Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Pre-order actie: ontvang nu een gratis bewaarmapje bij de scheurkalender!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 Makkelijk & Snel agenda 2022!


Pre-order actie:
ontvang nu een gratis bewaarmapje bij de scheurkalender!

Snap Shots April

SnapShotsApril uitgelicht 3

Een nieuwe maand, tijd voor de Snap Shots van de vorige maand. Ik dacht dat april vrij rustig was geweest, maar toch staan er weer genoeg Snap Shots op mijn telefoon. Ik heb een workshop gevolgd, en een aantal gezellige (en lekkere) avondjes met vriendinnen, vrienden en familie gehad. En ik geef je een leuke borrel- én lekkere lunchtip!

Omdat het nogal veel foto’s waren heb ik een paar collages gemaakt. Een aantal hiervan zijn op twitter en Instagram verschenen. De meeste foto’s zijn gemaakt met mijn oude telefoon (htc), maar sinds vorige week heb ik galaxy 3. Ik ben erg blij met de nieuwe telefoon, de kwaliteit van de foto’s is een stuk beter.

SnapShotsApril8

April begon met een heerlijk lang weekend: Pasen!  Met mijn familie ging ik gezellig gourmetten, met de schoonfamilie brunchen (ik maakte de broodtaart met zalm en komkommer) en daarbij was het ook nog eens kermis. Dat betekend met vrienden borrelen en de kroeg in. Borrelen maakt hongerig, dus bij thuiskomst genoten we van lekkere tosti’s.

SnapShotsApril2

Maandelijks houden we met vriendinnen op een woensdag of donderdag een ladiesnight. Dit houdt in: gezellig eten en bijkletsen met de meiden. Deze keer was het eindelijk weer eens bij mij thuis. Omdat ik het leuk vind om te koken kijk ik er altijd naar uit.
Ik maakte avocado met tomatensalsa als voorgerecht, wraptaart als hoofd en overheerlijke blondies met pistachenootjes voor het toetje.

SnapShotsApril5

FAIL!! Ook bij mij gaat er wel eens iets mis. De topping van deze crumble werd niet kruimelig. Hij was wel erg lekker, maar niet zoals ik het wilde. Binnenkort gaat hij in de herhaling.

SnapShotsApril1

Een gezellig avondje met vrienden. Voor het eten maakten we allemaal wat. Er waren heerlijke salades, schattige minihamburgertjes, een hartige taart, krokante kipspiesjes en ik maakte filodeegtaartjes en (alweer) de onweerstaanbare blondies. Het recept van de filodeegtaartjes verschijnt nog op Brenda Kookt

SnapShotsApril7

Na het eten serveerde een vriendin deze krokodil bij de borrel. Vind je dit geen supertip? Een krokodil van komkommer met kaast en worst. Bijna zonde om er van te eten, maar hij was snel op.

SnapShotsApril10

Deze maand volgde ik een workshop broodbakken. Ik had nog nooit een echt brood gebakken (alleen de broodstokjes) Ik heb heel veel geleerd, en het was super leuk om te doen. Binnenkort zal ik in een blogpost meer over de workshop vertellen.

SnapShotsApril9

Met de lunch heb ik mezelf flink verwend deze maand. De lunchbots en boc ‘n roll werden getest. Uiteraard at ik het zelfgemaakte brood van de workshop, at ik een oranje tompouce (alvast voor Koninginnedag) en heb ik weer lekker buiten de deur geluncht.

SnapShotsApril3

Van LoveChock ontving ik heerlijke culipost: chocolade! Deze chocolade is niet alleen lekker, maar ook super gezond! De chocolade van LoveChock is rauw, ongebrand en koud gemalen. Hierdoor blijven de werkzame stoffen die in de ingrediënten zitten behouden. Een paar voorbeelden: cacao bevat triptofaan (vermindert stress en zorgt voor een vrolijk gevoel) en anandamide (het stofje dat ook vrijkomt bij een runners high). Lekkere chocolade die ook nog eens heel erg gezond is, wat wil je nog meer? De repen van LoveChock zijn te verkrijgen bij EkoPlaza, Vitaminstore, biologische supermarkten en verschillende webshops.

SnapShotsApril6

Dat chocolade en aardbeien goed samen gaan is algemeen bekend. Daarom besloot ik op mijn broodje aardbeien ook nutella te smeren. Het is minder gezond, maar echt super lekker! Een heerlijke lunchtip!

SnapShotsApril4

Net als vorig jaar ga ik weer proberen kruiden te laten groeien in de tuin. Vorig jaar was ik er een beetje laat mee en wat de opbrengst niet zo groot. Ik hoop dat het dit jaar beter zal gaan.
Naast kruiden heb ik dit jaar ook groentes gezaaid. Onder andere: courgette, paprika, tomaatjes, lente ui, sla, rucola en prei.
Omdat het nog vrij koud is buiten staat een deel nog binnen. Ik zal jullie op de hoogte houden van de vorderingen. Stiekem ben ik al super trots op mijn zaadjes, het zou echt super zijn als ik deze zomer groente uit mijn eigen tuintje kan eten.

Mei belooft een mooie en drukke maand te worden. Ik mag weer een workshop volgen, ga ik op ‘zintuigensafari’ én ga een nachtje weg met andere foodbloggers. In de Snap Shots van mei zie je hier vast iets van terug!

 

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

7 Reacties

 1. Maxime 1 mei 2013 om 14:36

  Leuk! ben heel benieuwd naar je blog over de workshop.

 2. Laura 1 mei 2013 om 19:22

  Leuke foto’s, wat ziet al het eten er lekker uit!

  Leuke blog heb je :)
  X

 3. sophie 1 mei 2013 om 20:27

  leuk je tuintje!! en ben ook benieuwd naar je blog over de brood workshop

 4. Brenda Kookt 1 mei 2013 om 21:39

  Bedankt meiden, volgende week komt het artikel over de workshop online.

 5. Marja 1 mei 2013 om 22:31

  Hi Brenda, ik heb je oranje soep gemaakt met pompoen, wortel en rode linzen en het was in een woord…..verrukkelijk! Bedankt voor het recept! :-)

  1. Brenda Kookt 2 mei 2013 om 08:59

   Lekker hé!? Hij vult ook goed, vind je niet?
   Zelf hebben we gister het laatste restje oranjesoep gegeten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *