Friday 5: Herfstrecepten

Herfst recepten

Vandaag geef ik je een stukje herfst, want officieel  is inmiddels toch echt de herfst begonnen. Eerlijk gezegd vind ik dat helemaal niet erg. Ik hou van het voorjaar en de zomer, maar ook van de herfst en winter. Het heeft iets gezelligs, iets knus. En bij de herfst horen geen verfrissende salades en koude ijsjes maar lekkere warme herfstrecepten zoals een kom soep, een hartverwarmend stoofpotje of stamppot met rookworst.

Om je alvast mee te nemen in herfstsferen staan de herfstrecepten centraal in deze Friday 5. Vijf keer herfst op je bord, wen er maar vast aan. Heerlijk!

Pompoen
Bij herfst denk ik meteen aan pompoen. Niet alleen omdat ik de kleur oranje associeer met de herfst, maar ook omdat pompoenen in de herfst volop verkrijgbaar zijn. Met pompoen kun je heel veel kanten op, mijn favoriet blijft het pompoen-bladerdeeg taartje, maar een pompoensoep is ook altijd goed.

Stamppot
Herfst en winter staan wat mij betreft voor stamppot! Stiekem eet ik mijn lente-stamppotje met rucola ook graag in de herfst maar een simpele andijviestamp met spekjes of boerenkoolstamppot met worst gaat er bij mij ook wel in.

Stoven
Mijn eerste stoofschotel van dit najaar is alweer gemaakt. Meestal maak ik een variatie op dit recept, een van de eerste recepten op het blog. Het is niet alleen lekker om vlees te stoven, peren stoven doe ik ook graag. Dit weekend ga ik weer voor de stoofpeertjes van mam. Altijd lekker, ik maak extra veel zodat ik een deel kan bewaren.

Zuurkool
Ik ben zo iemand die zuurkool echt lekker vind. Niet te vaak, ik hoef het bijvoorbeeld niet iedere week te eten, maar zo na de zomer kan ik niet wachten tot we weer zuurkool eten. Ik heb het al in huis. Waarschijnlijk wordt het een ovenschotel, een beetje standaard maar wel lekker. Wil je eens iets anders met zuurkool? Maak dan eens deze zuurkooltaart of een gerecht met gestoofde zuurkool.

Broodje uiensoep
Wil je even opwarmen tijdens de lunch? Ga dan voor een kom soep of een warm broodje. En als je zin hebt in een warm broodje dan moet je echt mijn broodje uiensoep maken. Super lekker, als ik er aan denk loopt het water me in de mond. Dit broodje ga ik zeker snel weer eten.

Hou je van de herfst? Wat is jouw favoriete herfstgerecht?

 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
7 comments
  1. Ik ben niet echt van de stamppot. Het is meer dat ik niet van gekookte aardappels meer houd. Maar het broodje uiensoep is wel echt een aanrader!! Heb hem al meerdere keren gemaakt, super lekker!

  2. Stoofschotel! Heb van de week een hele grote pan gemaakt en in delen ingevroren. Heerlijk. Maar broodje uiensoep ga ik ook zeker een keer maken.

  3. Wat een heerlijke recepten heb je weer op tafel getoverd! Ze zien er echt zeer smakelijk uit en ik lust zo goed als alles, dus dat is makkelijk! Ik ga ook zeker je pompoentaartje proberen! Bedankt voor je recepten! Fijn weekend, Brenda. :-) :-) :-)

  4. Brenda, ik heb afgelopen maandag de sperziebonen schotel gemaakt. Mijn man en ik vonden het heerlijk. Het was goed gelukt. Bedankt voor het lekkere recept!

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk