Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

Snap Shots Maart 2013

Afgelopen maand begon super met een heerlijke vakantie naar Brixen im Thale, Oostenrijk. We hadden goed weer, echt genieten! Natuurlijk zitten er een paar foto’s van de wintersport bij de Snap Shots van deze maand.  Ik had meteen een lente-gevoel. Hierdoor ging ik er vanuit dat het ook in Nederland lente zou zijn als ik terug kwam. Maar helaas blijft de winter hier aanhouden. Afgelopen week heb ik zelfs weer erwtensoep (snert) gegeten. Een voordeel, de lente kan nu niet meer ver weg zijn ;-)
Verder heb ik de afgelopen maand lammetjesdag bezocht, deed ik mee aan de amusetour in Bergen, ging ik een weekend weg met vriendinnen, én ontmoette ik twee gezellige foodies.

Snap Shots maart

Als ik op vakantie ga heb ik altijd een verzameldrang. Dan heb ik het niet over toiletspullen of kleding. Nee, ik neem altijd meer dan voldoende eten mee. Voor onderweg, maar ook voor tijdens de vakantie. Dit nam ik mee met de wintersport. Veel chocolade, maar ook (chocolade)koek en pakjes drinken.

Snap Shots maart

Zeg je wintersporten in Oostenrijk, dan zeg je kaiserschmarren! Op de berg in het zonnetje smaakt dit extra lekker. Maar natuurlijk kun je het ook thuis maken. Gebruik hiervoor dit recept.

Snap Shots maart

Naast de lunchbreaks was het met het heerlijke weer extra verleidelijk om zo nu en dan even iets te drinken op het terras. Chocomel is een van de favorieten. Met mooi weer ben ik ook fan van skiwasser, dit is een soort limonade. Ik houd niet van frisdrank met prik, daarom kom ik in Oostenrijk altijd uit bij de skiwasser.

Snap Shots Maart 2013

Dit plaatje wil ik jullie niet onthouden. We hadden echt geluk, de week erna was het weer slecht weer.

Snap Shots maart

Dit chocoladetaartje was al in mijn mond verdwenen voordat ik hem op de foto kon nemen.

Snap Shots maart

De vakantie sloten we in Nederland af bij de grote gele M… ook wel eens lekker ;-) Mc kroket en Mc flurry zijn mijn favoriet.

Snap Shots maart

‘Behind the scenes’  Na een week vakantie en niet zelf koken kon ik niet wachten om thuis de keuken weer in te duiken. Dit recept verschijnt morgen op mijn blog.

Snap Shots maart

Ik bezocht de lammetjesdag bij Moois bio in Lutjebroek. Moois maakt van biologische schapenmelk ambachtelijk ijs en kaas. Naast het aaien van de lammetjes werden er rondleidingen in de kaasmakerij gegeven. Ook was er een boerenmarkt georganiseerd en waren de producten van Moois verkrijgbaar. Ik ging met schapenkaas, -ijs en jam naar huis.

Snap Shots maart

Met J. en mijn schoonouders heb ik gegeten bij Restaurant Broekhuizen in Enkhuizen. Als voorgerecht ging ik voor de lauwwarme geitenkaas met honing, appel, tijm en druiven. Dit was echt heerlijk, de geitenkaas was precies goed. Ik houd niet van te sterke geitenkaas. Voor het hoofdgerecht koos ik voor lamshaas met een saus van honing en tijm. En als toetje kon ik de hemelse trio van chocolade (brownie met witte chocoladesaus, chocoladeijs en chocoladetruffeltaart) natuurlijk niet laten staan.

Snap Shots maart

Relaxed wakker worden in het weekend met de lekkerste granola, een kopje thee én foodmagazines. Wat wil je nog meer?

Snap Shots maart

Op de lammetjesdag kocht ik Jam van JAM en ZO. Thessa verkoopt via JAM en ZO duurzame huisgemaakte lekkernijen, onder andere jam’s, chutney’s , moezen, sappen en cadeaupakketten.  De lekkernijen worden kleinschalig huisgemaakt van onbespoten oogst uit eigen tuin. Zonder kunstmatige toevoegingen en met een minimale hoeveelheid suiker.
Ik kocht pompoenjam en stoofperenjam tijdens de lammetjesdag. Beide zijn ze lekker, maar de pompoenjam is mijn favoriet. Deze jam heeft een rijkere smaak dan de jam die je in de supermarkt koopt. Mocht je een keer in de buurt van Oosterblokker zijn, rijd dan langs een van de verkooppunten van JAM en ZO om iets lekker te halen. Amusetour Bergen 2013

Afgelopen maand deed ik mee met Amusetour Bergen. Op mijn blog heb je al kunnen lezen wat we hebben gegeten en gedronken, hier kun je de report die ik schreef teruglezen.

Snap Shots maart

Toen ik in supermarkt bij de kassa stond viel het me op dat groen mijn kleur was die dag. Dit zijn alle ‘groene’ boodschappen die ik kocht.

Snap Shots Maart

Met vriendinnen ga ik in maart altijd een weekendje weg. Dit jaar gingen we voor het eerst internationaal, namelijk naar België! Het was als vanouds weer een gezellig weekend. Lekker (vr)eten is een van de dingen dat tijdens zo’n weekend centraal staat.

Snap Shots Maart

De afgelopen week heb ik foodies (en bloggers) Sabine en Pauline ontmoet bij een event. Super leuk om elkaar eens ‘in het echt’ te zien ;-)

Snap Shots Maart

Dit weekend heb ik heerlijke culipost van 1000 en 1 Smaken ontvangen. 1000 en 1 Smaken is een webshop met lekkernijen en delicatessen. De producten worden bereid door kleine producenten. De chocolade en biscotti koekjes hebben de Paasdagen niet gehaald ;-) Met de andere ingrediënten ga ik binnenkort aan de slag.

 

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

4 Reacties

 1. Wanda 31 maart 2013 om 10:32

  Leuk, zo’n maandoverzicht! Dat brengt me direct op ideeën voor m’n eigen blog! Zo’n amusetoer lijkt me trouwens ook wel wat, wij hebben vorig jaar in Zwolle een Wijn-en Spijswandeling gedaan waarbij je bij 8 restaurantjes langs ging om ook kleine hapjes te proberen onder het genot van een lekker glas wijn, iets vergelijkbaars dus…
  Je toetje van de trifle met vla en frambozen staat hier trouwens vanavond op het menu, ben heel benieuwd!

  1. Brenda 31 maart 2013 om 13:45

   De Wijn-en Spijswandeling klinkt hetzelfde als de Amusetour. Leuk om te doen hé?
   Eet smakelijk vanavond :-)

 2. Thessa Jam en Zo 2 april 2013 om 15:03

  He brenda,

  wat een leuke blog heb je !
  leuk om te lezen dat je zo van de jam hebt genoten :)
  als de zomer zijn intrede heb gedaan kom je maar eens mee helpen in de tuin en de keuken! beloofd is beloofd !

  groetjes;
  Thessa Bruijns
  Jam en Zo

  1. Brenda 9 april 2013 om 21:44

   Dank je wel, en DEAL! :-)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *