Friday 5: Courgette!

Courgettes

Het is courgette-tijd. En ik hou van courgettes. Regelmatig beland er een courgette in mijn winkelwagentje. Soms weet ik al wat ik er mee ga doen, soms nog niet. Maar een courgette komt altijd van pas. Het kan altijd nog door een pastagerecht of roerbakschoteltje.

Helaas is het mij dit jaar (alweer) niet gelukt om courgette te laten groeien in mijn tuintje. Volgend jaar weer een nieuwe kans, dan moet het me echt eens gaan lukken. Bij mijn overbuurman is het wel gelukt, daar liggen mega grote courgettes in zijn winkeltje aan de weg. En ook collega’s en vriendinnen vragen aan me of ik nog een courgette-recept heb omdat ze courgettes kregen hebben van buurmannen of vrienden.

Daarom vandaag in de friday 5: 5 keer COURGETTES!

Maak een romig courgettesoepje. Lekker bij de lunch, op zondag middag (of iedere andere middag waarop jij wel een soepjes zou lusten) of met een broodje als avondmaaltijd.

Ben je opzoek naar een warme lunch? Maak dan een frittata met courgette. Je verwerkt er niet alleen courgette in, ook andere restjes uit je koelkast. Voor je het weet staat er een heerlijke frittata op tafel.

Wil je iets lekkers voor bij de borrel, of wil je een verfijnd voorgerechtje maken? Maak dan de overheerlijke courgette rolletjes met geitenkaas.

Courgette als hoofdgerecht? Vul hem dan met een gehaktmengsel! Bijvoorbeeld met cranberry-gehakt of een tomaten/gehaktmengsel.

Verwerk courgette ook in de ratatouille. Lekker met couscous, pasta, rijst of aardappeltjes. Net waar je trek in hebt.

.. het zesde gerecht (ik weet dat het een friday 5 is, maar ik kan het niet laten deze ook nog te noemen) dat ik met jullie wil delen verschijnt de komende week op mijn blog. Dat blijft nog even een verrassing. Maar het is een courgette-gerecht, en een hele lekkere. Ik hoop dat je daar nog even op kunt wachten. Om het goed te maken kun je courgette tot die tijd ook verwerken op een pizza of in een pastagerecht of hartige taart.

Is het jou wel gelukt courgettes te laten groeien in je tuintje? En wat is je favoriete courgette-gerecht?

 

 


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
5 comments
 1. I love courgette.

  Ik gebruik het vaak voor lasagne (in plaats van lasagne bladeren) of in een salade.
  Ik wil ook graag nog een keer courgetterolletjes maken met een lekkere vulling.

 2. Hoe speel je het klaar om courgettes NIET te laten groeien? Die dingen nemen je hele moestuin over als je ze niet in toom houdt! Veel water, veel zon, en je kunt zelf een stalletje beginnen. Veel plezier volgend jaar! ;)
  Lekkere recepten, dank je wel!

 3. Ze hebben veel water en ook mest nodig en dan produceren ze volop!
  Ik heb ze zelfs in potten in de tuin staan en ook dat werkt!
  Lekker voor soepjes, courgettebrood,courgettecake, stoofpotjes, lekker gegrild,etc.
  kortom: probeer het volgend jaar nog eens; niet opgeven,hoor! :-)

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk