Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

The Free Range Cook- Review

The Free Range Cook txt

The Free Range Cook is op dit moment officieel nog het recentste kookboek van Annabel Langbein. Afgelopen zomer lag dit mooie kookboek bij mij op de mat. Inmiddels mag ik de opvolger, Simple Pleasures ook aan mijn collectie toevoegen. Officieel komt deze begin september uit. Binnenkort vertel ik je daar meer over. Vandaag gaan we het hebben over The Free Range Cook.

Op 24Kitchen wordt de serie die bij dit boek hoort al een tijdje uitgezonden. Al vaak heb ik lopen watertanden bij het zien van de heerlijke gerechten die Annabel maakt. Daarom was ik blij verrast toen dit heerlijke boek deze zomer bij mij op de mat lag. Nog nooit heb ik in korte tijd zoveel recepten uit hetzelfde kookboek gekookt. Tijd voor een review over dit heerlijke kookboek.

The Free Range Cook 2

Annabel kookt met ingrediënten van het seizoen. Deze haalt ze het liefst uit haar eigen tuin, of haar directe omgeving. In het boek is dit goed terug te zien. De hoofdstukken zijn ingedeeld naar de plaats waar de ingrediënten vandaan komen (met uitzondering van het hoofdstuk ‘Uit de oven’). Hierbij is onderscheid gemaakt tussen ‘Uit de groentetuin’, ‘Van de boerderij’, ‘Uit zee en meer’, ‘Uit de voorraadkast’ en ‘Uit de boomgaard’. Ieder hoofdstuk begint met een pagina met mooie foto’s, gevolgd door een inleidende tekst over het hoofdstuk.

Het boek is prachtig. Het past echt bij de stijl van de recepten. Rustiek en robuust. Ik wil het bijna “Boers” noemen. Ik houd er van. De fotografie sluit ook goed aan bij dit thema, prachtige foto’s van ingrediënten, gerechten en van Annabel in haar tuin. Alleen al om de foto’s zou ik dit boek meerdere malen kunnen ‘lezen’ of door kunnen bladeren. Maar niet alleen de foto’s zijn een genot. Ook de recepten zijn zeer gevarieerd. Wat dacht je van een zoet abrikozenbrood, tomatenpassata, pittige curry, gebakken olijven, recepten voor heerlijke hartige taarten, maar ook voor gerechten met kip en zelfs inktvis. Niet alleen vind je in dit boek complete gerechten. Ook marinades en bereidingen waarmee je zelf jam of crème fraîche kunt maken vind je terug in dit kookboek. Recepten voor thuiskoks die zoveel mogelijk zelf willen maken.

Dit boek pak je er niet bij als je een chic dinertje wilt organiseren voor vrienden. Wel als je gezellig wilt wilt eten uit grote schalen. Zet de schalen op een lange tafel zodat iedereen kan pakken wat hij wil.

The Free Range Cook 6

Pluspunten

 • The Free Range Cook bevat gerechten die niet alleen op feestjes kunnen, maar ook als je na een werkdag zin hebt om nog even lekker te koken.
 • Annabel geeft niet alleen recepten om complete gerechten te maken maar ook om zelf dingen te maken die je anders misschien zou kopen zoals crème fraîche, kaas en ijs.
 • Annabel geeft aan dat je sommige recepten/bereidingen voor meerdere gerechten kunt gebruiken. Zo maak je een pan tomatensaus waar je meerdere kanten mee op kunt.  Kijk, daar heb je wat aan!
 • Het boek is een plaatje. Qua fotografie, vormgeving, alles klopt. Hier blijf ik in bladeren.

Minpunten

 • Als ik een recept terug wil zoeken is het soms lastig om te bedenken in welk hoofdstuk ik het op moet zoeken. In de inhoudsopgave staan geen recepten vermeld.

The Free Range Cook 7

Ben je opzoek naar een kookboek waaruit je lekker voor familie en vrienden kunt koken? Of wil meer producten (zoals brood en kaas) zelf gaan maken? Dan raad ik je The Free Range Cook van Annabel Langbein zeker aan. Het is een heerlijk kookboek die ik er zeker vaak bij ga pakken.

The Free Range Cook van Annabel Langbein is uitgegeven door Van Diskoeck. Dit kookboek is verkrijgbaar bij de boekhandel en kost € 25,00.

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

6 Reacties

 1. Tineke 15 augustus 2013 om 08:17

  O, wat zijn kookboeken toch verslavend!!! Ik liep erover te denken het laatste kookboek van Donna Hay aan te schaffen maar nu ik jouw review lees twijfel ik weer. Moeilijk! Ik vraag kookboeken meestal aan in de bieb (mijn kast puilt al uit)..
  En als ik dan denk dat ik niet kan leven zonder een bepaald kookboek, dan schaf ik hem aan. Ik geniet elke dag van blog, ga zo door!

 2. cilia 15 augustus 2013 om 11:06

  Ik heb hem mezelf kado gedaan bij de huishoudbeurs (wel met ‘n kortingsbon van €5,-) en ik vind het ‘n geweldig boek!!! Net zoals je zei, alleen al om in te kijken. Hier zijn de “kaneelbroodjes” nog steeds favoriet en het krokante buikspek.

 3. Lisa 15 augustus 2013 om 11:41

  Zoals jij het omschrijft lijkt dit me een heerlijk kookboek. Ik ga hem onthouden.

 4. Marja 15 augustus 2013 om 23:53

  Ik heb hem al ruim anderhalf jaar en al heeeeeeeel veel gebruikt! Heb je al zelf crème fresh gemaakt? Nou …ik kan je vertellen dat het super lekker is! Ik maak het regelmatig! Je kunt het in zoveel gerechten gebruiken! Net als al het andere van Annabel! Echt een super boek dat je vaak zult gebruiken! Geniet ervan! Groetjes. :-)

  1. Brenda Kookt 16 augustus 2013 om 19:07

   Wat goed dat jullie het met me eens zijn :)
   @Tineke wat een slim idee. Zo weet je zeker dat je een kookboek koopt dat in de smaak valt (letterlijk en figuurlijk)
   @Marja, de crème fraîche heb ik nog niet gemaakt. Maar na jouw reactie moet ik dat dus snel eens gaan doen.

 5. Maura - YLT 17 augustus 2013 om 09:03

  Wat een leuke review! Ik heb deze week ook haar nieuwe boek gekregen. Krijg nu ik dit lees helemaal zin om eruit te koken :)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor mijn maandelijkse nieuwsbrief en ontvang tijdelijk een gevarieerd weekmenu (5 recepten) uit de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 helemaal gratis!