Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Brenda Tipt: SLA Amsterdam

Sla 1 txt

Vandaag roep ik een nieuwe rubriek in het leven namelijk: Brenda Tipt! In deze rubriek tip ik je over culiadresjes, nieuwe producten, smaakjes en apparaten voor in de keuken waar ik enthousiast over ben.

Vandaag tip ik je over SLA!

I LOVE SLA

SLA is een culiadresje in Amsterdam waar je salades, sappen, soepen en gezonde snacks kunt nuttigen. Voor € 7,- stel je je eigen salade samen. Ideaal als je lekker een hapje wilt eten, maar geen trek hebt in een uitgebreid drie-gangen diner. Eet je liever thuis? Dan neem je je salade gewoon mee. Bij SLA doen ze daarover niet moeilijk.

Goed om te weten: op dit moment is al het vlees en gevogelte van SLA biologisch, net als de graan- en zuivelproducten. Groenten en fruit zijn minimaal 90% biologisch.

Sla 3

Sla 6

Zo werkt het bij SLA

Achter de ‘toonbank’ hangt een groot bord waarop uitgelegd wordt hoe het in zijn werk gaat. En dat gaat zo:

Of je gaat voor een van de favo salades van SLA, of je stelt je salade zelf samen.

In dat geval kies je eerst voor een bladsoort (o.a. rucola, spinazie, veldsla etc.), daarna voor een graan/zaad/peulsoort, vervolgens kies je drie verschillende soorten groenten, een topping (een soort kruiden of bijvoorbeeld Parmezaanse kaas) en je salade maak je af met een door jou gekozen dressing. Is dit niet genoeg? Dan kun je als extraatje vlees of vis toevoegen of zelfs vlees van de Vegetarische Slager nemen, maar bijvoorbeeld ook een avocado of gekookt biologisch eitje.

Naast salades kun je ook sappen, een soep van het seizoen of een gezonde snack bestellen.

Sla 4

Mijn salade

Omdat ik met een vriendin onderweg was naar haar studio besloten we een salade mee te nemen (zie bovenstaande foto). Ik stelde mijn eigen salade samen, toen ik begon met samenstellen had ik geen idee wat voor salade ik zou nemen. Er is zoveel keus dat ik nog geen idee had welke salade ik zou nemen. Ter plekke koos ik per keuzemogelijkheid de dingen die mij op dat moment lekker leken. Toevallig was die bij elkaar een goede combi.

Ik nam een combinatie van basis sla met bladspinazie, couscous, pompoen, courgette en tomaat, Parmezaanse kaas en als dressing ging ik voor de balsamico, olijfolie en zontomaatjes.

Persoonlijk vond ik mijn keuze voor couscous een hele goede. Daarnaast vond ik vooral de stukken geroosterde pompoen super lekker in combinatie met de courgette. Voor mij was de portiegrootte goed, een prima (kleine) maaltijd.

Was je al bekend met SLA? Wat vind je er van? Zou je er eens willen eten als je in de buurt bent, of ga je liever voor een patatje als je een hapje gaat eten?

SLA vind je op Ceintuurbaan 149 in Amsterdam en  is maandag tot en met zaterdag geopend van 12.00 tot 21.00 uur.

 

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

5 Reacties

 1. Pauline 4 oktober 2013 om 12:06

  Leuk Bren en leuke nieuwe rubriek! Xx

 2. Ina 4 oktober 2013 om 19:14

  Goed idee, je nieuwe rubriek! :)
  Ik ben overigens blij dat ze bij SLA ook soepen serveren, want ik denk niet dat er in de komende maanden veel vraag zal zijn naar salades. :(

  1. Brenda Kookt 5 oktober 2013 om 10:03

   Toen ik er twee weken geleden was hadden ze alleen spinaziesoep. Ik weet niet of ze in de winter verschillende soepen serveren (zou inderdaad wel een goed idee zijn).

 3. Marijke 7 oktober 2013 om 17:01

  Leuk te weten. Ik ben zelf een Amsterdamse maar woon in België. Ik kom meestal één maal in de maand ee paar dagen naar Asd. Dus toppie deze rubriek.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.