Een heerlijk maaltje, dat is deze ovenschotel met courgette. En gehakt, tomaat, rode pesto en aardappelschijfjes.
Dit is een schotel geïnspireerd op een recept van mijn schoonmoeder. Om er een complete maaltijd van de maken heb ik een paar ingrediënten toegevoegd. De rode pesto is een belangrijke smaakmaker in deze schotel. Het geeft een heerlijke smaak aan het gehakt. En dit past weer perfect bij de courgettes.
Deze schotel kun je goed voorbereiden. Bouw de schotel alvast op en bewaar hem in de koelkast. Voordat je hem in de oven schuift verdeel je de kookroom en geraspte kaas erover.
Ovenschotel courgette
Extra benodigd:
- ovenschotel
Bereidingstijd 20 minuten (plus 1 uur oventijd)
Ingrediënten voor 4 personen
- 400 gram rundergehakt
- 1 ui
- 120 gram rode pesto
- peper en zout
- 500 gram aardappelschijfjes, voorgekookt
- 4 tomaten
- 1 courgette
- 250 gram kookroom
- 100 gram geraspte kaas
Bereiding
Vet een ovenschaal in en verwarm de oven voor op 200 °C.
Snijd de ui in halve ringen, bak dit in olijfolie even aan. Voeg de gehakt erbij en bak dit rul.
Ondertussen snijd je de courgette en tomaten in plakjes.
Als het gehakt gaar is meng je de pesto erdoor. Breng het gehaktmengsel op smaak met peper en zout.
Verdeel de aardappelschijfje over de bodem van de ovenschaal. Leg de tomatenplakjes erop.
Verspreid het gehaktmengsel over de tomaten. Leg de courgetteplakjes dakpansgewijs op het gehaktmengsel. Verdeel de kookroom over de schotel.
Bak de schotel 60 minuten in de oven zodat de courgetteplakjes zacht en gaar worden.
Tussendoor, als de schotel 40 minuten in de oven zit, verdeel je de geraspte kaas erover zodat dit mooi gaat smelten en niet aanbrandt.
———————————————
Op de hoogte blijven? Volg mijn blog via Facebook, Twitter of Bloglovin.
Op Instagram (username @brendakookt) komen de lekkerste foodfoto’s voorbij!