Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

Snap Shots September

Het is gedaan met de zomerfoto’s want de herfst is begonnen, aan de snap shots die ik in september maakte is dit duidelijk te zien. Ik dacht dat ik een rustige maand had gehad, maar aan de foto’s te zien stond er ieder weekend wel weer een feestje of etentje gepland. Gelukkig is het redelijk mooi weer gebleven, maar in september heb ik me niet meer gewaagd aan zomerse dingen als barbecueën, picknicken en het nuttigen verkoelende drankjes. Al is er wel een erg lekker ijsje gegeten. Wat nog meer? Dat laat ik je zien, kijk mee naar de food snap shots die ik deze maand maakte.

Snap Shots september 2013 1

Ik begon de maand met een verjaardagsfeestje op sandaaltjes. Een vriendin vierde haar verjaardag bij Roest in Amsterdam, een hele leuke plek. Nu ik deze foto terugzie vind ik het toch wel erg jammer dat we voorlopig geen sandaaltjes meer aan kunnen. Ik heb mijn warme sloffen inmiddels uit de kast gehaald.

Snap Shots september 2013 6

Ik hoop dat jullie deze foto niet schokkend vinden, ik vind hem te apart om niet te plaatsen. In september vond er namelijk toch nog een soort van barbecue plaats, namelijk varken aan het spit. Op een kermisborrel van vrienden was dit een groot spektakel. Ik had er al wel over gehoord, maar het nog nooit gegeten laat staan gezien. Toen ik de varken voor het eerst zag moest ik even slikken. Ik wist niet of ik dit wel lekker zou vinden. Voordat het varken aan het spit gaat is het al klaargemaakt. Het zijn alleen botten, vlees en vel wat je ziet, het varken moet minimaal drie uur garen voor het klaar is. Het blijkt super lekker te zijn, zelfs het knapperige velletje is een traktatie. Verder is het lekker mals en sappig vlees. We aten een soort broodje beenham maar dan veel lekkerder.

Snap Shots september 2013 8

Op kantoor was het snikheet de eerste week van september, en dat terwijl het super druk was in verband met de start van het nieuwe collegejaar. We vonden dat we onszelf op een verfrissend ijsje mochten trakteren. Een collega kwam met een van de 5 kisses van magnum aanzetten, die sla ik niet af! Dit is de crème brûlée smaak.

Snap Shots september 2013 9

Op de Keuken-pagina van de Flair stonden mijn Courgetterolletjes. Super leuk! Heb je ze gespot?

Snap Shots september 2013 25

De start van een gezellig etentje met vrienden bij ons thuis. Ik zou het simpel houden maar uiteindelijk heb ik er toch iets meer werk van gemaakt dan ik van plan was. Het was weer een heerlijk avondje.

Snap Shots september 2013 10

Onze afwasmachine deed een “Uri Geller”

Snap Shots september 2013 5

Ik heb een zwaar leven, ik mocht deze maand zelfs twee keer high teaën met vriendinnen bij Gumbleton in Hoorn. Bij Gumbleton’s Tearoom serveren ze echte Engelse High Tea. Alle high tea hapjes worden daar zelf gemaakt, een aanrader als je het mij vraagt.

Snap Shots september 2013 2

Het koudere weer en de regen vroeg om stroopwafels. Ik vind het lekker om de stroopwafel even op mijn kop thee te leggen zodat het stroop gaat smelten.

Snap Shots september 2013 3

Half september was ik even geveld door een griepje. Ik eet nooit jam, maar wel als ik ziek ben.

Snap Shots september 2013 12

Bij Serviesshop.com mocht ik servies uitkiezen. Aangezien ik graag verschillend servies gebruik voor foodfoto’s voor het blog ben ik altijd erg blij met servies. Ik koos een broodplank (iets dat ik al lang wilde hebben), een schaaltje en een bord. Deze items zullen jullie vaak tegenkomen op de foto’s :)
Ook bestelde ik een een boek over foodfotografie, dit boek is geschreven door mede foodblogger Simone. Simone is foodfotograaf van beroep en weet heel veel over foodfotografie. Ik volgde al eens een workshop bij haar en nu heeft ze ook een mooi en handzaam boek over foodfotografie geschreven. Ben je opzoek naar meer informatie over foodfotografie? Dan raad ik je deze zeker aan! Het boek is o.a. te bestellen via Bol.

Snap Shots september 2013 13

Op het werk lunchen met soep en een broodje. Ik heb de Lunchbot weer helemaal ontdekt in september. Ideaal als ik een soepje van thuis mee wil nemen naar het werk. Ik vermoed dat ik de lunchbot deze winter vaak meeneem naar het werk.

Snap Shots september 2013 14

Dit is een foto met een verhaal. Vrijdagochtend 07.00 uur, ik kijk bij het stalletje van de buurman of er iets bij zit wat we die avond kunnen eten. Ik wilde eigenlijk een courgette nemen, maar omdat de courgette zo groot was heb ik hem niet meegenomen. Ik bedacht me dat Joost mocht kiezen (en halen) wat we gingen eten die avond. Toen ik na het werk thuiskwam valt mijn oog op het stalletje van de buurman. De courgette is weg. Ik denk nog in mezelf: “er is toch iemand zo gek geweest om die mega courgette te kopen”. Blijkt dat Joost de courgette van 55 cm heeft gekocht! Een deel lag al in de wok toen ik thuiskwam. Joost dacht lekker makkelijk, hier kunnen we meerdere dagen van eten. We proeven een hap en het blijkt dat het echt niet te eten is. De courgette smaakt naar niets en er ligt veel water in de wok. Ik gooi niet snel iets weg, maar deze courgette was echt niet te eten. Hierna hebben we maar een potje groenten opengetrokken zodat we toch iets te eten hadden.
Leermomentje: koop geen mega grote courgettes, deze hebben echt geen smaak.

Snap Shots september 2013 18

Bij Yoghurt Barn genoot ik van de Mango Bango, super lekker! Hier vertel ik je meer over Yoghurt Barn.

Snap Shots september 2013 24

De postbode wist mijn huisje deze maand weer te vinden. Ik ontving het tweede anti-pakjes boek van Koken met Karin, binnenkort vertel ik je hier meer over.

Ook ontving ik een set original spices, een samenwerking van Euroma en Jonnie Boer. Ik ontving drie specerijmelanges die kenmerkend zijn voor de Arabische keuken, namelijk Za’ater, Baharat en Ras el Hanout. Vooral de Za’atar was erg welkom. De kruiden zijn inmiddels verkrijgbaar bij de spermarkt.

Er zat ook een mysterieus pakketje bij de post (linksonder). Ik ontving een zakje met een paar euro met daarbij de tekst: “As usual, my timing is bizarrely good”.  Wat het precies betekend weet ik nog niet. Ik hoop dat er een vervolg komt want ik ben erg benieuwd.

En ik mocht de nieuwe smaken van Tony’s proeven! Vanaf vandaag zijn deze drie limited editions verkrijgbaar:  Melk & Kokos & Amandel & Kaneel, Melk & Koek & Chilipeper en Puur & Meringue & Kers.
Ze zijn allemaal super lekker, maar de pure met Meringue & Kers vind ik het lekkerste en de Melk & Kokos & Amandel & Kaneel eigenlijk ook. De repen zijn vanaf vandaag verkrijgbaar o.a. bij Wereldwinkel en de webshop van Tony Chocolonely.

Snap Shots september 2013 16

Bij de Albert Heijn kocht ik schattige koekstempels en bij de Action zag ik leuke cookie cutters liggen. Ik geloof dat ik binnenkort dus koekjes ga bakken. Het recept vind je dan uiteraard terug op mijn blog.

Snap Shots september 2013 21

Een avondje gourmetten. Ouderwets, maar ook erg lekker en erg gezellig.

Snap Shots september 2013 22

Afgelopen weekend leek het buiten wel voorjaar, maar binnen deed ik alsof het vriest. Ik maakte een flinke pan snert, het recept deel ik nog op het blog.

Snap Shots september 2013 23

De maand sloot ik af met nog een verjaardag. Oma werd 82 jaar, dat moest gevierd worden met een lekker etentje!

 

Blijf op de hoogte, volg BrendaKookt via Bloglovin, Facebook & Twitter.
Wil je meer Snap Shots van me zien? Volg me dan ook via Instagram (username BrendaKookt)

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

3 Reacties

  1. Eslem 1 oktober 2013 om 08:13

    Leuk overzicht! Dat varken, haha, erg apart. Wel een rare naam van die kruidenmix van Jonnie Boer, ‘baharat’, dat betekent letterlijk ‘kruid/kruiden’ dus dat slaat echt nergens op :-) . Ben benieuwd wat er precies in zit.

  2. Floor 1 oktober 2013 om 10:18

    Je maand ziet er weer heerlijk uit :)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *