Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

Brenda Kookt met Eetlust bruschetta met gestoofde paprika en gemarineerde kip

Brenda Kookt met Eetlust bruschetta met gestoofde paprika en gemarineerde kip

Tijdens het foodbloggersweekend heb ik met Els gekookt uit onze “blackbox”. Onze box (lees kartonnen tas) was gevuld met heerlijke verse ingrediënten. Namelijk:

Stokbrood, kipfilet, olijfolie, rode en gele paprika, honing, rode ui, courgette, kerstomaatjes, olijven en bieslook.

Brenda Kookt met Eetlust bruschetta met gestoofde paprika en gemarineerde kip

Deze ingrediënten moesten we allemaal gebruiken voor de bereiding van ons gerecht. Omdat Els het weekend heeft georganiseerd wist ze al welk gerecht dit had moeten zijn, namelijk deze broodsalade. Een broodsalade is door mijn hoofd geschoten, maar niet hardop gezegd. Jammer, want omdat dit het goede gerecht was ben ik benieuwd hoe Els gereageerd zou hebben. Wat wel is gezegd? Een bruschetta! Bij deze delen Els en ik ons recept. Brenda Kookt met Eetlust bruschetta met gestoofde paprika en gemarineerde kip. Letterlijk en figuurlijk een mond vol. (de blogpost van Els lees je hier)

Omdat we ‘maar’ met 9 waren in plaats van 16 hadden we paprikamengsel en kip over. Dit hebben we in de koelkast bewaard en smaakte de volgende dag prima bij het ontbijt, op een broodje met hummus.

Brenda Kookt met Eetlust bruschetta met gestoofde paprika en gemarineerde kip

Bruschetta met gestoofde paprika en gemarineerde kip

Ingrediënten voor 18 tot 20 bruschetta’s:

  • 2 rode en 2 gele paprika’s
  • 1 rode ui
  • 10 zwarte olijven
  • 400 gram kipfilet
  • 1 kleine courgette
  • 10 sprietjes bieslook
  • 1 teentje knoflook
  • peper en zout
  • ½glas droge witte wijn
  • 200 gram kerstomaatjes (wij gebruikten tomaatjes in verschillende kleuren)
  • olijfolie
  • ½ theelepel ketoembar (korianderzaad)
  • ½ theelepel Ras el Hanout
  • 1 stokbrood

Voor de kipmarinade:

  • sap van een ½ sinaasappel
  • sap van een ½ citroen
  • 1 eetlepel milde mosterd
  • 1½ eetlepel honing
  • 2 eetlepels extra vergine olijfolie
  • peper en zout

Bereiding:

Halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in dunne reepjes. Pel de ui en snijd dit in smalle ringen. Halveer de courgette in de lengte en snijd hem in smalle reepjes. Ontpit de olijven indien nodig en snijd ze fijn.

Verhit een beetje olijfolie in een pan. Fruit hierin de rode ui tot het glazig is, voeg de paprika’s en courgette toe samen met de de olijven, uitgeperst teentje knoflook, ketoembar en Ras el Hanout. Schenk er de witte wijn bij en laat zachtjes stoven tot de paprika zacht is. Voeg op het laatst de gehalveerde tomaatjes toe en laat ze een minuut of 5 mee stoven. Breng op smaak met zout en peper. Laat het mengsel afkoelen tot minimaal lauw. Snipper er op het laatst de helft van de bieslook door.

Wrijf de kip in met zout en peper, bak dit in een beetje olijfolie in 15 à 20 minuten bruin en gaar op middelhoge temperatuur.

Maak ondertussen een dressing van het sinaasappelsap, citroensap, mosterd, honing en extra vergine olijfolie. Breng op smaak met zout en peper. Proef even of je de balans tussen zoet en zuur goed genoeg vindt, voeg anders nog wat honing toe.

Snijd de kip in dunne plakjes en hussel het door de dressing, laat dit minimaal een half uur trekken.

Snijd tot slot het stokbrood in dunne sneetjes. Besmeer de sneetjes met wat olijfolie, en bestrooi ze met een beetje zout en peper. Bak ze in een oven van 200 C krokant, of bak ze in een koeken- of grillpan.

Beleg ieder stukje stokbrood met wat van het paprikamengsel en leg er een paar stukjes kip op. Bestrooi voor het serveren nog met een beetje bieslook.

Tip: Heb je kip en gesmoorde paprikamengsel over? Bewaar dit dan, smaakt de volgende dag heerlijk op een broodje, met of zonder hummus.

 

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

4 Reacties

    1. Brenda Kookt 3 juni 2013 om 21:55

      Ja, erg lekker. En het makkelijke is dat je hiermee veel kanten op kunt. Voorgerechtje, amuse, of als hoofdgerecht :)

  1. Elseline 5 juni 2013 om 15:56

    Dat ziet er heerlijk uit! Alleen één klein vraagje: wat is asdf? Ik zie het nergens terug in de bereiding…
    Groetjes,
    Elseline

    1. Brenda Kookt 5 juni 2013 om 16:00

      Hoi elseline, asdf is geen ingredient. Het is iets van mij dat ik type als er nog iets achteraan moet komen.Maar er hoeft niets achter. Het asdf ingredient is inmiddels verwijderd ;-)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *