Update: 26x Groente!

26x Groente-Reeks txt

Dit hele jaar (van 1 januari tot 31 december) heb ik mezelf de tijd gegeven voor de 26x Groente!-reeks. Ik moet bekennen dat ik het bijna was vergeten. Al een tijdje heb ik er niet meer naar omgekeken. Het is dus maar goed dat ik halverwege dit jaar, vandaag dus, een artikel had gepland om de status van deze reeks te bekijken, te evalueren en te delen.

De 26x Groente!-reeks houdt in dat ik bij iedere letter uit het alfabet een recept bedenk met groente in de hoofdrol. Soms mag de groente bij uitzondering worden vervangen door fruit. Omdat ik een jaar de tijd heb om de reeks compleet te maken is deze reeks een mix van zomer- en winterrecepten. Al valt het me op dat er niet veel zomergerechten tussen zitten. Dat komt dus doordat ik de laatste twee maanden niet echt met deze reeks bezig ben geweest. Daarnaast probeer ik voor-, hoofd- én nagerechten te maken.

We zijn inmiddels over de helft van het jaar en over de helft van de recepten. Inmiddels heb ik namelijk 14 van de 26 gerechten gemaakt. Ik hoef er dus nog maar 12. Gaat goed zou je denken toch? Maar ik moet hier toch een kleine kanttekening bij maken. De makkelijke letters heb ik gehad. De moeilijke letters blijven over. Ik weet op dit moment nog niet of ik het wel ga halen om op 31 december bij alle letters een gerecht passend bij de 26x Groente-reeks te bedenken. De tijd zal het leren. Ik ga nu natuurlijk wel weer goed mijn best doen. Het is nog niet nodig geweest, maar ik sluit niet uit dat ik steeds creatiever ga worden in het koppelen van de gerechten aan de letters.

Het blijkt lastig om nagerechten met groenten te bedenken dus dan wordt het fruit. In het rijtje staan ook niet zoveel voorgerechten. Meestal grijp ik naar een hoofdgerecht. En eigenlijk vind ik dat ook wel prima. Thuis eet ik namelijk ook meestal alleen een hoofdgerecht.
De gedachte achter de 26x Groente!-reeks was dat ik weer gezonder wilde eten na de december (feest)maand. Meer groente dus. Als ik thuis gezonder eet, neem ik geen voorgerechten en maak ik geen lekkere toetjes met veel chocolade. Daarom vind ik het eigenlijk wel prima dat de meeste gerechten in deze reeks uiteindelijk hoofdgerechten zijn.

Genoeg gepraat, op naar de recepten!

26x Groente! recepten

Klik op de naam van het gerecht om het recept te bekijken

 

Heb je tips voor de letters die ik nog moet gebruiken in deze reeks? Laat dan gerust een reactie achter (je mag ook mailen naar info@brendakookt.nl)
Ik geloof namelijk dat ik wel wat tips kan gebruiken. De eisen zijn de volgende: hroente moet de hoofdrol spelen in het gerecht. De betreffende letter hoeft niet de groente zelf te zijn, het mag ook de naam van het gerecht zijn.

 


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
6 comments
 1. Misschien kun je met de E iets van erwten bedenken, een soepje misschien..
  Met de K bedenk ik iets van knoflook, komkommer, knolselderij.
  De U van uien :)
  En bij de W zijn ook meerdere groentesoorten, zoals witlof of wortel.

  Hopelijk heb je er wat aan! Sommige letters zijn inderdaad wel erg moeilijk haha, succes ermee.

 2. De Y, een moeilijke…maar wat dacht je van de Yamboon? Het is een knol die je gekookt of rauw, als salade, kunt eten. In chinese supermarkten kun je deze vinden.

  De V is vrij makkelijk, denk ik. Je neemt gewoon een Vegetarisch gerecht. Groenten spelen daarin meestal de hoofdrol.

  De U: er is een vrucht met de prachtige naam Ugli ;) http://nl.wikipedia.org/wiki/Ugli

  Succes!

 3. Grappig, ik had je net gisteren geschreven hoe ik genoten heb van je ABC-DEF serie, en hier heb je nog een andere alphabet-serie! Ik ben benieuwd hoe je de rest oplost. Succes ermee. :)

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk