Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

Friday Five – Lunchtips

De afgelopen week zijn er veel posts op lunch-gebied voorbij gekomen op Brenda Kookt. Dit trek ik nog even door, de Friday Five van deze maand staat ook in het teken van de lunch.

Lunchen kan natuurlijk met een broodje kaas, maar je kunt er veel meer kanten mee op. Zelf probeer ik mijn lunch af te wisselen. Naar het werk neem ik meestal brood of crackers mee, maar soms ook kwark of yoghurt met cruesli (of mijn eigen granola) of een salade. In het weekend lunch ik soms uitgebreider.

Ik ben benieuwd hoe jullie het liefst lunchen. Maak je onderscheid tussen een werkdag en een vrije dag? Zijn er mensen die nog old school met een warme maaltijd lunchen, i.p.v. ‘s avonds?

Bij deze geef ik je 5 lunchtips!
Ik kon het niet laten mijn 6e tip ook toe te voegen ;-)

1. Brood

Een broodje als lunch is altijd een goed idee. Het is voedzaam en je kunt er alle kanten mee op. Je kunt kiezen voor een boterham (wit, bruin, spelt, volkoren, tarwe), maar ook voor een pistoletje, krentenbol, crackers, mueslibol etc. Hierbij houdt de keuze niet op. Ook met het beleg kun je alle kanten op. Zoet of hartig. Vleeswaren, jam, pindakaas en hagelslag is ‘standaard’ broodbeleg waar denk ik iedereen wel bekend mee is.
Maar wees creatief en wissel af. Hierbij een paar tips:

 • Vleeswaren is lekker op brood, maar denk ook eens aan een balletje gehakt,smac, of rookworst
 • Denk ook eens aan vis op brood, bijvoorbeeld makreel, gerookte zalm of tonijn.
 • Voeg ook eens fruit  toe op je broodje. Bijvoorbeeld avocado, plakjes appel, banaan of kiwi.
 • Het is ook lekker (en gezond) om je broodje met groente te beleggen. Bijvoorbeeld sla, komkommer, tomaat of paprika te beleggen.
 • Of een eitje, gekookt of gebakken, of samen met kaas, ham, sla, tomaat of komkommer.

Lunchtime brood

2. Salade

Een salade als lunch is lekker fris, en je kunt er lekker mee variëren. Bij de meeste salades is het wel handig om het koel te houden tot je gaat eten. Wissel af met verschillende typen sla (bijvoorbeeld ijsbergsla, rucola, veldsla) Denk eens aan een pasta-, krieltjes- of couscoussalade.

Meer inspiratie nodig? Kijk eens bij de salade recepten op mijn blog.

Lunchtime Salade

3. Zuivel

Kwark, vla of yoghurt is lekker fris. En met muesli, cruesli of granola is het ook voedzaam. Hier kun je als extraatje ook nog noten, zaden en/of gedroogd of vers fruit aan toevoegen. Zo maak je van een schaaltje yoghurt een feestje.

Lunchtime Zuivel

4. Soep

Vooral op koude dagen (die we nu als het goed is niet meer gaan hebben in Nederland) is het lekker om een soepje te eten. Een stevige maaltijdsoep of een licht soepje met brood, heerlijk als lunch. Van bijna alle groenten kun je een soepje maken. Enkele tips: broccoli,-, tomaat,-, courgette,-, bloemkool-, uien-of wortelsoep.

Lunchtime Soep

5. Quiche

Als je aan lunch denkt, denk je waarschijnlijk niet meteen aan een quiche. Maar de meeste quiches zijn lauw of koud ook erg smakelijk. Heb je een puntje van een quiche over? Neem het de volgende dag als lunch mee naar je werk.

Lunchtime Quiche

Als bonus geef ik je een 6e tip: pannenkoeken!

Dit moet je niet iedere dag doen, maar is wel erg lekker: eet eens een pannenkoek bij je lunch! Beleg hem met fruit of groente. Of gebruik een pannenkoek als wrap. Zin in een gezonde pannenkoek? Maak dan de banaanpannenkoekjes!

Lunchtime Pannenkoeken

 

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

2 Reacties

 1. Nienke 12 april 2013 om 13:25

  Hahaha.. Jij met je pannekoeken!☺

  1. Brenda 12 april 2013 om 16:17

   Jaaaa :-)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *