Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

dé Brenda Kookt met LEV BBQ box!

De box bevat een complete barbecuemaaltijd voor 4 personen!

Wil je 8 juli lekker van de box genieten?
Bestel dan voor donderdag 1 juli21.00,  uur.

Bestel nu:

dé Brenda Kookt met LEV BBQ box!

De box bevat een complete barbecuemaaltijd voor 4 personen!

Wil je 8 juli lekker van de box genieten?
Bestel dan voor donderdag 1 juli 21:00 uur.

Foodfoto’s Italië/Toscane

Vorige week kwam ik terug van een heerlijke vakantie in Italië. We verbleven nabij Siena in Toscane. We hebben heerlijk genoten. Activiteiten hebben we afgewisseld met relaxen bij het heerlijke zwembad van het hotel. Het was een typisch Toscaans hotel. Geen grote flatgebouwen maar een aantal pittoreske gebouwen in een grote tuin. Het hotel heette niet voor niets Hotel Garden (Siena).

Dat in Italië heerlijk gegeten kan worden is algemeen bekend. Ik zag mede daarom ook ontzettend uit naar deze vakantie. In deze blogpost laat ik je zien wat ik zoal gegeten heb. Volgende week zal ik een blogpost plaatsen met foodie-tips in Toscane. Maar nu eerst de foto’s.

Foodie in Toscane 12

We ontbeten dagelijks in het hotel. Ik heb me laten vertellen dat Italianen doorgaans ontbijten met een cappuccino en een zoet broodje. Dat was in het ontbijtbuffet terug te zien. Er stonden kannen gewone koffie, maar ook kon je zelf een cappuccino maken met het grote koffieapparaat dat daar stond.
Naast het Europese buffet met broodjes, eieren, jam, kaas, ham, salami, melk, cornflakes etc. was er ook een grote tafel met daarop Italiaanse zoetigheden (helaas niet op de foto). Hierop stonden dagelijks schalen met zoete croissants en verschillende taarten en cakes. Taart op de nuchtere maag was me toch iets te gek. Maar het was wel lekker als toetje bij het ontbijt. Meestal nam ik bovenstaande. Yoghurt, fruit, broodjes, ei, nutella, salami, water en jus d’orange. Als toetje nog een stukje taart of cake. Niet echt avontuurlijk, maar wel een prima start van de (warme) dag.

Foodie in Toscane 20

In Italië groeien citroenen (maar ook vijgen en olijven) aan de bomen. Super om te zien. Ik wist niet eens hoe de “citroenboom” eruit zag. Deze boompjes stonden gewoon op het terras van het hotel.
En een van de vele ijsjes die ik heb genuttigd. Deze keer bij het zwembad.

Foodie in Toscane 13

In Italië wordt bijna niet met broodjes geluncht. Sommige restaurantjes hebben wel panini’s of foccia’s op de lunchkaart staan. Die heb ik een paar keer genomen, maar dat viel me toch een beetje tegen. Het lekkerste vond ik een salade.
Op deze foto zie je ook kappertjes, noem ze maar kappers. Ze zijn vergeleken de kappertjes bij ons ontzettend groot.

Foodie in Toscane 19

Italië het land van de pizza’s! Hier smaken de pizza’s het allerbeste. Pizza’s met parmaham, super lekkere salami, tonijn of groenten. Yum!
Wat wel opvallend is dat ze in Italië geen kip op pizza eten. Pizza pollo hebben ze dus niet. Dat is vast iets wat we in Nederland hebben bedacht.

Foodie in Toscane 7

En… het land van de ijsjes! Op sommige dagen heb ik meerdere ijsjes gegeten. Meestal neem ik standaard ‘yoghurt’ als smaak. Daarbij een ander smaakje. Soms een vruchtensmaak zoals de mango hierboven maar soms ook tiramisu of cookiedough. Omdat het erg warm was vond ik ook wel vaak dat ik een ijsje had verdiend. Om af te koelen.

Foodie in Toscane 14

Een kleine snack op het strand.

Foodie in Toscane 2

Je kunt er niet om heen: Bruschetta! De tomatenbruchetta zie je het meest. Maar er zijn ook variaties met paddestoelen en kazen. De tomaten in Italië zijn lekker sappig en vol van smaak. Een heerlijk hapje tussendoor of als voorgerechtje.

Foodie in Toscane 1

Een schaal anti-pasti als voorgerechtje. Je kunt dit zien als een soort tapas. Verschillende soorten vlees (salami, parmaham etc.), caprese salade (tomaat en echte mozzarella, geen plastic), olijven, gemarineerde geroosterde paprika en aubergine. Met daarbij brood.

Foodie in Toscane 8

Op mijn food-to-do list stond risotto. Ik was nieuwsgierig hoe de echte risotto in Italië zou proeven. In Florance at ik deze risotto met asperges en witte truffel. Een topper.
Graag had ik ook nog risottoballetjes of kegeltjes geproefd. Maar die ben ik helaas niet tegengekomen.

Foodie in Toscane 15

Een snelle maaltijd bij het strand. Ik ging voor spaghetti.

Foodie in Toscane 9

Toen ik vitello tonnato op de kaart zag staan moest ik dat proberen. Helaas viel het me een beetje tegen. Het was naar mijn smaak nogal veel tonijnmayonaise. Toen ik dit in eerste instantie voor me zag staan was ik bang dat ik daarna nog honger zou hebben (het was een hoofdgerecht). Echter kreeg ik het niet eens op. Het was erg machtig. Vitello tonnato als voorgerechtje is blijkbaar meer mijn ding.

Foodie in Toscane 18

Kipfilet gevuld met vijgen en Pecorino kaas, gerold in pancetta.

Foodie in Toscane 17

Deze foto’s zijn niet zo goed gelukt. Maar dit was het lekkerste dat ik gegeten heb.
Het suddervlees was super mals met een jus die vol van smaak was. Echt genieten.
De chocoladetaart was perfect, niet droog en vol van chocolade smaak.

Foodie in Toscane 5

Natuurlijk moest ik ook tiramisu gegeten hebben. Dit is niet de echte klassieke maar meer een moderne versie. Ook lekker hoor. Maar Joost at later de echte klassieke tiramisu, de lekkerste. Helaas koos ik toen voor iets anders.

Foodie in Toscane 21

Nog meer ijs én een limoncello tiramisu. Die was echt góddelijk! De bediening vroeg of ik wist wat limoncello was. Ik vertelde dat ik het ook in huis had in Nederland. Daarna kwam de fles limoncello met glaasjes op tafel. De Italiaanse limoncello is echt super.

Foodie in Toscane 11

Nog meer chocolade.. Ik kan Italië wel het land van de toetjes noemen. Nog nooit heb ik zoveel lekkere toetjes gegeten tijdens een vakantie. Dit is een chocoladetaartje. Het is eigenlijk een Moelleux au chocolat (misschien ken je die wel van Heel Holland Bakt?). Helaas liep de chocolade er niet mooi uit. Maar hij wel wel erg lekker.

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

17 Reacties

 1. kees 10 augustus 2013 om 14:56

  super land en lekker eten!!
  leuk verslag.

 2. Margo Welker 11 augustus 2013 om 14:48

  Hoi Brenda,

  ik wilde altijd nog een keer naar Italie op vakantie, maar nu weet ik het zeker!! Wat ziet alles er heerlijk uit…..

 3. Merle 3 augustus 2014 om 15:03

  Oh My… Wat een heerlijke foodposts! Ik zie dat ik m’n wens vorig jaar al had uitgesproken. Kan niet wachten ;-)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *