WIN een BBQ-pakket!

 Win een BBQ pakket
Heb al zomerkriebels? Barbecue kriebels? Of heb je vorige week met het heerlijke weer misschien al gebarbecued? Nu het weer de afgelopen week zo lekker was ben ik helemaal klaar voor de zomer. Om jou ook BBQ-klaar te maken voor de komende zomer mag ik in samenwerking met webwinkel Fonq een BBQ-pakket weggeven t.w.v. € 100,-! De artikelen uit dit pakket zijn allemaal te vinden in de barbecueshop.

Win!

Wat je moet doen om dit mooie pakket te winnen is het volgende:

De win-actie is inmiddels gesloten, het is niet meer mogelijk om een reactie achter te laten

 • Laat in een reactie onder dit bericht jouw ultieme barbecuetip achter. De leukste tips worden verzameld in een artikel.
 • deel dit bericht via Facebook of twitter onder vermelding van @BrendaKookt

Meedoen kan tot en met maandag 20 mei 20.00 uur. Hierna wordt de winnaar getrokken. De winnaar krijgt per e-mail bericht, dus zorg ervoor dat je het juiste e-mailadres achterlaat bij je reactie.

Het BBQ pakket bestaat uit:
 • Weber hamburgerpers
  Maak indruk op je familie en vrienden door de perfecte homemade hamburgers te serveren! Met deze pers is dat namelijk geen probleem. De pers maakt hamburgers met twee verschillende afmetingen: 115 of 225 gram.
 • Jamie Oliver Pizzasteen
  Met deze pizzasteen word de bodem van je pizza lekker krokant. Deze steen kun je niet alleen gebruiken op de BBQ, maar ook in je oven. Zo eet je niet alleen bij de BBQ, maar het hele jaar door de lekkerste pizza’s. Zelf gebruik ik deze pizza steen ook, hier lees de review die ik erover geschreven heb.
 • Barbecook kookboek ‘Red before Burning’
  In Barcecook vind je BBQ tips, ideeen en recepten. Hiermee verras je je gasten met de heerlijkste BBQ gerechten.
 • Cobb gereedschapsset
  Met deze BBQ gereedschapsset keer je je hamburgers en andere vleesjes gemakkelijk om. De set is 5-delig en bestaat uit een draagzak met vleesvork, spatel, tang en siliconen kwast.
 • Invotis condiment picknicktafel
  Serveer je BBQ sausjes in stijl met deze coole gadget! De flacons hebben een afmeting van 19 cm hoog, 16 cm breed en zijn navulbaar.
Foto, 1

 


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
39 comments
 1. Het ultieme bbq toetje: banaan door midden snijden, vullen met basterdsuiker. Wikkelen in aluminiumfolie en op de bbq leggen. Wanneer de banaan zacht aanvoelt verwijderen van de bbq. Wat cointreau erover schenken en vanille-ijs met slagroom toevoegen. JAMMIE!!!!!! Gr. Sandra

 2. Ik heb een lekkere BBQ tip. Zelf eten wij ze alleen op de familie BBQ. Overheerlijke bananen met basterd suiker en gran marnier

  Benodigdheden:

  Gewone bananen
  Bruine basterd suiker
  Gran manier
  Servetten
  Mes

  Leg de hele bananen op de BBQ en laat de buitenkant helemaal zwart worden en de binnenkant lekker zacht en warm.
  Snij de bananen open in de lengte en schep er een eetlepel bruine basterd suiker in en een scheutje gran marnier.

  Echt heerlijk zeker een keer de moeite om het uit te proberen.

 3. Jaaa BBQ-en! Ik kijk daar al maanden naar uit! Het beste ingrediënt…. een stel goede vrienden! Maar okay een echte eettip, ik mis bij een BBQ vaak iets voor naast het vlees en de salade. Nu ben ik dol op gepofte aardappel met zure room en bieslook! Kook de aardappels van te voren wel even zo’n 10 minuten, dus niet zo op de BBQ gooien! Daarna inprikken en insmeren met een beetje boter en zout en dan in aluminiumfolie wikkelen. Dan zo’n 10-15min op de BBQ poffen. Aardappels opensnijden en lepel zure room erover met wat verse bieslook zo uit de tuin. Mmm!

 4. Pas NA de BBQ toch nog een paar ongeschilde, gepoetste aardappelen in zilverfolie wikkelen en tussen de nagloeiende kooltjes leggen. Wanneer het opgeblazen gevoel is verdwenen kun je nog even nagenieten met gepofte aardappeltjes met wat zure room en peterselie…. lekker!

 5. Nog steeds zo’n jute zak met Herbes de Prrovence over dat je jaren her in je enthousiasme kocht in Zuid-Frankrijk? Strooi regelmatig wat van die oude kruiden over de houtskooltjes en ook de buren zullen minder klagen …

 6. Superleuke actie! Ik ben gek op barbecuen dus ik wil zeker een gokje wagen. Ik heb dit bericht gedeeld via Twitter (@wickedskakid)

  Mijn absolute barbecue-tip is zalmfilet uit aluminiumfolie. Je neemt een stuk folie, legt de zalm (zonder huid) op het folie, besmeerd de zalm met geperste (of gepureerde) knoflook en viskruiden, vouwt het folie dicht als een soort buideltje en legt dit zo’n 5 minuten op een goed verwarmde barbecue. Je kan het pakketje tussentijds even omdraaien.

  Na de 5 minuten maak je het pakje (voorzichtig! is heel heet!) open en heb je een perfect gegaard (en gekruid) stukje zalm. Mmmm!

 7. Mijn bbq tip is, maak een zakje van een aantal lagen alu folie, doe daar jr groente naar keuze in en tevens wat kruiden, olie, indien nodig azijn en peper en zout. Vouw het pakketje zorgvuldig dicht en leg het op de bbq. Een niet t`e heet plekje is het beste. Na een half uurtje ( ligt aan de soort groente!) is je verse groente op smaak!, kant en klaar en kun je zo serveren! Makkelijk en lekker! En van te voren voor te bereiden! Ideaal!

 8. Ik heb alleen bij vrienden ge-BBQd.

  Zij hadden zalige zalm in aluminiumfolie.
  Met een beetje verse kruiden ,art citroen en een beetje vocht.
  Zalig sappige zalm als resultaat.
  Ik heb mij altijd voor genomen dat zelf een keer te doen als zij een
  BBQ kunnen aanschaffen. Tot die tijd is de oven een machtig apparaat.
  AJ

 9. Ik ben een echte barbecuefan! Mijn beste tips zijn:

  Koop onbereid vlees (kipfilet, varkenshaas etc.), snijd in stukjes, marineer ze met lekkere kruiden en olie en rijg aan spiezen (van die stoere metalen spiezen, die je overal kunt kopen). Vis pak je in in aluminiumfolie met wat olie, roomkaas, cherrytomaatje en kruiden. Goedkoper en veel lekkerder dan dat kant en klare barbecuevlees! Het is even wat meer werk, maar je zult meer van het eten genieten! Snijd paprika, courgette, aubergine en champignons ook in stukken en giet er olijfolie en tijm overheen. Roer het goed door en rijg de groenten ook aan spiezen.

  Begin licht! Start met vis, groentenspiesjes en kip, en bewaar de ‘zwaardere’ vleessoorten voor later. Je kunt zo langer blijven eten, en als je vol zit na al het lichte spul heb je de volgende dag ook niet meer zo’n volle buik doordat je veel licht verteerbaars hebt gegeten. Het vlees dat overblijft eet je de volgende dag(en) op.

  Heb je een Weber barbecue, gebruik dan de deksel! Zo wordt het vlees goed gelijkmatig gaar en brandt het eigenlijk nooit aan.

  Mmm ik krijg er alweer zin in, laat dat mooie weer maar komen! :-)

 10. Mijn favorite stukje vlees niet zo bijzonder… Maar daardoor niet minder lekke!! Kip in stukjes snijden en die in een marinade van olijfolie, ketjap, uien, knoflook en een beetje chilie saus laten trekken. Daarna op ern stokje op de bbq… Heerlijk!! Mijn 2de favoriet is forel!! Opensnijden en in het midden een paar plakjes citroen, tomaat, wat viskruiden, in folie wikkelen en allebei de kant ongeveer 10 min! Jum… Das heerlijk!!

 11. In Zuid-Afrika, waar mijn roots liggen, wordt er bij een barbecue (braai) vaak maispap met tomatensaus gegeten. Dat wil zeggen: sowieso in de noordelijke provincies. De maispap mag je vergeten, alleen de saus is al een aanrader. En simpel te maken. Nodig: tomaten, uien, 1 á 2 teentjes knoflook, water, ketchup.
  Fruit de uien zachtjes, ze moeten niet te bruin worden. Voeg deg eplette en fijngehakte knoflook toe. Snijd de tomaten in stukken en voeg toe. Laat het geheel rustig sudderen. Giet er wat water bij als de saus teveel indikt.
  De tomaten moeten uit elkaar vallen. (Je kunt evt. van tevoren de tomaten pellen.). Om de saus smaak te geven, doe je er wat ketchup door. De hoeveelheid is smaakgebonden, proef dus en bepaal wat je lekker vindt. Extra smaak kun je geven met Italiaanse kruiden, of wat peper.

  Geloof me: heerlijk op een worstenbroodje, bij (verse) hamburgers, karbonades enz.

 12. ooo dat van de scouting een appel met een gat en bruine suiker folie er om en poffen maaar dit doen we vaak ook met marsmallows iets zoets als toetje
  of banaan met bruine suiker en een beetje rum voor de grote

  en tijden de bbq doen we ok vaak nog wat stukjes ui met kerrie poeder bakken op de bbq heerlijk ik heb er al weer zin in

 13. Vooral in de zomer vind ik het lekker om iets luchtigs te eten en ik heb veel vrienden die vegetariërs zijn, dus dan maak ik altijd een gegrilde perzik salade.

  Snij de perzik in kwarten en doe een beetje olie op de platte delen zodat het niet aan de BBQ vast plakt. Ze hebben een paar minuutjes aan beide platte kanten nodig om de perzik een beetje te carameliseren.
  Wat rucola en red chard sla(van de rode bieten) op een bord(wel wassen, natuurlijk) met daarover een dressing van 2 eetlepels honing, 2 eetlepels balsamico, 4 eetlepels olijfolie, wat gedroogde tijm en zout en peper.
  Beetje blauwe kaas erbij en wat walnoten. Als laatste leg je er wat perziken bovenop en kun je eten.

  Het ziet er heel erg goed uit, smaakt heerlijk en is perfect voor op een warme zomeravond. En het is met een paar minuten klaar, dus kun je lekker snel eten.

 14. Enkele van mijn favoriete gerechten voor op de barbecue:
  1. Kook artisjokken net niet gaar, snij ze doormidden en marineer ze in olijfolie met wat balsamico-azijn. Grill ze dan op de barbecue!
  2. Maiskolfjes! Overheerlijk! Gewoon in aluminiumfolie met wat boter en dan serveren met een partje limoen en zout met chilipeper er doorheen.
  3. Visjes nooit vergeten: Gegrilde inktvis is spotgoedkoop en smaakt super!
  4. Als je na de vis nog vlees wil grillen, kan je het rooster vlot schoonmaken met een doorgesneden citroen.
  5. En wat hier ook altijd een hit is en er bovendien ook erg grappig uitziet: Kip op een blik bier! Marineer de kip met een marinade naar keuze en plof de kip dan op een geopend (ongeveer halfvol) bierblikje. Gegarandeerd sappige kip! :)

 15. Afbakbroodjes op de bbq! De meeste mensen kopen stokbrood voor erbij, wij bakken het zelf af op de bbq. heel lekker want dan krijgt het een beetje een gerookte smaak :)

 16. een lekker extraatje op de BBQ: Kleine aardappeltjes wassen, 15 minuten in zout water gaarkoken. Wat laten afkoelen.
  Ondertussen schijfjes bacon halveren en in streepjes snijden. Rond de aardappelen wikkelen en met een tandenstoker vastzetten. Met steak&grill ketchup bestrijken. In een grillschaal op de hete grill enkele minuten roosteren tot het spek knapperig wordt.

  hmmmmmmm

 17. Aardappelen pellen en in schijfjes snijden, worteltjes poetsen, schillen en in fijne schijfjes snijden. In kokend zoutwater 3 à 4 minuten garen. Afgieten, wat koud laten oplopen en laten uitdruppen. Ajuin pellen en klein hakken.
  Aardappel, wortel, ui met fijne strepen parmesaan en mayonaise mengen, kruiden met peper en zout. Peterselie wassen, drogen en de blaadjes van de steeltjes trekken. De helft daarvan grof hakken en onder de aardappelsla mengen. Telkens een portie op een stuk alufolie leggen, met de rest van de peterselie bestrooien. Pakjes sluiten. Ongeveer 20 minuten op een heet rooster laten grillen

  En nu smullen maar!

 18. Zo he wat een goede tip’s daar kan ik nooit aan tippen <3
  ik zal het kort en simpel houden :-)

  Eet niet te snel! Geniet van het eten en elkaar :-D

 19. Verse tijm uit de tuin maakt je bbq-gerecht helemaal af

  Ook wij doen aardappeltjes op de bbq, maar dan niet met kaas maar met dun gesneden Spaanse worst erdoor.

 20. Super lekkere varkenshaas spiesjes! Om je vingers bij af te likken haha
  Ong. 12 spiesjes

  – 4 grote varkenshaasjes
  – 2min. marinade van Versteegh voor varkensvlees (met rozemarijn)
  – courgette
  – grote ui
  – rode paprika
  – gele paprika
  – dikke plakken ontbijtspek

  Snijd alle groenten in grote stukken van zo’n 3cm breedte. Doe dit ook met de ontbijtspek. Hou alles royaal.

  Snijd de varkenshaasjes in grote plakken van ruim 3of4 cm dik. Doe de blokken vlees in een kom en schenk de marinade er over. Schep goed door en laat intrekken.

  Prik het vlees en de groenten op de spiesjes.
  Bijv : Ui – gele paprika – ontbijtspek – varkenshaas – courgette – rode paprika – ontbijtspek – varkenshaas. En herhaal dit nog een keer.

  Wil je spiesjes maken met een houten prikker? Leg deze dan even 10minuutjes te weken in lauw water. Dit voorkomt dat ze verbranden! Aan het einde van de spies aluminiumfolie doen zorgt ervoor dat je ze goed kan draaien. Dit wordt namelijk niet zo heet!

  Eetsmakelijk en veel BBQ plezier!

 21. Mijn BBQ tip is, als het een dag mooi weer is gelijk de BBQ aan want je weet niet wanneer het weer zon dag is.

 22. Wat een hoop goede tips zie ik voorbij komen. Daar valt moeilijk tegen op te boksen. Misschien een kleintje? Leg wat flessen gevuld met water in je vriezer, de dag voor je barbecue. Leg in een teiltje de bevroren flessen en je drank (wijn, fris, bier) en vul aan met koud water tot aan de rand. Zo blijven je drankjes heerlijk koel en hoef je niet elke keer naar de koelkast te lopen als iemand wat wil drinken. Ook beter voor de inhoud van je koelkast trouwens want tig keer op een avond de deur open en dicht is niet goed voor de houdbaarheid van je spullen.
  P.S. die teiltjes zijn van zacht rubber en geregeld te koop bij Blokker, Action oid.. Als je ze niet nodig hebt vouw je ze makkelijk klein op. Ideaal om voor allerlei dingen te gebruiken.

 23. Als je vlees of vis gaat omdaaien, beweeg dan de spatel met de spijlen van het rooster mee, anders trek je je hamburger of visje uit elkaar! Het lijkt logisch maar ik zie het nog wel eens misgaan….

 24. Als echte bbq en kampvuur fanaat miste ik eigenlijk altijd het kampvuur tijdens de bbq. Wij bbq’en uitsluitend op hout wat we laten branden totdat het houtskool wordt, maar ja, dan had je daarna geen vuur meer. Nu hebben wij daar de perfecte oplossing voor. We hebben een oude gastank uit een auto doormidden geflexed. Dan de twee helften weer met elkaar verbonden met scharnieren, wat luchtsleuven in de onderste helft flexen en het pijpje (waar normaal de aansluiting zit voor het vullen) wat verlengen van het bovenste deksel zodat je er zelfs in kan roken. Ook nog wat poten eronder gelast en aan de bovenste helft een handvat.
  Als we dus aan de ene kant een leuk kampvuur hebben (en ook steeds houden) schuiven we steeds de kooltjes naar de andere kant van de gastank en daar ligt ons bbq rooster op. Dus steeds twee dingen tegelijk, kampvuur en bbq. Zodra je geen zin meer hebt en klaar bent, deksel dicht. Ideaal! Ik heb hem nu al een 10tal jaren, hij is prachtig verroest en werkt nog steeds perfect. De gesloten bbq werkt ook goed als een soort kacheltje na het vuurfestijn, want hij blijft nog heel lang lekker warm zonder het gevaar van wegspringende vuurkooltjes voor de omgeving.

 25. Met Koninginnedag hebben wij het BBQ-seizoen geopend. Helaas bleef het bij die keer, maar oh wat kijk ik er naar uit! Qua tips heb ik er een paar:
  – een lekkere spies mrt champignons doet het bij mij zltijd goed.
  – een pakketje in aluminiumfolie van aardappekschijfjes, prei, zalm en lekkere kruiden
  – lekkere frisse pastasalade voor erbij
  – als toetje een banaan met suiker laten garen.

  Hmmm, mijn buikje gaat er van rommelen!

 26. Om diverse groenten te kunnen eten bij de vleesbbq doe ik de groenten in een Ali bakje met kartonnen deksel (kan je kopen bij Colruyt of een andere supermarkt). Zo stoom je verse worteltjes met gesnipperde ui en peterselie, brocoli, krielaardapppeltjes en alles is heel smakelijk. De vitaminen blijven behouden en je kan perfect het vlees braden zonder nog om te kijken of de groenten. In open Ali schaaltjes kan je halve tomaten, bedekt met wat look en enkele druppels olie ook op de BBC garen.

  Zo krijg je eenvolwaardig menu dat perfect Parijs elk vleesgerecht en op voorhand kan Voorbereid woeden,

 27. Onder je rauwe vlees- of visschotel koelelementen uit je diepvries leggen, zo blijft je vlees of vis lekker koel tot je het op de BBQ kunt leggen.

Reacties uitgeschakeld.

Misschien vind je dit ook leuk