Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

Snap Shots juli 2013

Juli was een heerlijke maand. Er stonden geen foodevenementen op de planning, wel is er veel gebarbecued. Niet alleen voor de barbecueweek, ook is er gebarbecued met (schoon)familie, vrienden en collega’s. Be prepared voor de vele barbecue foto’s. Naast al het barbecueën moest er ook gewoon gewerkt worden, maar aan het einde van de maand was ik lekker vrij. Kijk snel mee naar de snap shots die ik maakte.

Snap Shots juli 01

We begonnen de maand met een barbecue in Muiden.

Snap Shots juli 02

Na de barbecue stonden er twee gigantische schalen met tiramisu op tafel… natuurlijk nam ik ook een (flinke) portie.

Snap Shots juli 18
Ik maakte hapjes voor de verjaardag van mijn schoonzus. Aangezien nichtje Kyra net geboren was stond haar hoofd daar niet naar. Die van mij uiteraard wel ;-)

Snap Shots juli 09

Volgens mij heb ik bijna de hele maand buiten geluncht #heerlijk!

Snap Shots juli 10

Gezellig varen met familie. Mijn eigen barbecuetips bracht ik in de praktijk. IJskoud verfrissend water met munt en citroen. Daarna volgde wijn, de aardbeiencake en een barbecue tijdens de barbecueweek.

Snap Shots juli 16

Ik heb een nieuwe grillplaat gekregen. Ik ben dus helemaal into the panini! Binnenkort vertel ik je hier meer over.

Snap Shots juli 03

Een welverdiend wijntje in de tuin na een dag werken.

Snap Shots juli 11

Ik ontving deze maand weer heerlijke foodpost! The Free Range Cook van Annabel Langbein, een heerlijk kookboek! Binnenkort laat ik je hier meer van zien. Nieuwe melanges van Pickwick, ik ben gek op thee dus dit kwam goed uit. Én ik ontving een bomvolle HelloFreshbox.

Snap Shots juli 14

Met collega’s ging ik uiteten in Bergen. Ein-de-lijk at ik coquilles. Als visliefhebber was dat er eerder niet van gekomen. Raar, maar waar. Ze waren erg lekker, al vond ik de kreeftensaus die erbij geserveerd was een beetje te veel van het goede.

Snap Shots juli 04

Joost stuurde mij deze foto. De koelkast zal bomvol. 5 maaltijden van HelloFresh plus boodschappen die ik haalde voor het maken van hapjes en salades voor een feestje. Zijn broodtrommel voor de volgende dat paste er eigenlijk niet meer bij.

Snap Shots juli 05

Gezellig barbecueën en borrelen met collega’s als afsluiter van het collegejaar.

Snap Shots juli 06

Festival voedsel, lekkere kipsaté! (niet mij hand en voeten, wel mijn portie kipsaté)

Snap Shots juli 07

Ik maakte hapjes en salades voor een verjaardag. The day after nam ik restjes pastasalade mee naar het werk voor de lunch. Zonde om weg te gooien.

Snap Shots juli 08

Deze maand testte ik de Hellofresh box met recepten van Annabel Langbein. Dit zijn de maaltijden die we hebben gegeten:

 • Gebakken kippendij met limoenblad, chilipeper en groenten
 • Thaise biefsalade met noedels
 • Gegrilde zalm met aardappelen en sperziebonen met citroen
 • Paccari met ricotta, spinazie en rode peper
 • Pikante roerbakschotel met kikkererwten en paprika

De pikante roerbakschotel met kikkererwten staat niet op de foto. Deze heb ik bij een barbecue geserveerd. Dit gerecht was het minst naar mijn smaak. Daarom vond ik het wel lekker dat ik het met meerdere personen kon delen.
De Thaise biefsalade deelde ik al met je in dit artikel. Vooral de combinatie van limoen met chilisaus vond ik ontzettend lekker. Dit is ook bij het gerecht van de gebakken kippendij gebruikt. Deze combinatie ga ik zeker vaker eten. De gegrilde zalm met aardappelen en sperziebonen was onze favoriet. Een lekker  (simpel) gerecht met zomerse smaken, ideaal als je in de tuin kunt eten. De aardappeltjes hebben we de week erna nog een keer gemaakt.
Lijkt het je leuk ook een keer HelloFresh te testen? Tot eind september kun je een box met korting bestellen. Gebruik kortingscode: BRENDA15. Meer informatie hierover lees je hier.

Snap Shots juli 13

Tegen het einde van de maand het ik echt een BREAK nodig. Ik was aan vakantie toe! #Kitkat

Snap Shots juli 17

Na het werk lekker relaxed samen met mijn lief barbecueën in de tuin. We hadden alles zo neergezet dat de skottelbraai uit de wind stond en wij lekker in het zonnetje konden zitten. Echt genieten..

Snap Shots juli 12

Simpel, maar echt een feestmaal voor mij. Witlof met ham en kaas uit de oven, gekruide aardappeltjes (HelloFresh-style) en een slavink.

Snap Shots juli 20

Ik was aan een break toe, en gelukkig kreeg ik dat ook. De afgelopen week gingen we naar vrienden die in Nederland op de camping stonden. Het weer was top! Bijna te warm, maar we mogen natuurlijk niet klagen dat het eindelijk zomer is. Ik ben geen snoeper, maar als ik een dagje (of langer) wegga trakteer ik mezelf meestal op deze yoghurt snoepjes. Lekker! Met warm weer bewaar ik ze in de koelkast, zijn ze lekker fris.

Snap Shots juli 21

Brenda Kookt goes camping-style! Ik was niet in charge over het eten, omdat ik ook vakantie had vond ik dat he-le-maal niet erg. Wel mocht ik in de tent de spekjes bakken voor in de lekkere salade van Jorien.

Snap Shots juli 19

En natuurlijk ging de barbecue hier ook aan :-)

Snap Shots juli 22

Bij het meer genoten we van het zonnetje, als verkoeling namen we deze gouwe ouwe.. ken je hem nog?

 

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

6 Reacties

 1. Priscilla 31 juli 2013 om 11:58

  Wat een heerlijke foto’s! Zo’n wrap met brie is een goed idee zeg!

 2. Silke 31 juli 2013 om 12:32

  Ow wat heb jij een leuke maand gehad zeg!

 3. Maxime 31 juli 2013 om 12:56

  Ziet er allemaal weer lekker(en leuk) uit!

 4. Marja 31 juli 2013 om 17:45

  Oh in dat boek van Annabel staan echt lekkere recepten, hè? Ik heb em ook! Je hebt echt een super maand gehad zeg! Beter dan mijzelf. Ik hem anderhalve week ziek op bed gelegen meer dier hitte en hoge koorts! Ben er nog niet helemaal, maar heb weer interesse in mijn omgeving! En ik heb dat bewuste boek opgezocht en heerlijk recepten liggen lezen! Ja daar staan lekkere dingen in en super goed beschreven hoe te maken valt me op! Dat kan echt iedereen! Van beginner tot gevorderde. Die aardappeltjes zxier er idd goed uit, maar ik heb nog geen trek. Dat komt nog wel. Geniet van de zomer! Groetjes. :-)

  1. Brenda Kookt 2 augustus 2013 om 20:38

   Vervelend dat je ziek was zeg. Nu opknappen zodat je straks weer lekker kunt koken :)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *