Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

NU VERKRIJGBAAR​
De 2021 scheurkalender 
nu met gratis bewaarmapje!
2021 scheurkalender & Brenda’s nieuwe kookboek!

Resultaten enquête Brenda Kookt

Enquete resultaten

In juni plaatste ik een enquête op Brenda kookt. Ik was benieuwd naar jullie mening, en daarnaast ben ik ook erg nieuwsgierig naar jou, mijn bezoeker. Wie ben je en hoe ben je bij Brenda Kookt terecht gekomen? Het houden van een enquête was een mooie manier om dit te weten te komen. Het heeft even geduurd, maar bij deze deel ik de resultaten graag met je :)

Demografie

Het blijkt dat 96% van jullie vrouw zijn, tegen 4% man. Ik moet toegeven dat me dat niets verbaasde, ik had inmiddels wel door dat mijn blog voornamelijk door vrouwen bezocht werd (al zijn mannen die van koken houden ook meer dan welkom). Jullie leeftijden zijn goed verdeeld. Slechts 8% van de bezoekers (die de enquête hebben ingevuld) is jonger dan 20 jaar. De grootste groep (43%) is, net als ik zelf, tussen de 20 en de 30 jaar, 11% is 31 tot 40 jaar, 21% 41-50 jaar en 17% is 50+.
Leuk om te zien dat het zo mooi verdeeld is. Brenda Kookt staat tenslotte voor lekkere recepten, voor ieder wat wils. En zo aan jullie leeftijden te zien gaat dat helemaal goed.

Bezoek

Persoonlijk was ik ook ontzettend benieuwd hoe jullie op mijn blog zijn beland. Het blijkt dat 42% van jullie via een andere blog bij mij terecht is gekomen en 22% via via of mondeling. Leuk om te weten!
Veel van jullie worden niet op de hoogte gehouden van updates. 25% volgt me niet via social media en ontvangt ook geen updates per mail.
Ongeveer de helft van jullie bezoekt Brenda kookt een paar keer per week en zelfs 25% komt dagelijks even bij me langs. Maar de  meeste van jullie komen langs op willekeurige momenten (68%). Net wanneer het uitkomt.
Het afgelopen jaar plaatste ik ongeveer 3 tot 5 keer per week een blogpost. 18% geeft aan dat dit het aantal blogposts is dat ze wekelijks willen lezen. Daarbij geeft 29% aan dat het goed is zoals het is en 25% maakt het niets uit.

Inhoud

Op mijn vraag welke artikelen jullie het leukste vinden om te lezen waren 3 antwoorden mogelijk. Het blijkt dat jullie de recepten het leukste vinden om te lezen, dit kreeg 72% van de stemmen. Dat is erg leuk om te horen want dat zijn toch de artikelen die ik het meest plaats. Daarnaast vinden jullie How To’s ook erg interessant (52%). Daarna scoren de informatieve artikelen, reviews van kookboeken en producten en persoonlijk updates allemaal 20%. Dit zijn allen artikelen die minder vaak geplaatst worden en die ik probeer af te wisselen.

Ik was benieuwd welke recepten jullie vaker willen zien. Ook hier waren meerdere antwoorden mogelijk. Het liefst willen jullie gezonden en makkelijke recepten (beide 53%) vaker terugzien op Brenda Kookt.
Hapjes en bakrecepten zien jullie ook graag vaker verschijnen op Brenda Kookt (beide 30%). De afgelopen tijd zijn er niet veel bakrecepten voorbij gekomen. Bij deze neem ik me voor om weer vaker te gaan bakken. Een mooi tijdverdrijf op een regenachtige zondagmiddag.

Ook vroeg ik jullie op welk vlak jullie vinden dat er verbetering mogelijk is. Dit vond ik best eng om te vragen, want wat doe ik als jullie heel veel veranderd willen hebben? Mijn ‘angst’ bleek gelukkig nergens voor nodig te zijn want 81% procent van jullie vind het goed zoals het nu is. Dat is fijn om te weten. Dat laat zien dat jullie mijn blog een fijne plek vinden en jullie je niet ontzettend irriteren aan bepaalde aspecten daarvan.
De overige antwoordmogelijkheden zoals de schrijfstijl, kennis van zaken en indeling van het blog scoren allemaal minder dan 5%. Kennis van zaken krijg ik steeds meer naarmate ik me bezighoudt met dit blog. Ik ben mijn blog begonnen omdat ik meer wilde doen en leren op het gebied van koken. Door mijn blog heb ik veel geleerd en krijg ik steeds meer kennis van zaken. Ik hoop dat zo ook op jullie overkomt. Jullie zijn getuige van mijn groei in de keuken. Ik hoop te blijven groeien, en dat ik dit via mijn blog met jullie kan blijven delen.
Mijn schrijfstijl ik erg eigen. Ik heb geen schrijfcursus of dergelijke gevolgd, al zou ik dat in de toekomst best eens willen doen. Eigenlijk schrijf ik op mijn blog zo ongeveer zoals ik tegen je zou praten. Zelf vind ik dat prettig. De ene keer houdt ik het beknopt, andere keer wil ik meer kwijt over het onderwerp, apparaat of ingrediënt. Dat is per keer verschillend.

Tot slot vroeg ik of jullie nog opmerkingen hadden. De opmerkingen die jullie gaven waren ontzettend positief. Jullie vonden allemaal dat het goed ging en dat ik zo door moest gaan. Super om te lezen dat jullie het zo tevreden zijn met mijn blog. Ik blog nog steeds met heel veel plezier en dit komt mede door de bezoekers.

Bedankt voor het invullen van de enquête, en je (regelmatige) bezoek aan BrendaKookt.nl. Het foodbloggen vind ik  super leuk om te doen, jullie lieve reacties en tips maken dit nog leuker. Voorlopig ga ik hier zeker mee door. Er zijn wel een aantal dingen die ik wil veranderen aan mijn blog. Achter de schermen word hier al hard aan gewerkt. Een aantal veranderingen zijn al zichtbaar, en een aantal zullen zeer snel zichtbaar zijn. De komende week vertel ik je hier meer over.

Ik sta altijd open voor tips, aanvullingen of opmerkingen.  Laat een berichtje achter onder dit artikel of mail naar info@brendakookt.nl

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *