Friday 5: BBQ

Een Friday 5 tijdens de barbecue-week staat uiteraard in het teken van barbecueën. Ik hoop dat je nog niet klaar bent met de barbecueweek, want ik heb er zelf nog alle vertrouwen in dat we morgen en/of zondag kunnen barbecueën. En mocht het weer toch niet mee zitten dan komen de recepten en tips die ik je deze week geef vast binnenkort van pas. Dat moet wel, want het zou toch té erg zijn als we dit jaar helemaal geen zomer(dag) krijgen in Nederland?

Vorig jaar hebben we ook een aantal mooie barbecue-dagen gehad en is de barbecue zeker een aantal keer gebruikt. Toen plaatste ik ook al recepten op BrendaKookt. De bezoekersaantallen waren iets lager dan nu het geval is, maar de barbecuerecepten die ik plaatste waren zeker niet minder lekker. Daarom laat ik ze graag nog een keer voorbij komen in de Friday 5.

Vandaag dus de Friday 5, barbecue style!

Hawaïspiesje

Ananas is lekker fris, en past natuurlijk helemaal bij een barbecue. Met kipsaté maak je een heerlijk Hawaïspiesje.

Hawaiispiesje

Aardappeltjes

Op de barbecue maak je in aluminiumfolie de lekkerste aardappeltjes. Wissel af met verschillende kruiden, zo heb je iedere keer weer andere heerlijke aardappeltjes.

Aardappeltjes

 Hartig (breek)brood

Wil je eens iets anders dan simpel stokbrood? Maak dan zelf eens een hartig breekbrood. Dit brood maak je zonder broodbakmachine en zonder kneedmachine. Super lekker, en je hebt geen smeersels nodig.

Hartig breekbrood

Groentespiesje

Niet op iedere barbecue kun je gemakkelijk groentebakken. Vlees wordt vaak op een spiesje geregen,dus waarom niet met groente? Weer eens iets anders dan een spiesje met vlees, een groentespies!

Groentespiesje

Kruidenboter

Heb je wel zin in simpel stokbrood en smeersels? Maak dan zelf de lekkerste kruidenboter.

Kruidenboter

Dat was de Friday 5, maar ik kan het niet laten je aan te raden ook eens bij de salades van mijn blog te kijken.

En ben je nog opzoek naar een makkelijk en lekker toetje voor na de barbecue? Maak dan de gegrilde perzik met monchou. Met dit toetje dat je (natuurlijk) op de barbecue bereid is je avond compleet.

gegrilde perzik

 

 


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
3 comments

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk