezellige ervaring!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *