Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

Delphi’s in Utrecht

Delphi's Utrecht 2

Laatst volgde ik voor mijn werk een cursus in Utrecht. Om de cursusdagen af te sluiten besloot ik met een collega in Utrecht een hapje te eten.

We waren van plan bij een van de restaurantjes aan de Oude Gracht aan het water te gaan eten. Nadat we bij een van de pizzeria’s waren gaan zitten, en de kaart bekeken stond er eigenlijk niets tussen waar we echt zin in hadden. We wilden iets met spinazie of courgette, maar deze pizzeria had geen pizza’s met deze ingrediënten in het assortiment. Zelf had ik besloten dan maar voor de pasta te gaan, dat is altijd goed. Maar omdat we zin hadden om echt lekker te eten besloten we toch maar te vertrekken en opzoek te gaan naar een ander leuk restaurantje. En die keuze, dat was een goede!

We liepen door de Drakenburgstraat richting een plein met gezellige terrasjes, dit bleek Het Neude te zijn. Het eerste restaurant dat we tegenkwamen was Delphi’s, hier streken we neer op het terras en hebben we heer-lijk gegeten. Een topper!

Delphi’s is een Mediterraans restaurant met een uitgebreide kaart. Op de kaart staat een veelzijdigheid van Griekse en Italiaanse gerechten. Omdat er zoveel keuze is hebben ze zeker voor ieder wat wils. Genoeg pasta, vlees, vis en vegetarische gerechten.

Delphi's Utrecht 4

Nadat we een welverdiend wijntje en onze gerechten hadden besteld wees de bediening ons op de saladebar in het restaurant. Lekker om iets kleins te nemen voor onze gerechten kwamen. Omdat we alleen een hoofdgerecht hadden besteld kwam het helemaal goed uit. Bij de saladebar kun je kiezen uit verschillende gegrilde groenten, aardappelschijfjes gegratineerd met kaas, komkommersalades, rauwkostsalades en nog veel meer. Een heerlijk hapje voor je aan je diner begint. Voor de saladebar hoef je niet apart te betalen, dit zit bij de prijs inbegrepen.

Voor ons hoofdgerecht konden we beide niet kiezen uit twee van de Vegetarische gerechten: de Melitzána en Risotto Bruschetta. Daarom besloten we ze allebei te nemen en te delen.

Delphi's Utrecht 1

Ik begon met de Risotto Bruschetta. Ik was benieuwd hoe ze een bruschetta zouden maken van de risotto. Het bleek dat de risotto werd geserveerd op een groot plat stuk brood. Door de risotto zaten bospaddestoelen, groene asperges, rozijnen, munt en tomaten. Vooral de munt in combinatie met de andere ingrediënten was een positieve verrassing. Risotto is een machtig  gerecht, en ik kreeg een bord vol, maar omdat het goed op smaak was zou ik dit bord zonder probleem op kunnen eten.

Delphi's Utrecht 3

Daarna nam ik een helft van de Melitzána. Dit is een ovengerecht met aardappeltjes in de schil, aubergine, tomaat, rucolapesto, mozzarella en parmezaan geserveerd met zaziki. Zelf vond ik dit gerecht wel aan de vette kant, maar qua smaak was het top. Een heerlijke combinatie. Ik vond het risottogerecht het lekkerste, mijn collega vond dit van de Melitzána.

Omdat vooral de risotto een bord vol was hebben we het hier bij gelaten en geen toetje besteld. Een kopje thee en een kop koffie waren een prima afsluiter van dit lekkere etentje.

Pluspunten

  • Grote keuze aan lekkere mediterraanse gerechten. Bij Delphi’s hebben ze zeker voor ieder wat wils.
  • Het personeel is erg vriendelijk. Mijn collega had rode wijn op haar witte broek gemorst. De bediening kwam meteen met zout aangesneld zodat de wijnvlek thuis goed te behandelen was.
  • Het eten ziet er netjes uit, de borden zijn mooi opgemaakt.

Minpunten

  • De parasols sluiten het terras erg af, het is net of je binnen zit. Op zich was dat niet erg, ik eet liever niet in de volle zon. Maar het is niet fijn als iemand naast je gaat roken als je aan het eten bent.

Restaurant Delphi’s vind je in Utrecht, Neude 29. Delphi’s is dagelijks geopend voor lunch en diner, meer informatie vind je op de website.

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *