Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

Taste of Amsterdam

Taste of Amsterdam txt

Vorig weekend vond hét foodfestival van het jaar plaats in het Amstelpark:  Taste of Amsterdam! Samen met Sabine en Pauline was ik donderdag bij de opening aanwezig. Super leuk! Vorig jaar wilde ik hier namelijk heel graag naartoe maar helaas kwam het er niet van om richting het Amstelpark te gaan. Daarom was het extra leuk dat ik dit jaar bij de opening aanwezig mocht zijn.

Door gezellige drukte van de afgelopen dagen is het me niet gelukt snel een verslag van dit leuke evenement op mijn blog te plaatsen. Toch hoop ik dat je het alsnog leuk vindt om mijn ervaringen te lezen.
Omdat ik redelijk veel foto’s heb gemaakt wil ik je mee laten genieten in mijn fotoverslag. Maar eerst vertel ik je wat Taste of Amsterdam is.

Taste staat voor lekker eten! Je vind er namelijk niet alleen kookdemonstraties, maar je kunt ook heerlijke gerechtjes van toprestaurants proeven. De restaurants bereiden ter plekke signature dishes welke je kan kopen met muntjes (zogenoemde florijnen).  Van sushi en ravioli tot barbecue en broodjes hamburger, op Taste is voor iedereen wat lekkers te verkrijgen. Zelf vind ik het altijd erg leuk om te zien hoe de chefs de gerechtjes bereiden (daar kan ik serieus uren naar kijken), jammer dat niet iedere stand een open keuken heeft. Maar naast bekijken kun je de gerechtjes dus ook proeven. En dat heb ik gedaan. Gelukkig deelde ik de porties met Sabine, hierdoor kon ik dubbel zoveel gerechtjes proeven.

Naast de restaurants is er ook genoeg te doen op het festival. Je kijkt je ogen uit. Zo was er een Taste Kooktheater, zijn er vele drankmerken vertegenwoordigd en zijn er stands te vinden van o.a. Foodies Magazine, De smaak van Italie, het Makro paviljoen en was er muziek van artiesten van Sublime FM. Er was een productenmarkt aanwezig. Hier zijn heerlijke lokale en biologische producten te koop. O.a. brownies, zuurdesembrood, gemberbier, olijfolie en balsamico uit Italië, de lekkerste kazen, chips, zachte fudge noem maar op!

Taste of Amsterdam is een heerlijke dag of avond uit. Dit jaar is het festival dus al geweest, maar volgend jaar wordt het vast weer georganiseerd. Op de website vind je meer informatie over Taste of Amsterdam.

Kijk snel mee naar mijn foto-impressie van dit heerlijke festival.

Taste of Amsterdam 1

Bij binnenkomst in de VIPtent kwam vrijwel direct een dienblad met B Frozen voorbij, ice cream with a bit more. En dat more, dat is je favoriete drankje. Bijvoorbeeld Mojito, Cosmolopitan of Limoncello.
Dit leek me super lekker, maar omdat ik al met een glas gran marnier in de hand stond leek het me beter deze af te slaan.

Taste of Amsterdam 24

Het eerste gerechtje dat ik at: Carnaroli risotto met in de oven geroosterde bieten, ‘gorgonzola dolce’ en geplukte munt. Dit is een van de lekkere gerechtjes die Restaurant Fifteen bereidde.

Taste of Amsterdam 7

Taste of Amsterdam 4

Op de productenmarkt stonden kraampjes met lokale en biologische producten. Petit Gateau verkocht heerlijke brownies, madeleines, financiers en kleine taartjes. Bij dit kraampje kwam ik later terug om iets lekkers te halen.

Taste of Amsterdam 9

De gerechtjes van Restaurant Fifteen. De bietenrisotto had ik in de VIPtent al mogen proeven, dit smaakte naar meer. Ik twijfelde tussen de brownie met hangop en rabarber en de ravioli.

Taste of Amsterdam 12

Het werd verse ravioli, gevuld met een eidooier en aardappel in een botersaus met geschaafde truffel. Dé signature dish van Fifteen, en een ontzettend lekker gerechtje. De eidooier was lekker zacht en liep na het aansnijden uit de ravioli.

Taste of Amsterdam 8

Er werd ook gebarbecued op Taste. Big Green Egg organiseerde een Barbecue Challenge onder leiding van chef Julius Jaspers. De challange was dat de deelnemers barbecueden uit een black box, zo wisten ze van te voren niet wat ze gingen bereiden op de barbecue

Taste of Amsterdam 13

En ook sushi was aanwezig op Taste. The Harbour Club serveerde deze Salmon Torch roll van zalm, unagisaus en wasabi mayonaise. Zalm en avocado is áltijd goed, een lekker gerecht dus.

Taste of Amsterdam 21

Het was jammer dat we nog niet aan het toetje toe waren toen we aankwamen bij de stand van Lute Restaurant. De passietaart ‘Flowerbomb’ zag er namelijk uit om op te eten. We namen frieten, maar geen gewone.
Ik had een lage verwachting van de gefrituurde frieten van citruspolenta met truffelmayonaise. Mijn ervaringen met polenta zijn namelijk niet zo goed. Maar dit gerecht was verrassend lekker, knapperig, maar ook fris door de citrus. De heerlijke truffelmayonaise maakte deze luxe snack compleet.

Taste of Amsterdam 15

Op het terrein waren verschillende terrassen gecreëerd. Met het mooie weer kwamen de terrassen goed van pas. Het Italië-paviljoen was mijn favoriete terras. Hier moesten we even zitten, en natuurlijk ook een hapje eten.

Taste of Amsterdam 16

We namen Lasagne Melanzana, een lasagne van aubergine, tomaat en Parmezaanse kaas van Restaurant Incanto. De lasagne was erg lekker, maar wel een beetje pittig. Verrassend, want dat hadden we niet verwacht. Het brood dat we erbij kregen was nodig om de pittige smaak te verminderen.

Taste of Amsterdam 20

Een simpele hamburger? Nee, dat is dit zeker niet. Dit is een hamburger van The Butcher. Het was erg druk bij deze stand en dat zegt genoeg. Deze hamburgers moet je proeven, want ze zijn super lekker. De hamburgers zijn gemaakt van Wagyu Beef, exclusief en smaakvol rundvlees. We gingen voor The Butcher Burger Prime Aberdeen, een burger van Angus beef, sla, tomaat, gegrilde ui en kaas.

Taste of Amsterdam 18

Restaurant Momo verkocht sushi en ribs, maar ook minitaco’s gevuld met vis. Dit is eens wat anders, en daarom gingen we hiervoor. De minitaco’s zijn gevuld met drie soorten vis namelijk zalm, zeebaars en tonijn. Persoonlijk neem ik de volgende keer liever sushi, voor mijn gevoel zit daar meer smaak aan.

Taste of Amsterdam 23

Het laatste gerecht kochten we bij Restaurant Blauw. We kozen saté van buikspek met pittige soja, gefrituurde uitjes en blokjes kleefrijst. Ik moet eerlijk bekennen dat dit het enige gerechtje was dat ik niet lekker vond. Ik ben ook geen echte spekmens (buikspek) dus voor mij was dit iets te vet van het goede.

Taste of Amsterdam 22

Voordat ik voldaan naar huis ging moest ik nog even langs de productenmarkt om wat lekkers voor onderweg te scoren. Ik nam dit niet fotogenieke, maar lekkere gerechtje mee. Brownies gevuld met noten. Zo kon ik nog heerlijk nagenieten in de trein.

 

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

6 Reacties

 1. Bianca 13 juni 2013 om 08:42

  Ik had veel geproeft maar zo te zien waren er nog veel meer lekkere dingen!
  Jamies fifteen was ook mijn favoriete restaurant! Volgend jaar ga ik zeker weer :-)

  1. Brenda Kookt 13 juni 2013 om 13:36

   Had je de kaarten nou gewonnen, of niet? Ik wil volgend jaar ook graag weer heen.
   Was handig dat ik de gerechtjes deelde, hierdoor heb ik lekker veel geproefd. Bij dit soort evenementen is dat echt een aanrader. #delen

 2. Joyce 13 juni 2013 om 13:21

  Ziet er heel goed uit! Ik zou graag ook eens naar zo’n foodevenement willen!

 3. Denise 13 juni 2013 om 16:33

  Dat ziet er allemaal prachtig (en heerlijk) uit!

 4. Ursula 13 juni 2013 om 19:39

  Super om je verslag te lezen! Ik was zo graag zelf gegaan, maar was helaas te druk bezet.
  En die tip om alles te delen en zo veel meer te kunnen proeven, die ga ik onthouden! :)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *