Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

Ovenschotel Aardappels Anders

Ovenschotel aardappels anders

Ik woon samen met iemand die gek is op Aardappel Anders. Ken je het nog? Dikke witte ovensaus in een potje, in de varianten bacon-ui, knoflook,  kaas en meer. Als het aan J. ligt eten we dit heel erg vaak. En als het aan mij ligt eten we het niet.

Waarom ik het liever niet eet? Ten eerste komt het uit een potje, ten tweede is het volgens mij ontzettend vet, en ten derde zit het vol met E-nummers en andere ondefinieerbare dingen.
Tot nu toe aten we zo min mogelijk aardappel anders. Maar vanaf nu komt het er bij ons niet meer in. Want we maken het zelf! En deze variant is veel lekkerder, J. heeft hem persoonlijk goedgekeurd.

We noemen hem Ovenschotel Aardappels Anders.

Ovenschotel aardappels anders

De Ovenschotel Aardappels Anders bestaat uit verse ingrediënten en zo min mogelijk E-nummers. Aardappels zijn een essentieel onderdeel. Ik heb gekozen voor verse aardappels, maar je kunt ook schijfjes gebruiken. Voor de Aardappel Anders saus gebruiken we melk, water, bloem en kaas. Daarbij wordt de schotel op smaak gebracht met oregano, cayennepeper, zout, peper, een half bouillonblokje.

Lees snel verder om het recept van deze topper te lezen, hierna de boodschappen en huis te kunnen halen en de schotel thuis te maken.

Ovenschotel aardappels anders

Ovenschotel aardappels anders

35 minuten
+ 25 minuten
3 personen

Ingrediënten

  • 1 kipfilet
  • 150 gram spekblokjes
  • 1 kleine rode paprika
  • 125 gram champignons
  • 600 gram aardappels
  • 1 ui
  • oregano
  • cayennepeper
  • zout en peper
  • 2 eetlepels bloem circa 30 gram
  • 125 ml melk
  • 150 ml water
  • 50 gram geraspte kaas
  • ½ blokje groentebouillon
  • olie

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Schil de aardappels en snijd ze in partjes. Was de aardappel en dep ze droog. Meng de aardappels met olie, peper en zout. Plaats het in een ovenschaal en bak dit 30 minuten in de oven.
  • Bak de spekreepjes in een koekenpan. Leg ze apart op een bord als ze zijn aangebakken.
  • Snijd de kipfilet in stukjes en bak dit aan in een koekenpan of wok met olie. Snijd ondertussen de champignons in plakjes, snipper de ui en snijd de paprika in reepjes. Voeg de groenten bij de kip. Doe de oregano hierbij, samen met zout en cayennepeper. Bak dit even aan.
  • Bestrooi het groente-kipmengsel met bloem, bak dit kort mee. Voeg het water en melk erbij en roer dit goed door. Verkruimel het halve bouillonblokje en meng dit samen met de spek door het mengsel. Voeg tot slot 3/4 van de geraspte kaas bij de saus.
  • Verdeel de saus over de aardappels, bestrooi de schotel met de overgebleven geraspte kaas. Bak de schotel 20 tot 25 minuten in de oven.

Hoofdgerecht
Hoofdgerecht, Ovenschotel

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

95 Reacties

  1. Fran 23 maart 2016 om 09:36

    Jaren geleden een keer een pot aardappel anders gekocht en gegeten. Dat was eens maar nooit weer, zo vies.

    Toen kwam ik dit recept van jou tegen en ik dacht dat ga ik proberen.
    Gisteren gegeten en het was heerlijk, gaat in mijn receptendatabase om in de toekomst nog eens te maken.

    Dank je voor het lekkere recept.

  2. Haico 8 oktober 2016 om 16:30

    Hoi lieve Brenda,

    Lekker recept maar heb nog een vraag hierover nl. de hoeveelheid kruiden doe jij in dit recept?

    1. Brenda Kookt 12 oktober 2016 om 10:28

      oregano en cayennepeper voeg ik op gevoel toe. Ik zou een theelepel oregano doen en een goed snuf cayennepeper. (ongeveer 1/4 theelepel) Niet teveel want het kan nogal heet/overheersend worden.

      1. Haico 12 oktober 2016 om 11:31

        Dank je. Een heel lekker recept ?

  3. Maaike 15 oktober 2016 om 13:31

    Hallo Brenda!

    Aangezien ik eigenlijk echt altijd inspiratie op je blog zoek voor wat ik weer eens zal koken, kan ik het eigenlijk niet maken om nooit een reactie achter te laten. Dit gerecht was de eerste die ik maakte en viel erg in de smaak. Ik kook voor mezelf alleen dus heb of altijd teveel of ik pas de hoeveelheden aan.
    Ik blijf je blogs met erg veel plezier volgen. Dankjewel!

    Groetjes,
    Maaike

  4. Danielle 8 december 2016 om 22:01

    Vandaag gemaakt was echt heerlijk :) Voor mij allang geen potjes meer maar nu eindelijk wel weer een keer aardappel anders! Bedankt Brenda!!

  5. Irma 12 januari 2017 om 07:43

    Ik heb een vraagje. Ik maak altijd aardappel anders voor mijn vriend met alleen aardappelschijfjes en 2 preien en dan zo’n potje aardappelanders. Ik wil dit zelf nooit maar mijn vriend wilde het graag. Dit ziet eruit als een goed alternatief. Maar ik stop er minder ingredienten in. Denk je dat het dan waterig wordt? 125ml melk en 150ml water klinkt als best veel.

  6. Noortje 19 april 2017 om 18:53

    Heerlijk! Ik heb de variant bieslook-knoflook ook al gemaakt. Met gehakt, ui, knoflook, paprika, champignons en broccoli. Veel lekkerder dan uit het potje.

    1. Brenda Kookt 30 april 2017 om 14:45

      Wat een leuke tip Noortje, die moet ik ook eens proberen. En dan natuurlijk de zelfgemaakte versie. Ben vooral benieuwd of mijn vriend hem ook zo lekker vind als dit recept van Aardappel Anders.

  7. Linde 29 augustus 2017 om 20:44

    Lijkt me heerlijk!
    Wat zou ik kunnen gebruiken ipv melk ivm lactose?

  8. Leon 17 november 2017 om 04:56

    Een heel lekker recept dit! Persoonlijk heb ik wel wat meer geraspte kaas gebruikt.

  9. Monique 3 april 2018 om 15:16

    Gemaakt!! Verukkelijk! Dochter en manlief vonden het ook heel lekker, dus geen potjes meer voor ons. Dankjewel voor een heerlijk recept.

  10. Miranca 1 mei 2018 om 21:18

    We hebben heerlijk gegeten Brenda. De schotel was slikvingerend leeggegaan.
    Zeker voor herhaling vatbaar, dit recept heb ik meteen in mijn receptenmap gedaan.
    Wel zijn wij erg gek op kaas, dus ietssss meer erin gedaan… :)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept