Friday 5 – Honing/Mosterd

Laatst viel het me op dat ik vaak honing en mosterd gebruik in gerechten. Honing-mosterd gebruik ik regelmatig als dressing in salades, maar het is ook heerlijk bij kip of zalm. Of als dipsausje. Ook in combinatie met balsamicosiroop is honing-mosterd een topper.

In de supermarkt is honing-mosterdsaus of -dressing ook erg populair. Je komt het overal tegen. Sinds ik heb ontdekt dat je super gemakkelijk zelf een honing-mosterdsausje kunt maken koop ik het niet meer. Ik meng het met olijfolie als dressing, met mayonaise als sausje en met yoghurt als ik een ‘mager’ sausje wil. Ook lekker om er extra (verse of gedroogde) kruiden als bieslook of dille door te mengen.

Vandaag in de friday 5, vijf  recepten waar ik honing en mosterd in verwerkt heb.

Honing-mosterd 2

In de mega lekkere Kip Cajun Wraps wordt honing mosterd gebruikt als sausje. Goede combi met de gekruide kip en gebakken spek.

Honing-mosterd 4

In de aardbei-spinaziesalade met couscous is aan de honing en mosterd balsamicosiroop toegevoegd. Dit wordt lekker door de couscous gemengd, waardoor je de dressing nog beter proeft. Een topper, deze dressing is mijn favorietje.

Honing-mosterd 5

In de broodtaart met zalm en komkommer heb ik een ‘spread’ gemaakt van honing en mosterd door het te mengen met roomkaas. Dit past super goed bij de gerookte zalm. Honing-mosterddressing is dus ook super lekker bij een wrap met gerookte zalm.

Honing-mosterd

In tapasrestaurants staan vaak pollo rebozado con miel y mostaza op de kaart. Oftewel krokante kip met honing en mosterd. Dit tapas gerechtje heb ik omgetoverd in heerlijke kipspiesjes. De gebakken stukjes kip worden voor het serveren nog even in de sticky honing-mosterdsaus gedoopt, yummy!

Honing-mosterd 3

Geitenkaas en honing zijn vriendjes van elkaar, een top combinatie. In de krieltjessalade met geitenkaas heb is naast de honing ook een beetje mosterd toegevoegd bij de dressing. Een lekkere makkelijk salade. Ideaal voor een zomerdag.


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
4 comments
  1. Er zitten weer lekkere tussen hoor! De wraps and krieltjes salade trekken het hardste! Lekker om koud te eten met dit hete weer! Mmm…lekker! Bedankt voor het delen van goede ideeën! Groetjes. :-)

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk