Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

Poffertjes

Poffertjes

Volgens mij is het inmiddels wel bekend dat ik gek ben op pannenkoeken. Aangezien poffertjes nogal veel weg hebben van een pannenkoek gaan die er ook wel in. Ik was jaren geleden daarom ook erg trots op mijn eigen poffertjespan. Helaas heb ik hem niet veel gebruikt omdat hij niet goed bleef staan op het gasfornuis. De pan viel er telkens vanaf. Dat is niet zo handig als je net beslag in de kuiltjes hebt gegoten.

Maar laatst heb ik via Joke een ouderwetse supergoede echte gietijzeren poffertjespan gewonnen! Je kunt wel raden wat hier de laatste tijd verdacht veel op tafel staat ;-) Poffertjes!

Het recept dat ik voor doodgewone, maar lekkere, poffertjes gebruik deel ik graag met je.
Met dit recept maak je ongeveer 30 tot 40 poffertjes.

De kuiltjes van de pan kun je vullen met een lepel of spuitflesje, maar met een spuitzak gaat het ook erg goed. Het nadeel van een spuitflesje vind ik vaak dat ik het flesje niet meer goed schoon krijg. Daarom gebruik ik liever een (wegwerp)spuitzak.

Poffertjes

Poffertjes

Ingrediënten:

  • 250 gram tarwebloem
  • 400 ml lauwe melk
  • 2 eieren (M)
  • snufje zout
  • 1 theelepel bakpoeder (5 ml)
  • 2 eetlepels keukenstroop

Bereiding:

Zeef de bloem en bakpoeder, meng dit met zout. Roer de melk beetje bij beetje door de bloem heen zodat een beslag ontstaat. Roer de stroop en de eieren door het beslag.

Verhit de poffertjespan zodat de pan goed heet is en smeer de kuiltjes in met gesmolten boter. Zet het vuur iets lager, ongeveer op middelhoog vuur. Vul de kuiltjes voor de helft met het beslag. Laat de onderkant bruin worden en keer de poffertjes met een vork voorzichtig om.

Serveer de poffertjes warm met een beetje roomboter en poedersuiker (en stroop)

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

18 Reacties

  1. Tanja 9 januari 2015 om 17:34

    Ze waren erg lekker. Ik heb de stroop weggelaten, omdat ik ze met gerookte zalm gegeten heb.
    Ik heb wel nog wat water toegevoegd, omdat het beslag voor mij niet vloeibaar genoeg was.

  2. karin 3 april 2015 om 11:39

    Hallo,
    Beter het meel aan de melk toevoegen, gaat beter zonder klontjes.
    i.p.v. stroop vanillesuiker toegevoegd.
    Deeg is vrij dik, misschien wat meer melk erbij doen.

    1. Goos van de Laar 24 september 2016 om 10:38

      Hallo Karin
      Hoeveel vanillesuiker heb je toegevoegd op de 250 gr bloem?.

  3. robin 19 juli 2015 om 01:38

    Ik heb het recept geprobeerd en het was goed, toch meer melk toegevoegd, kan aan de meelsoort liggen, ook heb ik er kaneel en bijenhoning aan toe gevoegd, stroop is op de Canarische Eilanden niet (meer) te krijgen

  4. Lee 9 september 2016 om 13:24

    Lekker! Kijk uit dat je niet uitschiet met het zout, net als ik :)

  5. Goos 26 september 2016 om 15:01

    Hallo Brenda.
    Ik heb een vraagje. Weet jij misschien hoeveel vanillesuiker ipv keukenstroop in de poffertjes moet doen? Ik kan hier in Spanje geen keukenstroop kopen.
    Alvast bedankt.
    Goos

    misschie

    1. cilantro 16 december 2016 om 20:39

      Waarom probeer je niet suiker te karamelliseren Je benadert dan de smaak. Je kunt natuurlijk ook het bezoek uit Nederland de toegang weigeren als ze niet een pot met Zeeuwsche Stroop meebrengen. Lastig te vervoeren maar wel de lekkerste.
      Groet

  6. Derb 30 december 2016 om 18:14

    Ik heb hier 120+ poffertjes van gebakken!! Misschien ligt het aan mij… Rest gaat in de koelkast….

  7. Erica 13 maart 2017 om 10:09

    Hoeft het deeg niet te rijzen?

  8. Bert van der meulen 24 april 2017 om 17:44

    Bedankt voor het recept
    Ik had het snel nodig voor m’n dochter.
    Snel kunnen maken en ze waren lekker

    Mvg
    Bert van der Meulen

  9. Led 30 april 2017 om 21:14

    Hoi, dank je voor het recept. Ik wilde eerst (weer) het traditionele recept volgen. Dat is voor de helft van het meel met boekweitmeel. En met gist, als ik me niet vergis. Maar toen dacht ik, laat ik dit recept eens proberen. Eerlijk gezegd vind ik dit recept lekkerder. Je proeft overigens vrijwel niks van de stroop in de poffertjes, maar ze smaken er wel beter door, vind ik. Niet zo droog en ook niet zo smaakloos, zeg maar. Ik gebruikte wel 450 ml melk, in plaats van 400 ml melk. Voor mij was dat perfect. Niet te dik en niet te dun.

  10. Nienke Smit 22 juni 2017 om 18:30

    Top recept! Heerlijke, smeuïge poffertjes!
    Ik vond het beslag niet te dik, heb geen extra melk of water toegevoegd.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *