Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

Snap Shots juni 2013

Het is alweer tijd voor de Snap Shots! Een flinke deze keer. De maand juni zat namelijk propvol leuke (culinaire) dingen. Ik ging naar Taste Amsterdam, volgde een workshop kroketten maken bij Van Dobben, hield met vriendinnen (en onze boyfriends) een cycling diner, at tapas met een ander vriendinnetje, heb veel pannenkoeken gegeten (met familie én vriendinnetjes), ging naar de concerten van Alicia Keys én Guus Meeuwis én deed mee met Amusetour Enkhuizen.

Als ik deze opsomming zo bekijk heb ik echt alleen maar leuke dingen gedaan en lekker gegeten (met gelukkig ook gezonde dingen tussendoor). Daarnaast heb ik ook nog gewerkt, en bijna niet hardgelopen. Door het bloggen en andere gezellige dingen schiet dat er helaas een beetje bij in de laatste tijd.

Het valt me op dat de snap shots over het algemeen veel lekkere maar ook ongezonde dingen bevat. Daarom heb ik deze maand geprobeerd om naast de lekkere dingen ook de gezonde(re) dingen op de snap shot te zetten.

Snap Shots juni 1

Begin van de maand bezocht ik de opening van Taste Amsterdam. Deze risotto met rode biet was het eerste gerechtje dat ik at. Er zouden er nog vele volgen. Hier kun je mijn ervaringen van Taste teruglezen.

Snap Shots juni 21

Simpele maar lekkere lunch. Een broodje met makreel, peper en zout.

Snap Shots juni 14

Concertvoedsel! In één weekend bezocht ik een concert van Alicia keys én Guus Meeuwis. Twee topconcerten!

Het concert van Alicia Keys was vooral heel erg mooi, echt het mooiste concert dat ik ooit heb bezocht. Na het werk ging ik meteen door naar Amsterdam. Een van de vriendinnen had bij de bakker lekkere broodjes gezond gehaald, deze aten we op in de rij. We moesten vrij snel dooreten, voor we het wisten konden we al naar binnen. Van de muntjes die overbleven kochten we na afloop chips (met echt zeezout), jelly beans en pindarotsjes. Hier kwamen we de (melige) treinrit naar huis wel mee door.

Die zondag gingen we naar Eindhoven voor Guus Meeuwis. Voordat we naar binnen mochten namen we nog snel een pizza-slice.  Het concert van Guus was vooral érg gezellig, dit kwam mede doordat we met 25 vrienden in een bus die kant op gingen. Een en al gezelligheid dus. Het was echt een topweekend!

Snap Shots juni 6

Op uitnodiging volgde ik een workshop kroketten maken bij Van Dobben. Nadat we onze eigen kroketten hadden gemaakt en de fabriek hadden bekeken praatten we nog even na onder het genot van een bittergarnituurtje. Wil je binnenkort eens zelf kroketten maken? Lees dan hier de tips die Van Dobben ons gaf, én gebruik het recept dat ik mocht delen.

Snap Shots juni 4

We waren van plan thuis lekker te barbecueën, maar er stond buiten iets te veel wind voor onze skottelbraai. Hij waait dan telkens uit. Daarom bakte ik de spiesjes in de koekenpan en aten we het binnen op.

Goed om te weten: de komende week is het barbecue-week op Brenda Kookt! Vanaf dinsdag staan de alle blogposts op mijn blog een week lang in het teken van barbecue. Ik duim voor mooi weer zodat de blogposts snel van pas komen.

Snap Shots juni 15

I looove zonnige en fruitige ontbijtjes en lunches.

Snap Shots juni 2

Liefde gaat door de maag.. Joost maakte de heerlijke spitskoolschotel. Het bleek dat we niet genoeg bladerdeeg in huis hadden om de bovenkant te bedekken. Toch was het weer een heerlijke schotel. Dit blijft een van onze favorietjes.

Snap Shots juni 9
De cycling diner startte we met frisse fruitstokjes en zoete cocktails (met best veel drank erin). Een goede start van een heerlijke dag… lees hier wat we allemaal nog meer gegeten hebben.

Snap Shots juni 10

Na het werk aanschuiven bij de schoonfamilie is heerlijk. En dan ook nog eens pannenkoeken eten (mijn lievelings) is natuurlijk helemaal top!

Snap Shots juni 7

Tapasavondje met een vriendinnetje, ál-tijd goed!

Snap Shots juni 8

Dé lekkerste gevulde eieren ooit, van mijn schoonzus. Haar geheim is grove mosterd, koffiemelk, kerrie, peper, zout en mayo.

Snap Shots juni 17

Een restje gekookte pasta gooi ik niet weg. Ik leukte het op met mozzarella balletjes, tomaatjes, basilicum en basilicumvinagrette. Zo is een restje pasta de volgende dag een lekkere lunchsalade.

Snap Shots juni 11

Zonde om met mooi weer (dat zich de afgelopen maand te weinig liet zien) achter de pc te kruipen. In de tuin pakte ik mijn foodmagazines erbij om inspiratie op te doen.

Snap Shots juni 3

Deze maand probeerde ik voor het eerst overnight oats. Even wennen, maar wel lekker. Dit recept heb ik inmiddels al een paar keer gegeten.

Snap Shots juni 19

De koelkast leeg eten., ook dat moet gebeuren. Restjes broccoli, spinazie, spekjes, ui en gekookte aardappelen zijn een verrassend lekkere combi. Hier aten we ook nog een Van Dobben kroketje bij ;-)

Snap Shots juni 12

Het lekkerste reepje, kinder bueno!

Snap Shots juni 18

Zaterdag lunchen met verse broodjes van de bakker en vlees van de slager.

Snap Shots juni 22

Amusetour Enkhuizen, deze keer niet alleen met vriendinnen, onze mannen mochten ook mee! Een hele gezellige dag, morgen lees je hier meer over op mijn blog.
Het artikel over de Amusetour is inmiddels verschenen op mijn blog, hier kun je het nalezen.

Snap Shots juni 16

De amusetour sloten we af met een lekker ijsje.
(Check het schattige hondje Billy op de achtergrond)

Snap Shots juni 20

Mijn verslaving: rijstewafel met pindakaas. De perfecte 4-uur-middagdip-snack.

Snap Shots juni 23

Het was een topmaand, maar het mooiste kwam als laatste. De geboorte van ons nichtje Kyra! Ik dook even de keuken in om iets te maken, het werden mini-cupcakes. Hiervoor  gebruikte ik voor het eerst de cupcakemix en mix voor botercrème van funcakes. Eg handig, makkelijk en lekker.

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

2 Reacties

  1. Bianca 30 juni 2013 om 08:31

    Benieuwd naar de amusetour. Klinkt erg leuk!

    1. Brenda Kookt 1 juli 2013 om 07:31

      Stukje over de amusetour heb ik vanmorgen gepubliceerd, ik vind het altijd erg leuk (en lekker). Op http://www.amusetour.nl/ kun je opzoeken of in jouw omgeving ook een tour wordt georganiseerd.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *